PLC چگونه کار می کند؟ کارکرد پی ال سی ها به چه صورت است؟ در این بخش از مقاله پارس اتوماسیون توانا قصد داریم به پی ال سی ها و نحوه کارکرد آن ها بپردازیم. ما را پارس اتوماسیون توانا، تامین کننده انواع پی ال سی زیمنس همراهی کنید تا از مطالب مفید این صفحه به بهترین شکل استفاده کنید.
پی ال سی چیست؟
PLC مخفف عبارت Programmable Logic Controller، یک سیستم کنترلی منطبق بر مدار منطقی است. قصد داریم در این مقاله انواع پی ال سی زیمنس را بررسی کنیم. در واقع پی ال سی یک کامپیوتر صنعتی محسوب می شود که برای کنترل فرآیند های صنعتی بصورت خودکار در صنایع به کار گرفته می شود.
هر صنعتی که نیاز به اتوماتیک کردن فرآیند تولید خود دارد به PLC نیاز دارد. صنایعی چون تولید موادغذایی، تولیدات لاستیک، پتروشیمی، صنایع چوب، صنعت هوایی، تولید فولاد و صنایع وابسته در این زمره قرار می گیرند.
در واقع پی ال سی ها دستگاه هایی می باشند که اطلاعات ورودی را که طی مراحلی به صورت منطقی 0 و 1 تبدیل می شوند را دریافت می کنند. پس از پردازش ورودی ها بر اساس الگوریتم های طراحی شده، خروجی های متناسب با خواسته برنامه نویسان را برای عملگر ها می سازند.
ساختار داخلی PLC چگونه است؟
برنامه های PLC معمولاً روی یک دستگاه برنامه نویسی نوشته می شوند که می تواند به شکل کنسول رومیزی، نرم افزار ویژه روی رایانه شخصی یا یک دستگاه برنامه نویسی قابل حمل باشد. سپس برنامه به طور مستقیم یا از طریق شبکه در PLC دانلود می شود. این یا در حافظه فلش غیر فرار یا در حافظه رم با باتری ذخیره می شود. در بعضی از کنترلرهای قابل برنامه ریزی، برنامه از طریق یک برد برنامه نویسی از رایانه شخصی به PLC منتقل می شود که برنامه را به یک تراشه قابل جابجایی مانند EPROM منتقل می کند.
PLC چگونه کار می کند؟
PLC ها برای عملکرد در محیط ها و شرایط سخت صنعتی طراحی شده اند و از گرما، سرما، گرد و غبار و رطوبت محافظت می شوند. یک PLC دارای یک ریزپردازنده است که با استفاده از یک زبان کامپیوتر، برنامه ریزی شده است. برنامه در کامپیوتر نوشته شده و از طریق کابل به PLC منتقل می شود.
PLC ها برای اولین بار در صنعت خودروسازی مورد استفاده قرار گرفتند در واقع این دستگاه جایگزین رله و تایمر شد. در سیستم PLC، نتایج خروجی باید در زمان محدودی در پاسخ به شرایط ورودی تولید شود. در صورت عدم واکنش مناسب در مدت زمان تعیین شده، فرآیندهای نامطلوبی در سیستم رخ می دهد.
پروسه کار PLC به صورت ساده:
- محرک و ورودی – پردازش (توسط CPU) – خروجی
- ورودی شامل چشم ها و سنسورها، کلیدهای قطع و وصل، میکروسوییچ ها و …
- خروجی شامل کنتاکتور، رله یا الکتروموتورها، لامپ ها و نمایشگر ها
با اعمال ورودی به یک سیستم PLC ( به صورت کلیدی و یا سنسور) عمل پردازش بر روی آن صورت گرفته و نتیجه عمل در یک عمل کننده یا یک شبیه ساز، آشکار می شود.
ویژگی ها و کارایی های پی ال سی ها
PLC دارای طیف گسترده ای از ویژگی ها و قابلیت ها است که آن را برای طیف گسترده ای از کاربردها مناسب می کند. بعضی از ویژگی های کلیدی PLC عبارتند از:
- عملکرد بالا: PLC می تواند برنامه ها را با سرعت بالا اجرا کند. این امر برای کاربردهای پیچیده که نیاز به پردازش سریع دارند مهم است.
