انتخاب PLC مناسب

انتخاب PLC مناسب و معرفی 8 نکته مهم در خرید بهترین پی ال سی

در این مقاله قصد داریم به انتخاب PLC مناسب و معرفی 8 نکته مهم در خرید بهترین پی ال سی بپردازیم، پارس اتوماسیون توانا نمایندگی زیمنس در ایران است و با فروش محصولات کنتاکتور و پی ال سی با بهترین قیمت های موجود در بازار سعی در جلب رضایت شما عزیزان دارد، برای خرید و اطلاع از جزئیات بیشتر از طریق راه های ارتباطی ذکر شده با ما تماس بگیرید.

همه چیز درباره انتخاب PLC مناسب و معرفی 8 نکته مهم در خرید بهترین پی ال سی

وقتی به عنوان یک مهندس، برای اجرای یک پروژه اتوماسیون انتخاب می شوید، یکی از وظایف شما، انتخاب تجهیز مناسب می باشد. PLC به عنوان مغز متفکرِ یک سیستم اتوماسیون، یکی از مهم ترین تجهیزاتی بوده که باید انتخاب کنید؛ اما انتخاب PLC مناسب از بین هزاران برند و مدل کار آسانی نیست.

چندین پارامتر در انتخاب PLC مناسب تاثیر مستقیم و غیرمستقیم دارند که در نظر نگرفتن آن ها، امکان دارد با خسارت های زیادی همراه باشد. در صورتی که می خواهید مهم ترین معیارهای انتخاب PLC مناسب را بدانید، تا پایان با ما همراه باشید.

می دانیم که اتوماسیون شدن کارخانه ها چقدر در تولید و سطح درآمد آن ها تاثیرگذار می باشد. وقتی از اتوماسیون صنعتی صحبت می کنیم، ذهن ها به سمت تجهیز ارزشمندی به نام PLC یا Programmable Logic Controller می رود. PLC مشهورترین کنترل کننده صنعتی می باشد.

یکی از چالش ها، انتخاب PLC مناسب از بین هزاران نوع آن می باشد. برای پاسخ به این چالش، باید پارامترهای گوناگونی را بشناسید که در انتخاب PLC موثر می باشند. در ادامه مهم ترین پارامترهای تاثیرگذار در انتخاب PLC مناسب را بررسی می کنیم.

بِرَند سازنده

زیمنس (Siemens)، آلن بردلی (Allen Bradley)، میتسوبیشی (Mitsubishi)، اشنایدر (Schneider)، امرون (Omron)، فانوک (Fanuc) و مولر (Muller) از مشهورترین برند های PLC جهان می باشند. مسلماً نوع برند سازنده در پارامترهایی مثل قیمت، قدرت و سرعت تاثیرگذار می باشند. پس برند، یکی از معیارهای انتخاب PLC مناسب می باشد. مثلا، در صنعت فولاد کشور معمولاً از برند زیمنس به کار می رود.

برای رفع عیب در پروژه ای که در آن از یک PLC برندِ FUJI استفاده شده است، از شما دعوت می شود. آیا به راحتی می توانید آموزش های مربوط به این PLC را از منابع موجود پیدا کنید؟ آیا پیدا کردن افرادی که کار با این PLC را به خوبی بدانند، راحت است؟ احتمالاً پاسخ شما به این سوال منفی می باشد. پس این که افراد یا منابعی وجود داشته باشند که در زمان بهره برداری یا عیب یابی موثر باشند، اهمیت فراوانی در انتخاب PLC مناسب دارد. پارس اتوماسیون توانا به عنوان نمایندگی زیمنس در کنار شماست تا آنچه نیاز دارید را با بهترین قیمت در اختیار داشته باشید.


