ممکن است در عصری که تماما کارها ماشینی شده اند این سوال آیا استفاده از اتوماسیون باعث افزایش بیکاری می شود ذهن شما را به خود درگیر کرده باشد.
عصر ماشینی شدن فعالیت ها همیشه با این ترس مواجه شده است که افراد زمانی بیکار خواهند شد و نیاز به نیروی انسانی مانند گذشته وجود نخواهد داشت. در حالی که این اشتباه اثبات هم شود، برخی از افراد بر این باورند که این گونه نیست. به طور کلی افراد می دانند که اتفاقاتی که در عصر حاضر در حال وقوع می باشند، مانند هیچ عصر دیگری نیوده است.
تاثیر اتوماسیون بر بیکاری
همانطور که می دانید عده ای هستند که هیچ گونه فناوری و استفاده از هوش و رباتیک را تایید نمی کنند. بنابراین تاثیر اتوماسیون بر افزایش درآمد را نادیده می گیرند. همچنین باید گفته شود که اتوماسیون حتی می تواند فعالیت های غیر بازاری را تبدیل به فعالیت تجاری کند.
در دهه های گذشته شغلی مانند کشاورزی که کارگران بسیاری را مشغول کرده بود، بعد از گذشت زمان و ساخت تراکتور مردم از این می ترسیدند که افزایش تراکتور سازی باعث بیکاری کشاورزان شود. این ترس در آن زمان بسیار گسترش یافته بود.
اتوماسیون و کاهش زمان کاری
آیا استفاده از اتوماسیون باعث افزایش بیکاری می شود ؟ این سوالی ست که به راحتی در حال حاضر می توان به آن پاسخ داد. که اتوماسیون باعث بیکاری نمی شود اما همانطور که می دانید افراد برای تولید پنبه نیاز بود ساعات بسیار زیادی را با قاطر روی چندین هکتار زمین کار کنند. در حالی که تراکتور باعث شد نیروی کار ساعت کمتری را صرف تولید همین مقدار پنبه نماید. بعد از رشد فناوری افراد برای کار به میزان ساعت کاری درآمد و حقوق دریافت می کردند. با توجه آمار می توان دریافت از گذشته تا کنون بهره وری نیروی کار بسیار بیشتر شده است. می توان این مقدار را ۱۷ برابر تخمین زد.
افزایش دستمزد با اتوماسیون
اتوماسیون کشاورزی از دهه های گذشته تا کنون با تغییرات بسیاری همراه بوده است که از این تغییرات می توان به افزایش ۷۰ درصدی دستمزدها اشاره کرد. که این افزایش را مدیون تراکتور در زمین های کشاورزی هستیم.
با این حال همچنان عده ای بر این باورند که اتوماسیون باعث افزایش بیکاری می شود. در صورتی که تمام آمار و شواهد نشان دهنده عکس این موضوع می باشد. اما افرادی که با اتوماسیون مخالف بودند بر این موضوع تمرکز کردند که ساعت کاری کم شده است. این در حالی ست که در آن زمان افرادی که از شغل خود حقوقی دریافت نمی کردند، فرصت شغلی یافتند تا بتوانند دستمزد دریافت نمایند. بنابراین افرادی که بدون حقوق در زمین های کشاورزی حضور داشتند، توانستند به شغلی دست یابند که از آن درآمد کسب کنند و این به معنی بیکاری نمی باشد.
تاثیر اتوماسیون بر تمامی مشاغل
اتوماسیون تنها تاثیرش در کشاورزی نبوده است و می توان تاثیر آن را در تهیه و تولید مواد غذایی، ماشین لباسشویی و حمل و نقل هم مشاهده کرد.
در گذشته تنها رانندگان حرفه ای می توانستند از این شغل کسب درآمد کنند و بعدها استفاده از اپراتورها باعث شد تا رانندگان غیر حرفه ای هم بتوانند از رانندگی کسب درآمد نمایند. چرا که مسافرین از گوشه و کنار شهر اعلام حضور و نیاز می کردند و رانندگان به صورت خود مختار می توانستند خدمات ارائه دهند و دستمزدی دریافت نمایند.
آیا استفاده از اتوماسیون باعث افزایش بیکاری می شود ؟
در عصر حاضر متوجه این عمر هستیم که تمام مشاغل تخصصی شده اند و در برخی موارد نیاز به پشتیبانی وجود دارد چرا که در گستره ای از علوم زندگی می کنیم و همه افراد از همه علوم اطلاعات کافی را ندارند.
همانطور که می دانید این روزها استفاده از دستگاه های کارت خوان بسیار گسترش یافته است، اما این مسئله هرگز ما را از کارمندان بانک بی نیاز نخواهد کرد حتی برعکس برای رفع و یا پیگیری مشکلات ایجاد شده در دستگاه و یا کارت ها نیاز داریم تا کارمندان مشکل را حل نمایند.
این مثالی واضح بود از اتوماسیون و هوش مصنوعی که نشان می دهد هرچه علم پیشرفت کند و ربات ها بیشتر شوند، نیاز به نیروی انسانی از بین نخواهد رفت. تنها در به کار گیری نیروی انسانی تغییراتی ایجاد می شود و نیاز است که افراد در کاری که انجام می دهند تخصص کافی داشته باشند. بنابراین جواب این سوال آیا استفاده از اتوماسیون باعث افزایش بیکاری می شود ؟ منفی می باشد.