آموزش صفر تا صد پی ال سی زیمنس

آموزش صفر تا صد پی ال سی زیمنس

اگر به آموزش صفر تا صد پی ال سی زیمنس نیاز دارید و می خواهید با این سیستم به صورت کاملا حرفه ای و به زبان ساده آشنا شوید این مطلب برای شماست، پس ما را همراهی کنید تا با همراهی شما بتوانیم به مفاهیم پی ال سی بپردازیم.

آموزش صفر تا صد پی ال سی زیمنس

آموزش صفر تا صد پی ال سی زیمنس

در این مطلب با مفاهیم پی ال سی، انواع plc زیمنس، کاربردها و … می پردازیم. در ضمن مطلب آموزش پی ال سی به زبان ساده (روی لینک کلیک کنید) هم می تواند برای شما مفید باشد.

اهمیت آموزش plc زیمنس

با توجه به این که بسیاری از صنایع و تولیدکنندگان در کشور ما در پروژه های اتوماسیون صنعتی از پی ال سی زیمنس استفاده می کنند. آموزش PLC زیمنس هم از اهمیت زیادی برخوردار می شود. اگر شما بتوانید یک یا چند پی ال سی زیمنس را به خوبی یاد بگیرید، بدون شک آینده شغلی خود را با درآمد بسیار خوب تامین کرده اید.

مراحل دوره آموزش PLC (پی ال سی)

برای دوره آموزش PLC (پی ال سی)، می توانید از مراحل زیر پیروی کنید:

آشنایی با مفاهیم پایه

در این مرحله از دوره آموزش PLC (پی ال سی)، با مفاهیم پایه پی ال سی آشنا می شوید. این شامل مطالعه در مورد ساختار و عملکرد پی ال سی، اجزای آن و اصول کار آن می باشد.

برنامه نویسی پی ال سی

در این مرحله از صفر تا صد پی ال سی، می آموزید چگونه برنامه های کنترلی را بر روی پی ال سی بنویسید. برای این منظور، نیاز به یادگیری زبان برنامه نویسی مربوطه و استفاده از نرم افزارهای مربوطه دارید.

اتصال سنسورها و عملگرها

در این مرحله از دوره آموزش PLC (پی ال سی)، با روش های اتصال سنسورها و عملگرها به پی ال سی آشنا می شوید. همچنین، یاد می گیرید چگونه اطلاعات حسگرها را دریافت کنید و به ماشین آلات و فرآیندهای صنعتی ارسال کنید.

اجرای برنامه و آزمایش

در این مرحله، برنامه های کنترلی خود را بر روی پی ال سی اجرا می کنید و عملکرد آن را آزمایش می کنید. در این مرحله، نیاز به تست و تعیین صحت عملکرد برنامه های کنترلی دارید.

آموزش صفر تا صد پی ال سی زیمنس

8 نکته ی مهم برای هر برنامه نویس پی ال سی
 

آموزش صفر تا صد پی ال سی زیمنس

پی ال سی چیست؟ کنترل گر منطقی برنامه پذیر

PLC در لاتین مخفف Programmable Logic Controller است که به معنی کنترل کننده منطقی قابل برنامه ریزی می باشد. یعنی یک قطعه کنترل کننده که برنامه پذیر است و می توان برنامه های مختلف و متنوع کنترلی را بر روی آن نوشت.

کاربردهای PLC (پی ال سی)

در صفر تا صد پی ال سی به کاربردهای ان نیز اشاره می کنیم. پی ال سی در بسیاری از صنایع و فرآیندهای صنعتی استفاده می شود. بعضی از کاربردهای رایج پی ال سی عبارتند از:

  • کنترل خطوط تولید در صنعت خودروسازی
  • سیستم های اتوماسیون صنعتی در کارخانجات
  • کنترل و مدیریت سیستم های انرژی و توزیع برق
  • سیستم های راهبردی در صنایع نفت و گاز
  • کنترل و مانیتورینگ فرآیندهای تولید صنایع غذایی

