کاربرد پی ال سی در کشاورزی و دامداری

کاربرد پی ال سی در کشاورزی و دامداری

در این مطلب از آشنایی با کاربرد پی ال سی در کشاورزی و دامداری سعی داریم به شما درباره کاربردهای plc کمک کنیم تا بتوانید به بهترین شکل از آن ها در راستای اهداف خود کمک بگیرید. با پارس اتوماسیون توانا، گروه تامین پی ال سی زیمنس و دیگر تجهیزات اتوماسیون صنعتی همراه باشید.

کاربرد پی ال سی در کشاورزی و دامداری

کاربرد پی ال سی در کشاورزی

پی ال سی یک کنترل کننده صنعتی است که در صنایع مختلفی به کار می رود. کنترل کننده منطقی قابل برنامه ریزی (پی ال سی) توسط حسگرها داده هایی مثل میزان رطوبت، دما و سختی خاک را اندازه گیری می کند. در استفاده از پی ال سی سه مفهوم ورودی، خروجی، و پردازش حائز اهمیت می باشد.

پس از پردازش داده های دریافتی و براساس برنامه تعیین شده، دستورات خروجی لازم برای عملگر ها و ماشین ها صادر می شود. مهم ترین تاثیرات کاربرد پی ال سی در کشاورزی را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:

دقت بیشتر در انجام کارها

 برای مثال، داده های جمع آوری شده توسط پی ال سی می تواند برای بهینه سازی برنامه های آبیاری، حذف ضایعات کود و افزایش عملکرد محصول مورد استفاده قرار گیرد. استفاده از پی ال سی همینطور می تواند دقت جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها را افزایش دهد. این قابلیت به کشاورزان امکان می دهد تصمیمات آگاهانه تری در مورد روند تولید خود بگیرند.

افزایش تولید

با خودکار شدن کارهای کلیدی کشاورزان زمان کمتری را برای نظارت و اصلاح تجهیزات، و زمان بیشتری را در دیگر بخش های با اهمیت مزارع خود صرف می کنند. افزایش کارایی و تولید دو مزیت کلیدی استفاده از پی ال سی در کشاورزی می باشد.

بهبود کنترل کیفیت

کاربرد پی ال سی در کشاورزی، با نظارت و اصلاح دائم متغیرهایی مثل دما، رطوبت، مصرف کود و خوراک دام کنترل کیفیت محصولات کشاورزی و دامی را بهبود می دهد. به این ترتیب اطمینان کافی از اینکه محصول نهایی معیارهای کیفی تعیین شده را برآورده می کند حاصل می شود.

دسترسی و کنترل از راه دور

به صورت کلی کاربرد پی ال سی در کشاورزی افزایش کارایی، دقت، کنترل کیفیت، ایمنی، انعطاف پذیری و در نهایت بالابردن بهره وری و سود بیشتر را به همراه دارد.

عملیات نظارت و کنترل را از راه دور را می توان با کمک پی ال سی انجام داد. بدین ترتیب کشاورزان می توانند از هر نقطه ای در مزرعه و یا هر کجای دیگر فعالیت های خود را ارزیابی و یا در صورت نیاز تغییرات لازم را اعمال کنند. این ویژگی در مدیریت منابع انسانی و تطبیق برنامه ها با شرایط لحظه ای محصولات بسیار اهمیت دارد.

خودکار کردن عملیات

plc در کشاورزی و دام داری برای خودکارسازی عملیاتی مثل آبیاری، کوددهی، برداشت و تغذیه حیوانات مورد استفاده قرار می گیرند. پی ال سی را می توان برای نظارت بر پارامترهای مختلفی از جمله دما، رطوبت هوا، رطوبت خاک و دیگر شرایط محیطی به منظور بهینه سازی تولید و کاهش ضایعات برنامه ریزی کرد.

کاربرد پی ال سی در کشاورزی به منظور افزایش ایمنی

plc را می توان جهت نظارت و کنترل انواع اقدامات امنیتی مثل سیستم های قطع اضطراری و هشدارها برنامه ریزی کرد. با این کار می توانیم از بروز حوادث جلوگیری کرده و به محافظت از پرسنل، محصولات و حیوانات کمک کنیم.

استفاده از پی ال سی در اتوماسیون کشاورزی

طراحی و استقرار یک سیستم اتوماسیون به منظور خودکارسازی فرآیندهای کشاورزی، مستلزم برنامه ریزی دقیق و در نظر گرفتن متغیرهای زیادی می باشد.

انتخاب و پیکربندی پی ال سی در کشاورزی

شاید مهم ترین بخش کاربرد پی ال سی در کشاورزی، انتخاب و راه اندازی سخت افزار پی ال سی متناسب با نیاز پروژه می باشد. پی ال سی باید طوری انتخاب شود که با ظرفیت پردازش مورد نیاز و قابلیت های ورودی/خروجی لازم برای پیاده سازی استراتژی کنترل مطابقت داشته باشد.

طراحی استراتژی کنترل

پس از شناسایی الزامات فرآیند خودکار سازی، مرحله بعد ایجاد یک استراتژی کنترلی می باشد. این مرحله شامل تعریف ورودی ها و خروجی های لازم برای هر فعالیت، انتخاب حسگرها و محرک های مناسب و نوشتن برنامه کنترلی فعالیت ها می باشد.

باید مشخص شود چه پارامترهایی را با چه ابزاری می توان اندازه گیری کرد؟ مثلا رطوبت خاک را با یک سنسور رطوبت سنج میله ای می خواهیم اندازه گیری کنیم. در صورتی که این مقدار خارج از محدوده باشد چه عملگری وارد کار می شود؟ مثلا نازل های آب پاش در مدت زمان مشخصی باید عمل کند.

الزامات را شناسایی کنید

شناسایی نیازها اولین مرحله ایجاد اتوماسیون و خودکار سازی فرآیندهای کشاورزی می باشد. این مرحله نیازمند تجربه و تجزیه و تحلیل دقیق عملیات کشاورزی می باشد. در این مرحله سوال اصلی که باید پاسخ داده شود اینست که کدام کارها برای بهبود کارایی، دقت و عملکرد نیاز است تا خودکار انجام شود.

پیاده سازی و نظارت بر سیستم

آخرین مرحله عملیاتی کاربرد پی ال سی در کشاورزی، راه اندازی سیستم و نظارت بر عملکرد آن می باشد. نصب سخت افزار و سنسورهای پی ال سی، ایجاد برنامه و آزمایش سیستم در حال کار بخشی از این فرآیند می باشد. سیستم باید به صورت منظم مورد ارزیابی قرار گیرد تا از صحت عملکرد آن اطمینان پیدا کنیم.

برنامه کنترلی را نوشته و آزمایش کنید

پس از پیکربندی سخت افزار، برنامه کنترلی باید نوشته و آزمایش شود. این مرحله شامل نوشتن کد برنامه برای خودکارسازی وظایف فهرست شده در طرح کنترل، و همینطور آزمایش نرم افزار برای اطمینان از کارکرد صحیح و قابل اعتماد آن می باشد.

پارس اتوماسیون توانا، گروه بزرگ فروش انواع تجهزات اتوماسیون صنعتی

پارس اتوماسیون توانا گروه بزرگ فروش انواع تجهیزات اتوماسیون صنعتی است که با بهترین قیمت و کیفیت سعی دارد نیازهای شما را پاسخگو باشد. جهت دریافت اطلاعات بیشتر همین حالا با ما در نمایندگی زیمتس تماس بگیرید.

Related Posts

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up