نمایندگی زیمنس تهران

پارس اتوماسیون توانا، نمایندگی زیمنس در ایران است که با ارائه محصولات اصل و با کیفیت در تلاش است رضایت شما عزیزان را از محصولات و تجهیزات اتوماسیون صنعتی به دست آورد. برای خرید و اطلاعات بیشتر در خصوص قیمت و همینطور مشاوره خرید بهترین محصول از برند زیمنس با ما از طریق راه های ارتباطی ذکر شده در وب سایت تماس بگیرید. در کنار شما هستیم تا با ارائه پی ال سی زیمنس – PLC زیمنس بهترین خدمات فروش را به سراسر ایران شما را همراهی کنیم.


 

فلسفه کنترلی یا شرایط پروژه

فلسفه کنترلی یا شرایط پروژه، همان انتظارات کارفرما می باشد. سیستم پمپاژ آب یک ساختمان 100 واحدی را در نظر بگیرید. در ساعت های مشخصی از روز، مصرف آب ساختمان افزایش پیدا می کند. یک فلومتر (Flow meter) در خروجی پمپ نصب شده بوده و به صورت پیوسته دبی خط را اندازه گیری می کند.

در صورتی که مقدار اندازه گیری شده دبی (خروجی فلومتر) از مقدار آستانه (تنظیم شده) بیشتر شود، PLC با توجه به برنامه ای که در آن نوشته شده است، زمان خاموش و روشن شدن پمپ ها را کنترل می کند. فرض کنید کارفرما می خواهد در هر ثانیه 20 نمونه از دِبی خط را برای PLC ارسال کند. آیا PLC وجود دارد که بتواند در هر ثانیه 20 نمونه دریافت کند؟ خیر.

در این مثال با توجه به این که سرعت خواندن نمونه ها در PLC محدود است، باید تعداد کمتری نمونه برداری را در یک ثانیه انجام دهیم. پس در نظر گرفتن شرایط پروژه یا فلسفه کنترلی برای انتخاب PLC امری بسیار ضروری می باشد.

نکته: جزئیات پروژه (جزئیات خواسته های کارفرما) مشخص می کند که:

  •  تعداد و سرعت دریافت ورودی ها چقدر است؟
  • قدرت CPU چقدر باشد؟
  •  تعداد و سرعت ارسال خروجی ها چقدر است؟

برای خرید زیمنس PLC از طریق راه های ارتباطی ذکر شده با ما در ارتباط باشید، در کنار شما هستیم تا بهترین کیفیت را با قیمت رقابتی ارائه دهیم.

تعداد ورودی و خروجی

ورودی ها و خروجی های PLC، به دو دسته دیجیتال و آنالوگ تقسیم می شوند. گام دوم در انتخاب PLC مناسب تعیین تعداد ورودی ها و خروجی های آنالوگ و دیجیتال می باشد.

  • می خواهیم با یک PLC، یک موتور را روشن و خاموش کنیم. PLC باید فرمان روشن/خاموش را از طریق خروجی خود ارسال کند. در این حالت، به یک خروجی دو وضعیتی نیاز خواهیم داشت. خروجی دو وضعیتی راخروجی دیجیتال می نامیم.
  • خروجی آنالوگ زمانی به کار می رود که بخواهیم فرمان را در یکبازه پیوسته ارسال کنیم. مثلا فرض کنید می خواهیم دور یک الکتروموتور را کنترل کنیم. برای این کار باید سیگنال استاندارد الکتریکی تولید شود. این سیگنالِ پیوسته را از طریق خروجی آنالوگِ PLC به ورودی آنالوگ درایو منتقل می کنیم. درایو بر اساس این سیگنال، دور موتور را کنترل می کند. انتخاب PLC مناسب
  • یک ترموکوپل را در نظر بگیرید که دما را اندازه می گیرد و به ازای دمای اندازه گیری شده، یکسیگنال الکتریکی (10-0 ولت یا 20-4 میلی آمپر) تولید می کند. خروجی ترموکوپل دو وضعیتی نیست و مقداری پیوسته دارد (صفر و یک نیست). برای دریافت اطلاعات خروجی ترموکوپل در PLC به ورودی آنالوگ نیاز خواهیم داشت. برای اطلاعات بیشتر درباره ترموکوپل، مقاله «ترموکوپل چیست؟» را مطالعه کنید.
  • می دانید که شستی استارت و استپ دو وضعیتروشن/خاموش دارد. برای اتصال این شستی به PLC به ورودی دیجیتال نیاز داریم. به ورودی هایی که دو وضعیت صفر/یک (یا روشن/خاموش) را مشخص می کنند، ورودی دیجیتال می گوییم.