در مطلب روبرو درباره کاربردهای plc بیشتر صحبت کرده ایم: کاربرد پی ال سی

مزایای PLC چیست؟

  • زمان اسکن کردن بسیار سریعی دارد.
  • قابلیت ارتباط با کامپیوتر در کل کارخانه را دارد.
  • توانایی محاسباتی بسیار خوبی دارد.
  • زمان آموزش کوتاهی دارد.
  • طیف گسترده ایی از کاربردهای کنترلی را شامل می شود.
  • به راحتی برنامه نویسی می شود و به راحتی زبان برنامه نویسی آن درک می شود.
  • هزینه پروژه های آن را می توان به طور دقیق محاسبه کرد.
  • از قابلیت کنترل نظارتی برخوردار می باشد.
  • دارای ابعاد فیزیکی کوچکی می باشد.
  • در برنامه نویسی مجدد انعطاف پذیری دارد.
  • برطرف کردن مشکل در آن نسبت به سیستم های سنتی (بانک رله) آسان تر و سریع تر می باشد.
  • دارای شمارنده هایی با سرعت بالا می باشد.
  • زمان اجرای پروژه کوتاه تر می باشد.
  • از قابلیت اطمینان بالا برخوردار می باشد.

آموزش صفر تا صد پی ال سی زیمنس

پی ال سی زیمنس چیست؟

همانطور که متوجه شدید، پی ال سی ها یا کنترل کننده های برنامه پذیر امروزه در اغلب صنایع و کارگاه های صنعتی وظیفه کنترل خطوط تولیدی را بر عهده دارند . در واقع PLC ها کامپیوتر هایی می باشند که می توانیم با نرم افزار های مخصوص برای آن ها برنامه بنویسیم و آن ها طبق برنامه ی نوشته شده ماشین آلات و خطوط تولیدی را کنترل می کنند .

یکی از معروف ترین شرکت های تولید کننده پی ال سی ، شرکت زیمنس آلمانی است که پی ال سی های ساخت این شرکت در بازار های کشور های اروپایی و دیگر کشور های صنعتی و همچنین ایران دیده می شود و تقریبا بیش از 60 درصد خطوط تولیدی با پی ال سی های شرکت زیمنس فعالیت می کنند .

از plc زیمنس در سیستم های کنترلی و اتوماسیون های صنعتی بسیاری از شرکت های خودروسازی، پلاستیک سازی، صنایع شیمیایی، کوره های صنعتی ، ذوب فلزات، صنایع چوب، سیستم های هشدار دهنده و اعلام خطر، صنایع غذایی ، نیروگاه ها و بسیاری از شرکت ها و صنایع دیگر ، استفاده می شود.

پس یک مهندس برق یا اپراتور plc لازم است با این برند و محصولاتش آشنایی کافی داشته باشد. معمولا در مصاحبه های کاری اطلاعاتی از این دست، می تواند سطح علم و دانش شخص و مهارت ها و تخصص وی را نشان دهد. پس اگر علاقه مند به فعالیت در این رشته هستید، و تا کنون برای آشنایی و شناخت plcهای زیمنس وقت نگذاشته اید، زمان آن رسیده است که برای وارد شدن به جزئیات این مقوله برنامه ریزی کنید.

زیمنس محصولات خود را در دو گروه compact و modular تولید می کند. طراحی محصولات به صورت compact بدین گونه است که ماژول های ورودی و خروجی، منبع تغذیه و cpu به صورت یکپارچه در کنار هم قرار دارند ، به هم وصلند و به عنوان یک واحد، کار می کنند.

اما بعضی دیگر از plc های زیمنس به صورت ماژولار می باشند که این به معنی قابل انتخاب بودن ماژول های دلخواه از آن گروه، بسته به نیاز مصرف کننده می باشد. طبق طبقه بندی محصولات زیمنس، کنترلرهای منطقی برنامه پذیر(plcها) در زیرمجموعه محصولات SIMATIC قرار می گیرند.

