تفاوت plc و میکروکنترلر – plc زیمنس بهتر است یا میکروکنترلر؟ اخیراً تعداد زیادی برد دیگر مبتنی بر میکروکنترلر، علاقه به سیستم های امبدد را افزایش داده و باعث شده که افراد زیادی از میکروکنترلر ها کمک بگیرند. این امر علاوه بر افزایش تعداد کاربران میکروکنترلر، همچنین دامنه و کاربرد هایی را که در آن ها از میکروکنترلر استفاده می شود را افزایش داده. به همین دلیل در چند مقاله گذشته، ما بعضی از موضوعات کلیدی را که برای ساخت دستگاه های بزرگ سیستم امبدد مهم می باشند مانند انتخاب میکروکنترلر مناسب برای پروژه خود، انتخاب بین میکروکنترلر و ریزپردازنده پوشش داده ایم.
تفاوت plc و میکروکنترلر – plc بهتر است یا میکروکنترلر؟
تفاوت plc و میکروکنترلر – plc بهتر است یا میکروکنترلر؟
در این مقاله، میکروکنترلر ها را با کنترل گر منطقی برنامه پذیر (PLC) مقایسه می کنیم.
تفاوت plc و میکروکنترلر – plc بهتر است یا میکروکنترلر؟
میکروکنترلر چیست؟
به صورت خلاصه می توان گفت میکروکنترلر یک کامپیوتر است؛ با این حال، با لپ تاپ یا رایانه شخصی که به آن عادت دارید متفاوت است، با این که همه رایانه ها ویژگی های یکسانی دارند از جمله:
- قابلیت بارگذاری برنامه (به عنوان مثال رایانه های رومیزی مرورگرها را از هارد دیسک بارگیری میکنند)
- یک واحد پردازش مرکزی (CPU) تفاوت plc و میکروکنترلر – plc بهتر است یا میکروکنترلر؟
- دستگاه های ورودی و خروجی برای اسان سازی ارتباط (مانند صفحه کلید، ماوس، چاپگر، مانیتور)
- حافظه با دسترسی تصادفی (RAM) برای ذخیره متغیرها
اما یک تفاوت اصلی در این بین وجود دارد و آن هم این است که نسخه های بزرگ تر «رایانه های هدف عمومی» می باشند. آن ها قادر به اجرای هزاران برنامه می باشند و برای اهداف مختلف مفید می باشند. اما میکروکنترلرها تخصصی تر می باشند و معمولاً یک کار را به خوبی انجام می دهند.
تفاوت plc و میکروکنترلر – plc بهتر است یا میکروکنترلر؟
ویژگی های یک میکروکنترلر
میکروکنترلرها یک سری ویژگی و مشخصه خاص دارند که آن ها را از بقیه کنترل کننده ها متمایز می کند.
تخصیص یک وظیفه خاص
میکروکنترلرها فقط به یک کار خاص اختصاص داده شده اند و برای اجرای یک برنامه خاص طراحی شده اند. این برنامه در حافظه فقط خواندنی (ROM) باقی می ماند، جایی که تغییری هم پیدا نمی کند. تفاوت plc و میکروکنترلر – plc بهتر است یا میکروکنترلر؟
ویژگی امبدد یا جانمایی شده (Embedded)
یک میکروکنترلر داخل دستگاه دیگری تعبیه و جانمایی می شود. آن ها به کنترل عملکردها یا ویژگی های دستگاه کمک می کنند. به همین دلیل، امکان دارد بشنوید که افراد از یک میکروکنترلر به عنوان یک میکروکنترلر تعبیه شده یا Embedded یاد می کنند.
دستگاه ورودی/خروجی اختصاصی
یک میکروکنترلر یک دستگاه ورودی اختصاصی و در بیشتر موارد یک دستگاه خروجی (مانند نمایشگر LCD یا LED) دارد. علاوه بر این، میکروکنترلر ورودی خود را از دستگاهی که کنترل می کند دریافت می کند و سیگنال هایی را برای کمک به کنترل آن به سایر بخشهای سیستم ارسال می کند.
برای مثال میکروکنترلر داخل تلویزیون را در نظر بگیرید. این میکرو ورودی را از طریق ریموت می پذیرد و بعد خروجی را روی صفحه تلویزیون نمایش می دهد. در داخل تلویزیون، کنترل کننده سیستم بلندگو، انتخابگر کانال و تجهیزات الکترونیکی صفحه نمایشگر را کنترل می کند.