اکنون با یک مثال چگونگی شمارش تعداد ورودی ها و خروجی های سیستم را بررسی می کنیم.

مثال:

می خواهیم با زدن شستی استارت، موتور یک پمپ آب را روشن کنیم. در صورتی که فشار خط به 50 Psi رسید، دور موتور نصف شود و در صورتی که فشار خط به 100 Psi رسید، موتور از حرکت بایستد (دور موتور صفر شود).

در این مثال:

  • برای شستی استارت و استپ: دو ورودی دیجیتال انتخاب PLC مناسب
  • برای ارسال فرمان کنترلی آنالوگ به درایو (کنترل دور موتور): یک خروجی آنالوگ
  • برای فرمان دادن به موتور: یک خروجی دیجیتال
  • برای سنسور آنالوگ (اندازه گیری فشار خط): یک ورودی آنالوگ

پس دو ورودی دیجیتال، یک ورودی آنالوگ، یک خروجی دیجیتال و یک خروجی آنالوگ نیاز داریم. پس نتیجه می گیریم، انتخاب PLC مناسب به این شکل است که باید حداقل دو ورودی و یک خروجی دیجیتال و یک ورودی و یک خروجی آنالوگ را داشته باشد.

رطوبت کندانس

رطوبت کندانس (Condense) یا همان رطوبت ناشی از میعان بخار، می تواند به تجهیزات برقی نفوذ کند و خطر آفرین باشد. رطوبت کندانس در صنایع غذایی بسیار مرسوم می باشد. در شرایطی که رطوبت کندانس در سیستم وجود دارد، باید به IPی PLC انتخابی توجه کرد. انتخاب PLC مناسب

حتماً در کودکی در فصل زمستان روی بخار شیشه نقاشی کشیده اید. بخار روی شیشه ها، ناشی از میعان بخار آب روی شیشه می باشد. رطوبت ناشی از میعان بخار، رطوبت کندانس نامیده می شود. تفاوت دمای محیط داخل و خارج موجب ایجاد رطوبت کندانس می شود. یک کارخانه کنسروسازی را در نظر بگیرید. در پروسه تولید کنسرو، تغییرات شدید دمایی عامل ایجاد رطوبت کندانس می باشد.

لرزش

در بعضی از دستگاه ها، تابلو و تمام تجهیزات آن روی خود دستگاه نصب می شود. با شروع به کار دستگاه، تجهیزات داخل تابلو لرزشی را تجربه می کنند. در زمان انتخاب PLC مناسب به میزان لرزش و نوع نصب آن (با توجه به میزان لرزش) توجه کنید.

نکته: کارخانه سازنده، نوع نصب PLC بر اساس لرزش را مشخص می کند. مثلا، در صورتی که لرزش بیش از 0/5g (هر g برابر است با 9/81 متر بر مجذور ثانیه. ) باشد، PLC باید به تابلو پیچ شود و نصب با کمک DIN Rail مجاز نیست.

DIN Rail یا ریلِ DIN یک ریلِ فلزی از نوع استاندارد بوده که به صورت گسترده برای نصب تجهیزات کنترل صنعتی در تابلو برق به کار می رود.

دما

یک کوره را در نظر بگیرید. قطعاً دمای یک کوره روی محیط اطراف آن هم تاثیرگذار بوده و این دما قابل کنترل نیست. در پروژه هایی که بر افزایش دمای آن ها کنترل نداریم، باید تجهیزی انتخاب کنیم که تحت تاثیر این دما قرار نگیرد.