- قابلیت اطمینان بالا: PLC برای کار در محیط های صنعتی سخت طراحی شده است. آنها دارای ویژگی های مختلفی می باشند که به آنها کمک می کند تا در برابر خطاها و شرایط غیرعادی مقاوم باشند.
- انعطاف پذیری بالا: PLC می تواند برای طیف گسترده ای از کاربردها پیکربندی شود. این امر به لطف طیف گسترده ای از ماژول های ورودی/خروجی و گزینه های ارتباطی آن است.
- سهولت استفاده: PLC با استفاده از نرم افزار STEP 7 قابل برنامه نویسی است. STEP 7 یک محیط برنامه نویسی قدرتمند و آسان برای استفاده است که از طیف گسترده ای از زبان های برنامه نویسی پشتیبانی می کند.
PLC در طیف گسترده ای از کاربردها در صنایع مختلف استفاده می شود. بعضی از کاربردهای رایج PLC عبارتند از:
- تولید: PLC برای کنترل فرآیندهای تولید مانند ماشین آلات بسته بندی، خطوط مونتاژ و سیستم های حمل و نقل استفاده می شود.
- بسته بندی: PLC برای کنترل ماشین آلات بسته بندی مانند بسته بندی کننده ها، پرکن ها و چسب زن ها استفاده می شود.
- مواد غذایی و نوشیدنی: PLC برای کنترل فرآیندهای تولید مواد غذایی و نوشیدنی مانند سیستم های فرآوری، بسته بندی و انبارداری استفاده می شود.
- داروسازی: PLC برای کنترل فرآیندهای تولید دارویی مانند سیستم های فرآوری، بسته بندی و انبارداری استفاده می شود.
- حمل و نقل: PLC برای کنترل تجهیزات حمل و نقل مانند جرثقیل ها، نوار نقاله ها و سیستم های کنترل ترافیک استفاده می شود.
عواملی که در انتخاب PLC باید در نظر گرفته شوند
هنگام روی آوردن به کنترل کننده های منطقی قابل برنامه ریزی برای اتوماسیون تولید، تولیدکنندگان باید بعضی از عوامل کلیدی را قبل از تهیه PLC در نظر بگیرند.
سازگاری سیستم
تولیدکنندگان باید بدانند که آیا PLC انتخابی آنها با سیستم های تولید فعلی آنها سازگار است یا خیر. علاوه بر این، PLC باید با ولتاژ خروجی برق کارخانه نیز سازگار باشد.
سرعت پردازش
CPU PLC باید دارای سرعت پردازش کافی برای مدیریت فرآیندها و عملکردهای مختلف در یک مرکز خاص باشد.
تعداد پورت ها
هوشمندانه است که مطمئن شوید PLC دارای پورت های ورودی و خروجی کافی برای پوشش نیازهای کارخانه است.
قابلیت ورودی/خروجی آنالوگ
بعضی از PLC ها فقط می توانند فرآیندهای ساده روشن/خاموش – توابع گسسته را انجام دهند. با این حال، بعضی از عملیات های تولیدی دارای فرآیندهای آنالوگ می باشند که به یک کنترل کننده منطقی قابل برنامه ریزی نیاز دارند که بتواند متغیرهای پیوسته را مدیریت کند.
دوام
بسیاری از تولیدکنندگان PLC ها را در مجاورت تجهیزات مورد نظر قرار می دهند. بنابراین، اطمینان از اینکه می تواند عوامل محیطی صنعتی مانند دماهای بالا را کنترل کند، مهم است.
پارس اتوماسیون توانا، معتبرترین نمایندگی زیمنس در ایران
پارس اتوماسیون توانا، نمایندگی زیمنس در ایران است که با ارائه محصولات اصل و با کیفیت در تلاش است رضایت شما عزیزان را از محصولات و تجهیزات اتوماسیون صنعتی به دست آورد. برای خرید و اطلاعات بیشتر در خصوص قیمت و همینطور مشاوره خرید بهترین محصول از برند زیمنس با ما از طریق راه های ارتباطی ذکر شده در وب سایت تماس بگیرید. در کنار شما هستیم تا با ارائه پی ال سی زیمنس – PLC زیمنس بهترین خدمات فروش را به سراسر ایران شما را همراهی کنیم.