یا یک اجاق مایکروویو را در نظر بگیرید. کنترل کننده فر، ورودی را از صفحه کلید آن می پذیرد و خروجی را روی صفحه نمایش LCD نمایش می دهد. علاوه بر این، رله ای را که برق روشن/خاموش ژنراتور مایکروویو را مدیریت می کند، کنترل می کند.
مصرف توان پایین
یک کامپیوتر عمومی که به پریز دیواری وصل می شود، حدود ۵۰ وات برق مصرف می کند. این در حالی است که یک میکروکنترلر تنها حدود ۵۰ میلی وات مصرف توان دارد.
مقاوم و تاب آور
بسیاری از میکروکنترلرها می توانند گرما و سرمای زیاد و شرایط سخت تری را نسبت به کامپیوترهای معمولی تحمل کنند. دبرای مثال، میکروکنترلری که موتور خودروی شما را مدیریت می کند، باید در برابر دماهای پایین در مناطق سرد و دماهای بالا در مناطق گرم مقاومت کند. در حالی که در این شرایط به یک میکروکنترلر مقاوم نیاز است، اما همه به این ویژگی نیاز ندارند. به عنوان مثال، میکروکنترلر تعبیه شده در پخش کننده دیسک Blu-ray، نیازی به مقاوم سازی ندارد.
اقتصادی و کوچک
در بیشتر کاربردها، کاربران و مدیران پروژه ها به دنبال کوچکترین و مقرون به صرفه ترین گزینه هایی می باشند که بتواند کار مد نظر آن ها را به خوبی انجام دهد.
تفاوت plc و میکروکنترلر – plc بهتر است یا میکروکنترلر؟
میکروکنترلرها در تولید تفاوت plc و میکروکنترلر – plc بهتر است یا میکروکنترلر؟
از آنجایی که میکروکنترلرها بسیار مقرون به صرفه می باشند و شامل طیف گسترده ای از اجزای جانبی می شوند، استفاده از آن ها به شدت رواج یافته می باشد. برای سال ها، استفاده از آن ها بر روی دنیای سازندگان، از جمله سازندگان ربات های شخصی متمرکز بود. با این حال، با گسترش عملکرد آن ها، سازندگان در حال بررسی استفاده از آن ها در کاربردهای صنعتی هم می باشند.
اما آیا این حرکت عاقلانه ای است؟ که از میکروکنترلرها در کاربردهای صنعتی با شرایط خاص استفاده کنیم؟ قبل از پاسخ به این سوال بهتر است به دنیای PLC ها نگاهی بیندازیم و ببینیم PLC چیست و دقیقا چه تفاوتهایی با میکروکنترلر دارد؟
تفاوت plc و میکروکنترلر – plc بهتر است یا میکروکنترلر؟
PLC چیست ؟
اکنون که اصول و ویژگی های یک میکروکنترلر را پوشش دادیم، بیایید آن را با یک PLC مقایسه کنیم. قبل از هر چیز بهتر است بدانیم plc مخفف چیست ؟ PLC از حروف اول کلمات Programmable Logic Controller به معنی کنترل کننده منطقی قابل برنامه ریزی می باشد. PLC یک میکروکنترلر در مقیاس بزرگتر می باشد. PLC یک کامپیوتر دیجیتال صنعتی است که برای اسان سازی فرآیندهای تولید، سخت و مستحکم می باشد. تفاوت plc و میکروکنترلر – plc بهتر است یا میکروکنترلر؟
رایج ترین کاربردهای PLC عبارت است از:
- دستگاه های رباتیک و بر پایه یادگیری ماشین
- خطوط مونتاژ
- هر عملکردی که به کنترل با قابلیت اطمینان بالا یا تشخیص خطای فرآیند نیاز دارد تفاوت plc و میکروکنترلر – plc بهتر است یا میکروکنترلر؟
تفاوت plc و میکروکنترلر – plc بهتر است یا میکروکنترلر؟
PLC چطور کار می کند؟
یک PLC اطلاعات را از حسگرهای متصل به خود و دستگاه های ورودی می پذیرد. بعد، آن داده ها را پردازش می کند و خروجی هایی را بر اساس پارامترهای از پیش تعیین شده ایجاد می کند. بسته به تنظیمات دقیق، یک PLC حتی می تواند داده های زمان اجرا را نظارت و ضبط کند، مثلاً بهره وری خط ماشین یا دمای کارکرد را تجزیه و تحلیل کند.