آموزش صفر تا صد پی ال سی زیمنس

انواع پی ال سی زیمنس

Plc های اتوماسیون صنعتی زیمنس را می توان در گروه های زیر قرار داد:

  • زیمنس Simatic s5
  • زیمنس Simatic s7

پی ال سی زیمنس Simatic s5

پی ال سی زیمنس SIMATIC S5
پی ال سی زیمنس SIMATIC S5

این مدل plc ها در انواع مدل های گوناگون در هر دو نوع compact و modular تولید شده اند. مدل های s5-90U و s5-95U دارای حوزه عملکردی محدود بوده و از نوع plc های compact شرکت زیمنس می باشند. بعضی دیگر از مدل ها مانند s5-100U و s5-115U ، ماژولار می باشند و کاربرد آن در سیستم های کنترلی با ابعاد متوسط می باشد.

اگر به دنبال plc هایی از خانواده زیمنس هستید که دارای حوزه عملکردی وسیع باشند ، s5-135U و s5-155U گزینه هایی متناسب با این کاربردند که توسط اتوماسیون صنعتی زیمنس تعبیه و تولید شده اند. هرچند، به گفته نمایندگی زمینس، simatic s5 plc ها بسیار قدیمی اند، به طوری که دیگر در خط تولید کارخانه زیمنس قرار ندارند و تولید نمی شوند. به عنوان نکته آخر در مورد این پی ال سی ها، باید گفت که برنامه نویسی این کنترلرها توسط نرم افزار step5 انجام می شود.

 

پی ال سی زیمنس Simatic s7

یکی از قدرتمندترین کنترلرهای منطقی برنامه پذیر شرکت زیمنس، simatic s7 می باشد. شرکت زیمنس با اصلاح بعضی محدودیت ها و کمبودهای سری s5 ، موفق به تولید و عرضه پی ال سی های s7 به صنعت شد. عرضه مدل جدیدی از plc siemens ها ، باعث تحول عظیمی در دنیای صنعت گردید و با استفاده از ویژگی منحصر به فرد این کنترلرها ، موفقیت های چشمگیری رقم خورد.

آموزش صفر تا صد پی ال سی زیمنس

انواع پی ال سی زیمنس Simatic s7

پی ال سی زیمنس S7-200

ابتدایی ترین plc خانواده s7، micro plc s7-200 می باشد. از ویژگی های قابل ذکر در مورد آن می توان به کامپکت بودن، به معنی یکپارچه بودن ماژول های ورودی و خروجی و سی پی یو و منبع تغذیه که همه در یک بدنه قرار دارند، آن اشاره کرد. S7-200 کمترین قیمت را در بین plc های دیگر زیمنس s7 به خود اختصاص داده بود. همچنین برای کارهای سطح پایین و متوسط در صنعت به کار گرفته می شد. نصب و برنامه نویسی آسان، استفاده به عنوان ماژول اضافی در کنار cpu، برنامه نویسی آن با نرم افزار step7-micro/win، ورودی و خروجی های on-board از دیگر گفتنی ها در مورد این پی ال سی است.

به علت محدودیت هایی که در تعداد پورت های ورودی و خروجی و همچنین ارتباطات شبکه این مدل وجود داشت، شرکت زیمنس s7-1200 را جایگزین s7-200 کرد.

پی ال سی زیمنس S7-1200

شرکت اتوماسیون صنعتی زیمنس، نسل جدید plc های خود را تحت عنوان s7-1200 که همانگونه که در بالا گفته شد، جایگزینی برای s7-200 است، به بازار عرضه کرد. از این plc در کاربردهای کوچک و سیستم های کنترلی نسبتا پیچیده استفاده می شود. s7-1200 به صورت compact طراحی شده و در cpu های آن از پورت profinet استفاده شده می باشد. شبکه profinet از شبکه های جدیدی ست که در دو نسخه I/O(شبیه به Profibus-DP]) و نسخه CBA ( شبیه به Industrial Ethernet) رونمایی شده می باشد.

