در این مقاله قصد داریم به انواع کنتاکتور مناسب برای کولرگازی بپردازیم، پارس اتوماسیون توانا نمایندگی زیمنس در ایران است و با فروش محصولات کنتاکتور و پی ال سی با بهترین قیمت های موجود در بازار سعی در جلب رضایت شما عزیزان دارد، برای خرید و اطلاع از جزئیات بیشتر از طریق راه های ارتباطی ذکر شده با ما تماس بگیرید.
برای خرید انواع کنتاکتور مناسب برای کولرگازی همین حالا از طریق راه های ارتباطی ذکر شده با ما در تماس باشید.
انواع کنتاکتور مناسب برای کولرگازی
کنتاکتور برق نوعی کلید الکترومغناطیسی می گویند که جهت قطع و وصل کردن مدار از طریق یک سیم پیچ مغناطیسی به کار برده می شود. یعنی با تحریک یا وصل شدن این سیم پیچ مغناطیسی یا بوبین کنتاکتور وصل و مدار سه فاز یا تکفاز را وصل می نماید و برعکس با قطع شدن ولتاژ بوبین، کنتاکتور قطع می گردد.
بر روی هر کنتاکتور یک یا دو کنتاکت باز و بسته فرمان وجود دارد که می توان از آنها در مسیر فرمان و تحقق بخش های فرمانی مدار استفاده کرد. کنتاکتورها برای رنج جریان های مختلف و در ابعاد و اندازه های متفاوت ساخته می شوند. از پر کاربردترین آمپرهای کنتاکتورها می توان به 9 تا 800 آمپر اشاره کرد.
ولتاژ بوبین کنتاکتورها می توانند متنوع باشند و در ولتاژهای 24 و 48 و 110 و 220 و 380 ولت AC و DC ساخته شوند. بوبین کنتاکتورها می توانند در صورت خرابی تعویض شوند و همینطور می توان برای به کارگیری در ولتاژهای دلخواه مختلف، از بوبین مناسب استفاده نمود.
همه چیز درباره انواع کنتاکتور مناسب برای کولرگازی
کنتاکتور وسیله ای بوده که به منظور ساخت و قطع مدار برق به کاربرده می شود. مثلا، ما معمولاً از یک کنتاکتور برای روشن و خاموش کردن یک موتور الکتریکی استفاده می کنیم. حال امکان دارد بپرسید چرا باید از کنتاکتور استفاده کنیم؟ آیا نمی توانیم موتور را مستقیماً به PLC وصل کنیم؟ خوب، پاسخ کوتاه است، خیر. انواع کنتاکتور مناسب برای کولرگازی
چرا؟ چون شما نمی خواهید یک موتور الکتریکی ولتاژ بالا را مستقیماً به PLC گران قیمت خود وصل کنید. در صورت وجود هرگونه نوسان الکتریکی در سمت موتور، این کار به کارت های PLC آسیب می رساند.
پس، کاری که ما انجام می دهیم، از یک کنتاکتور برای اتصال غیرمستقیم و ایمن PLC به موتور استفاده می کنیم. می پرسید منظور ما از غیرمستقیم چیست؟ خوب، همه کنتاکتورها یک سیم پیچ ولتاژ پایین دارند. خروجی PLC را به این سیم پیچ وصل می کنیم. این سیم پیچ عمدتاً با سیگنال 24 ولت DC کار می کند.
یک میدان الکترومغناطیسی، وقتی سیم پیچ انرژی می گیرد، ایجاد می گردد. بعد این میدان الکترومغناطیسی باعث می گردد که سه کنتاکت بسته شود و بدین ترتیب برق سه فاز به موتور رسیده و آن را روشن می کند. به نظر جادویی می رسد، درست است؟ پس، هیچ گونه اتصال الکتریکی میان سیم پیچ و کنتاکت ها نخواهد بود.
به این ترتیب کنتاکت ها از طریق میدان الکترومغناطیسی تولیدشده توسط سیم پیچ، باز و بسته خواهند شد. در حالت عادی و وقتی سیم پیچ برق ندارد، کنتاکت ها باز می باشند و وقتی سیگنال 24 ولتی DC از PLC ارسال می شود، سیم پیچ برق می شود، کنتاکت ها بسته می شوند و موتور روشن می شود.