شرایط محیطی

شرایط حاکم بر محیط مثل دما، رطوبت، وجود مواد خورنده، میزان لرزش و … تاثیر مستقیم بر انتخاب PLC مناسب دارند.

قابلیت اتصال به شبکه

گاهی لازم است بین PLC و سایر قسمت های سیستم اتوماسیون ارتباط ایجاد شود. برای ایجاد این ارتباط، وجود یک درگاه یا پورت (Port) ارتباطی در PLC لازم می باشد. مثلا، در صورتی که بخواهیم تمام اطلاعات مربوط به همه رویدادهای خط تولید مستقیماً به واحد کنترل (اتاق کنترل مرکزی) ارسال شود، لازم است PLC قابلیت شبکه شدن داشته باشد. انتخاب PLC مناسب

سرعت و قدرت پردازنده یا CPU در پی ال سی

حتماً تاکنون بارها بعد از فعالیت های سنگین با سیستم کامپیوتر یا موبایل خود، از سرعت کم یا اصطلاحاً هنگ کردن آن ها آزرده خاطر شده اید. این هنگ کردن در PLCها هم وجود دارد. در صنایع و خطوط تولید بزرگ، تعداد ورودی ها و خروجی ها بسیار زیاد می باشد. تعداد زیاد ورودی و خروجی یعنی حجم زیادی از اطلاعات که باید در PLC پردازش شود.

سیکل پردازش در یک PLC عبارت است از:

  1. دریافت ورودی های PLC؛ انتخاب PLC مناسب
  2. خواندن تک تک خطوط برنامه و اجرای آن؛
  3. قرار دادن خروجی پردازش در خروجی های مرتبط.

سرعت پردازش یعنی وقتی طول می کشد PLC با دریافت ورودی، سیکل پردازش را طی کند. هر چه قدرت پردازشگر PLC بیشتر باشد، سرعت پردازش بیشتر خواهد بود. پس یکی دیگر از مواردی که باید متناسب با شرایط پروژه در نظر بگیریم، سرعت و قدرت پردازش CPUی PLC می باشد.

خدمات و پشتیبانی پس از فروش

فرض کنید از یک PLC پاناسونیک برای کنترل فرایندهای یک دستگاه اکسترودر (Extruder) استفاده کرده ایم. اکنون برای کنترل دما به یک کارت دما نیاز داریم؛ اما کارت دمای این PLC در ایران وجود ندارد. پس، ادامه اجرای پروژه با مشکل روبرو می شود. با در نظر گرفتن این مثال به اهمیت وجود پشتیبانی و خدمات پس از فروش PLC پی بردیم.

قیمت پی ال سی

یکی از مهم ترین معیارهای انتخاب PLC مناسب قیمت آن ها می باشد. قیمت PLCها از یک تا چند صد میلیون تومان متغیر می باشد. در یک پروژه کوچک، که قیمت PLC در بودجه تعیین کننده است، قیمت پی ال سی باید با بودجه پروژه بیشترین هماهنگی را داشته باشد.

پارس اتوماسیون توانا یکی از بزرگترین مجموعه های فروش کنتاکتور و پی ال سی زیمنس است و در تلاش است با بهترین کیفیت و قیمت رضایت شما را به دست آورد، برای اطلاعات بیشتر کافیست تماس بگیرید.

plc Siemens, plc برند زیمنس, Plc چیست به زبان ساده, plc زیمنس, Siemens PLC, اتوماسیون صنعتی زیمنس, پارس اتوماسیون, پارس اتوماسیون توانا, پی ال سی Siemens, پی ال سی برند زیمنس, پی ال سی زیمنس, تحقیق درباره plc, جایگزین plc, خرید CPU زیمنس, شغل plc چیست, علائم plc, قیمت پی ال سی زیمنس, کاربرد plc در برق قدرت, ماژول plc چیست, نرم افزار plc چیست, نمایندگی زیمنس

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up