کنترلرهای s7-1200 در پنج مدل CPU1215C , CPU1214C , CPU1212C , CPU1211C و CPU1217C ارائه شده اند. یکی از فاکتورهایی که این مدل ها را از یکدیگر متمایز می کند، تعداد ماژول های ورودی و خروجی ست که می توانند در کنار CPU قرار بگیرند. مثلا در مدل 1212 حداکثر دو ماژول و در مدل های 1214،1215 و 1217 حداکثر هشت ماژول ظرفیت وجود دارد.

اگر می خواهید درباره این سری از پی ال سی زیمنس بیشتر بدانید مطلب کاربردهای پی ال سی 1200 زیمنس را بخوانید.

پی ال سی زیمنس S7-300C

این سری PLC ها مانند سری S7-300 می باشند. با این تفاوت که سری S7-300C در نوع کامپکت تولید شده می باشد. حرف C در انتهای نام این سری نشان دهنده کامپکت بودن آن می باشد. نسبت به سری 300 ارزان تر تمام می شود و قابلیت توسعه دادن و افزودن بعضی ماژول ها به آن وجود دارد. این پی ال سی برای کاربردهای معمولی و ساده، بسیار خوب جواب می دهد.

پی ال سی زیمنس S7-400H

در موارد حساس و به اصطلاح High Availablitiy که امکان دارد هزینه نصب و راه اندازی مجدد که در صورت بروز عیب نیاز است، بسیار بالا باشد، زمانی که متوقف شدن یک پروسه خسارت های زیادی به بار بیاورد، و یا جایی که بهره برداری از پروسه به اجبار باید بدون مانیتورینگ و حضور پرسنل انجام شود، از s7-400H استفاده می کنند. پایه این مدل همان S7-400 است. ویژگی جالبی که سری 400H را بسیار برجسته می کند، قابلیت سوئیچینگ بین cpu هاست.

در این سیستم که به آن Redundant هم گفته می شود، دو cpuزیمنس وجود دارند که در جایگاه رزرو یکدیگر عمل می کنند. به این صورت که اگر در حین انجام کار، یکی از cpu ها یا ماژول های روی آن، دچار نقص شوند و به خطا بخورند، cpu دیگر جایگزین آن می شود تا پروسه به درستی به پایان برسد. در زمانی که عمل سوئیچینگ درحال انجام است، خروجی ها ثابت و بدون تغییر می مانند تا کار بی نقص انجام شود. برای برنامه نویسی این plc ارزشمند از نرم افزار step7 و پکیج H-System استفاده می گردد.

پی ال سی زیمنس S7-400FH

این سری نیز دقیقا مانند s7-400است و تمام ویژگی های s7-400H داراست. تنها مورد متفاوت، که دو سری گذشته ندارند، برخورداری از توانایی f-system است که به معنی کار در موقعیت هایی ست که به درجه امنیت بالا نیاز دارند.

پی ال سی زیمنس S7-1500

پی ال سی s7-1500

سری جدید cpu های زیمنس تحت عنوان s7-1500 به بازار و صنعتیان ارائه شده می باشد. پیشرفته ترین امکانات مانند وجود lcd بر روی این cpu ها که امکان برنامه نویسی و مانیتورینگ را به اپراتور و مهندسین برق می دهد، در محصولات تولیدی این سری وجود دارد. S7-1500 در سه مدل CPU-1511-1PN , CPU-1513-1PN و CPU1516-3PN/DP در بازار وجود دارد.

مدل 1511 بیشتر برای کاربردهای کوچک تا متوسط استفاده می شود. مدل 1513 زیمنس مناسب برای کاربردهای متوسط تا بزرگ طراحی شده می باشد. کامل ترین نوع S7-1500 SIEMENS PLC ، مدل CPU1516-3PN/DP است که دارای دو پورت Profinet و یک پورت Profibus می باشد. وجود این پورت ها، قدرت چشمگیری به این پی ال سی داده است و همین امر باعث تمایز آن ها از دیگر کنترلرها می شود.