انواع کنتاکتور مناسب برای کولرگازی
مزایای خرید کنتاکتور کولر گازی و اسپلیت
مزایایی که یک کنتاکتور ارائه میدهد باعث شده که این ابزار یکی از بهترین و پرکارآمدترین تجهیزات مورد استفاده در کولرهای گازی شود. در ادامه به مزایای خرید کنتاکتور کولر گازی و اسپلیت خواهیم پرداخت:
- افزایش بازدهی در طول مصرف
- کاهش مصرف انرژی
- قابلیت کنترل از راه دور
- ایمنی بالا انواع کنتاکتور مناسب برای کولرگازی
- از نظر محافظتی مناسب و کامل بوده
- کاهش هزینههای جانبی تعمیرات
- سرعت بالای قطع و وصل کردن کلید اما کم بودن استهلاک آن
- جلوگیری از هر نوع اتصال و یا خطرات اتصال ناگهانی
انواع کنتاکتور مناسب برای کولرگازی
انواع کنتاکتور کولرگازی
عموماً کنتاکتورهای مورداستفاده در کولرگازی، بر اساس ظرفیت کولر تعیین می شوند و در قسمت خاصی نصب و تعبیه می شوند. این قطعه گاهی امکان دارد بر روی برد الکتریکی سیستم تهویه مطبوع و در بعضی موارد درون کندانسور کولر نصب شود و در دو نوع مختلف به صورت زیر است:
- کنتاکتور تک فاز
- کنتاکتور سه فاز
انواع کنتاکتور مناسب برای کولرگازی
برای خرید کنتاکتور زیمنس با ما تماس بگیرید!
انواع مدل های مختلف کنتاکتور
کنتاکتورها دارای مدل و ظرفیت های مختلفی میباشند. تقریبا تمامی کنتاکتورهای کولر به اندازه ای هستند که داخل مشت جا می شوند.
کنتاکتورها از لحاظ مقدار آمپر نامی نیز با یکدیگر متفاوت می باشند,مثلا یک کنتاکتور کولر ۱۸هزار دارای کنتاکتوری با حداکثر جریان خروجی ۱۶ آمپر می باشد اما یک کولر ۳۰هزار نیازمند کنتاکتوری با تحمل جریان خروجی ۳۲ آمپر می باشد.
انواع کنتاکتور مناسب برای کولرگازی
تاثیر انتخاب اشتباه ظرفیت کولر گازی در خراب شدن کنتاکتور
یکی دیگر از دلایل خرابی کنتاکتور عدم مشورت با یک نصاب کولر گازی برای انتخاب ظرفیت دستگاه میباشد.
فرض میگیریم شما می خواهید برای یک فضای ۵۰ متری کولر گازی نصب کنید اما بدون مشورت با یک نصاب کولر گازی دستگاهی با ظرفیت ۳۰ هزار تهیه می کنید.
خب مسلما ظرفیت ۳۰ هزار برای فضایی با متراژ ۵۰ متر بسیار زیاد می باشد و دستگاه در زمان بسیار کمی فضا را سرد میکند و کمپرسور توسط برد الکترونیک اتومات می شود و دوباره پس از گرم شدن محیط دستگاه دوباره روشن میشود.
به دلیل اینکه ظرفیت این دستگاه برای محیط زیاد می باشد این عملیات در مدت زمان کم و در طول روز به دفعات غیر معقول اتفاق می افتد. این قطع و وصل های اضافی باعث کم شدن طول عمر کنتاکتور و دیگر قطعات مانند کمپرسور می گردد. انواع کنتاکتور مناسب برای کولرگازی
انواع کنتاکتور مناسب برای کولرگازی
روش تست کنتاکتور
ساختار کنتاکتور خیلی پیچیده نمی باشد به همین دلیل تست آن بدون شکافتن اجزای داخلی آن امکان پذیر می باشد. اما تست آن بدلیل وجود ولتاژ بالا دارای خطر میباشد,به همین دلیل برای انجام اینکار از یک تعمیرکار کولر گازی کمک بخواهید.