شاید این مطلب را هم دوست داشته باشید: مقایسه پی ال سی s7-1200 و s7-1500

پی ال سی زیمنس S7-300

مدل دیگری که به توضیح آن پرداخته ایم، S7-300 است که یک پی ال سی پرکاربرد به حساب می آید. در حوزه عملکردی متوسط قرار دارد، در نوع ماژولار تولید شده است و دارای ماژول های متنوعی ست، قابل توسعه است و با نرم افزار STEP7 برنامه نویسی می شود.

مینی پی ال سی زیمنس – Mini PLC ( لوگو زیمنس )

کوچک ترین پی ال سی خانواده زیمنس را لوگو (LOGO) می نامند. بزرگترین تفاوت آن با سایر PLCها در توان پردازشی و تعداد ورودی – خروجی آن (نهایت ورودی خروجی 40) است. لوگو زیمنس مناسب پروژه های کوچک است. مینی پی ال سی ها دارای یک صفحه کوچک با تعدادی دکمه می باشند و از طریق نرم افزارها می توان بروی آنها برنامه نویسی کرد.

در اغلب مینی پی ال سی ها یک صفحه کوچک با تعدادی دکمه وجود دارد که علاوه بر برنامه ریزی با کامپیوتر توسط همین صفحه کوچک می توان به پی ال سی برنامه داد. از دید عملکرد و قدرت سخت افزاری، PLC لوگو در پایین ترین سطح قرار می گیرد به همین دلیل گزینه خوبی برای آغاز یادگیری جهت کار با PLCهای شرکت زیمنس نیست. این PLC در دسته ی مینی ها قرار می گیرد! این مطلب را هم بخوانید تا درباره مینی پی ال سی ها اطلاعات بیشتری به دست آورید: مینی پی ال سی زیمنس چیست تفاوت آن با پی ال سی زیمنس

آموزش صفر تا صد پی ال سی زیمنس

زبان های برنامه نویسی پی ال سی زیمنس

پیش تر گفتیم که در زمان ظهور PLC شاهد بی نظمی و سلیقه بازی زیادی از سوی شرکت ها بودیم، ولی رفته رفته همگی به سمت چند زبان برنامه نویسی مشخص، همگرا شدند، امروزه تحت استانداردهای IEC سازندگان PLC موظف اند حداقل یک یا دو عدد زبان استاندارد را در PLC خود بکار ببرند. این مطلب در این باره می تواند کمک زیادی به شما بکند: بهترین زبان برنامه نویسی پی ال سی

آموزش صفر تا صد پی ال سی زیمنس

بازار کار PLC

وقتی به مسئله درآمد می رسیم همه چیز در کشورهای اروپایی مشخص است، شما به راحتی می توانید درآمد یک متخصص PLC در کشورهای اروپایی و آمریکایی را تخمین بزنید. البته در مطلب روبرو در این باره بیشتر صحبت کرده ایم: بازار کار پی ال سی

مراحل راه اندازی کسب و کار پی ال سی

برای راه اندازی کسب و کار پی ال سی، مراحل زیر را می توانید دنبال کنید:

تحقیق و بررسی بازار

قبل از ورود به این حوزه، مطالعه و بررسی بازار و شرایط رقابتی ضروری می باشد. شناخت محصولات و خدمات موجود در بازار، تقاضا و نیازهای مشتریان، رقبا و فرصت های موجود از جمله مواردی می باشند که باید بررسی شوند.

انتخاب شرکت مربوطه

بعد از تحقیقات و بررسی بازار، باید یک شرکت پی ال سی مناسب را برای همکاری انتخاب کنید. شرکت های مختلفی در این حوزه فعالیت می کنند، پس انتخاب یک شرکت قابل اعتماد و با سابقه مهم می باشد.

ثبت نام و شروع فعالیت

بعد از انتخاب شرکت، می توانید ثبت نام کنید و به عنوان عضوی از شبکه فروش آن شرکت فعالیت کنید. این شامل تکمیل فرم های موردنیاز، پرداخت هزینه ثبت نام و دریافت دسترسی به سیستم فروش می شود.

آموزش و آماده سازی

بعد از ثبت نام، شرکت شما را به طور رایگان یا با هزینه ای کم، به دوره های آموزشی مربوطه ارجاع خواهد داد. این دوره ها شامل آموزش های محصول، مهارت های فروش و مدیریت شبکه است.

شروع فعالیت و بازاریابی

با اتمام آموزش ها و آماده سازی، می توانید به فعالیت در شبکه فروش بپردازید. استفاده از روش های بازاریابی مختلف از جمله استفاده از رسانه های اجتماعی، تبلیغات آنلاین و شبکه های مختلف ارتباطی، می تواند به شما در جذب مشتریان کمک کند.

درآمد پی ال سی زیمنس در ایران

المان های بسیار زیادی در تعیین دستمزد یک متخصص PLC در کشورمان تأثیرگذار می باشند، بااین حال به صورت کلی می توان حداقل و حداکثر دستمزد را برای یک PLC کار با پروژه های متوسط را مشخص کرد؛ حداقل و حداکثر دریافتی ماهیانه به ترتیب 7 و 25 میلیون تومان است.

توجه داشته باشید که این کار شبیه کارهای دولتی نیست و امکان دارد در یک ماه درآمد چند ماه نصیبتان شود که در این صورت سرمایه خوبی به دست خواهید آورد هرچند عکس آن نیز صادق می باشد. برای اینکه بیشتر با این موضوع آشنا شوید توصیه می کنم “بازار کار PLC” را مطالعه نمایید.

درآمد PLC در اروپا

اگر شما یک فرد کاملاً مبتدی (بدون سابقه کاری) باشید به ازای هر ساعت مبلغ 12 دلار (336 هزار تومان)، اگر در کار با PLC متوسط باشد 35 دلار (980 هزار تومان) و در نهایت اگر یک متخصص PLC باشید به ازای هر ساعت کار 55 دلار (1 میلیون و 540 هزار تومان) به شما حقوق داده خواهد شد.

بر اساس داده هایی که از دوست صمیمی ام در هلند (که در زمینه اتوماسیون صنعتی مشغول به کار می باشند) به دستم رسیده است؛ اگر شما متخصص و تجربه کاری کافی در زمینه برنامه نویسی، سیستم های مانیتورینگ، اسکادا، درایو، شبکه های صنعتی و … داشته و در کنار آنها مسلط به زبان انگلیسی باشید و البته به صورت میانگین روزانه 8 ساعت در شرکتی کار کنید در ماه چیزی حدود 4500 یورو درآمد خواهید داشت.

5 سال ابتدای کار معمولاً دارای معافیت مالیاتی هستید، با احتساب مالیات به عدد حداقل 3500 یورو خواهید رسید و بعد از 5 سال معافیت مالیاتی درآمدی تا 2800 یورو خواهید داشت – لازم به ذکر هست که هزینه های متوسط؛ مسکن، آب، برق اینترنت و مالیات حدوداً 1500 یورو در ماه بوده و 500 تا 800 یورو نیز هزینه تغذیه و مسائل جانبی دیگر به صورت ماهیانه است.

آموزش صفر تا صد پی ال سی زیمنس

در این مطلب با صفر تا صد پی ال سی آشنا شدید!

در این مطلب به صفر تا صد پی ال سی ها پرداختیم و خوشحالیم که تا اینجا ما را همراهی کردید؛ شما می توانید درباره این مطالب در بخش مقالات ما بیشتر بخوانید و از آن ها به بهترین شکل استفاده کنید. در ضمن، پارس اتوماسیون توانا، نمایندگی زیمنس و فروشگاه انواع پی ال سی های زیمنس است و شما می توانید برای خرید محصولات از طریق راه های ارتباطی ذکر شده با این گروه تماس بگیرید.

Related Posts

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up