قدم اول درب کندانسور را باز کرده و دسترسی به کنتاکتور پیدا می کنید.
قدم دوم کولر گازی را روشن کرده و با استفاده از یک ولت متر ترمینال های کنتاکتور را چک میکنید,اگر ولتاژ به قسمت فرمان صادر شد اما کنتاکتور عمل نکرد کنتاکتور کولر شما خراب می باشد.
انواع کنتاکتور مناسب برای کولرگازی
نحوه عملکرد کنتاکتور
کنتاکتورهای جریان متناوب معمولاً دارای 3 کنتاکت برق و تعداد کنتاکت های کمکی متفاوت می باشند. کنتاکت های ثابتی روی پایانه های ورودی که در آن اتصالات کابل ایجاد می شود، و کنتاکت های متحرک، که به عنوان پالت هم شناخته می شوند، روی شین های روی اسلاید متحرک وجود دارد. انواع کنتاکتور مناسب برای کولرگازی
وقتی سیم پیچ الکترومغناطیسی روشن می شود، لغزنده ای که با هسته سیم پیچ حرکت می کند و کنتاکت های متحرک روی آن قرار دارند، توسط نیروی سیم پیچ به سمت پایین کشیده می شود.
به این ترتیب پالت ها با کنتاکت های ثابت تماس می گیرند و مداربسته می شود. کنتاکت های معمولی بازمدار را وقتی سیم پیچ برق می بندند، درحالی که کنتاکت های معمولی بسته مدار را باز می کنند.
وقتی سیم پیچ برق قطع می شود، فنر موجود در مکانیسم که توسط انرژی سیم پیچ کشیده می شود، لغزنده را در جهت مخالف فشار می دهد و با دور کردن پالت ها از کنتاکت های ثابت مدار را باز می کند. انواع کنتاکتور مناسب برای کولرگازی
انواع کنتاکتور مناسب برای کولرگازی
کنتاکتور در مقابل رله
امکان دارد بگویید نحوه عملکرد یک رله هم به همین صورت می باشد. نمی شود برای روشن کردن موتور به جای کنتاکتور از رله استفاده کرد؟ پاسخ این سؤال خیر است! یک رله مثل کنتاکتور کار می کند. یعنی یک رله یک سیم پیچ دارد که وقتی که سیم پیچ روشن می شود، کنتاکت ها بسته می شوند. این همان روشی بوده که Contactor کار می کند، درست است؟
اما تفاوت اصلی اینجاست… عمدتاً از رله ها برای لوازم و دستگاه های کوچک تر با میزان جریان و ولتاژ پایین تر به کار می رود. بااین حال، یک کنتاکتور برای دستگاه های بزرگ تر با نرخ جریان و ولتاژ بالاتر به کار می رود.
پس از رله برای روشن و خاموش کردن دستگاه های کوچک و از کنتاکتورها برای روشن و خاموش کردن دستگاه های بزرگ تر به کار می رود. بسیار ساده!
انواع کنتاکتور مناسب برای کولرگازی
در پایان به صورت خلاصه باید گفت که این مقاله قصد داشت در موارد زیر به صورت مستقیم به شما کمک کند:
- برای روشن و خاموش کردن وسایل برقی فشارقوی و سنگین مثل موتور، فن، کولرگازی، پمپ و … از کنتاکتور استفاده می کنیم.
- علت استفاده از کنتاکتور این بوده که این دستگاه های برق فشارقوی را به صورت غیر مستقیم و ایمن از طریق PLC کنترل کنیم و PLC را مستقیماً به این دستگاه های خروجی وصل نکنیم.
امیدواریم اکنون به وضوح متوجه شده باشید که کنتاکتور چیست و چگونه کار می کند. لطفاً در صورتی که در مورد کنتاکتورها یا رله ها سؤالی دارید در نظرات زیر با ما در میان بگذارید و جهت خرید انواع کنتاکتورها از برندهای معتبر به وب سایت اتوماسیون صنعتی پارس مراجعه کنید و خرید ایمن و لذت بخشی را تجربه کنید.