تفاوت plc و میکروکنترلر – plc بهتر است یا میکروکنترلر؟
ویژگی های PLC تفاوت plc و میکروکنترلر – plc بهتر است یا میکروکنترلر؟
چه چیزی یک PLC را از یک میکروکنترلر، کامپیوترهای صنعتی در مقیاس بزرگتر یا هر راه حل کنترل صنعتی دیگری متمایز می کند؟ بیایید به چند ویژگی کلیدی آن نگاهی بیندازیم.
ارتباطات
در حالی که دستگاه های I/O به عنوان یک نقطه شروع در نظر گرفته میشوند، یک PLC امکان دارد نیاز به اتصال به انواع مختلف سیستم ها هم داشته باشد. به عنوان مثال، یک کاربر امکان دارد نیاز داشته باشد که داده های برنامه از پیش آماده شده را از PLC صادر کند و آن را به یک سیستم کنترل نظارتی و جمع آوری داده (SCADA) ارسال کند. برای اسان سازی این عملکرد، اکثر PLC ها دارای چندین پورت و پروتکل ارتباطی می باشند تا اطمینان حاصل شود که دستگاه می تواند با سیستم های دیگر ارتباط برقرار کند.
ورودی/خروجی تفاوت plc و میکروکنترلر – plc بهتر است یا میکروکنترلر؟
PLC شامل یک CPU است که داده های برنامه را ذخیره و پردازش می کند. با این حال، برای اتصال آن به بقیه دستگاه به ماژول های ورودی و خروجی متکی می باشد. این ماژول های ورودی/خروجی اطلاعاتی را به CPU ارسال می کنند و نتایج خاصی را ایجاد می کنند.
کنترل های ورودی/خروجی PLC می توانند آنالوگ یا دیجیتال باشند. ورودی ها می توانند شامل سنسورها و سوئیچ ها باشند و خروجی ها هم شامل رله ها، سوپاپ ها، درایوها و چراغ ها می باشند. یکی از مزایایی که PLC ها ارائه می دهند این است که کاربران می توانند I/O خود را برای برآوردن نیازهای پیکربندی برنامه خود سفارشی کنند.
واسط کاربری انسان و ماشین (HMI) تفاوت plc و میکروکنترلر – plc بهتر است یا میکروکنترلر؟
وقتی کاربران بخواند با یک PLC به شکل Real-Time تعامل داشته باشند، برای انجام این کار به یک رابط یا واسط ماشین و انسان یا HMI نیاز می باشد. HMIها می توانند در مقیاسی از یک صفحه نمایش ساده با صفحه کلید و متن تا یک صفحه نمایش لمسی هوشمند شبیه به لوازم الکترونیکی مصرفی مدرن متفاوت باشند.
تفاوت plc و میکروکنترلر – plc بهتر است یا میکروکنترلر؟
پارس اتوماسیون توانا، نمایندگی زیمنس در ایران است که با ارائه محصولات اصل و با کیفیت در تلاش است رضایت شما عزیزان را از محصولات و تجهیزات اتوماسیون صنعتی به دست آورد. برای خرید و اطلاعات بیشتر در خصوص قیمت و همینطور مشاوره خرید بهترین محصول از برند زیمنس با ما از طریق راه های ارتباطی ذکر شده در وب سایت تماس بگیرید. در کنار شما هستیم تا با ارائه پی ال سی زیمنس – PLC زیمنس بهترین خدمات فروش را به سراسر ایران شما را همراهی کنیم.
PLC یا میکروکنترلر؟ تفاوت plc و میکروکنترلر – plc بهتر است یا میکروکنترلر؟
امکان دارد برای بعضی از افراد سوال باشد که چرا به جای PLC از میکروکنترلر ها استفاده نمی کنیم؟ امکان دارد در بعضی از برنامه ها بتوانیم از میکروکنترلر استفاده کنیم تا عملکرد مشابه با PLC داشته باشیم. اما کاربر باید با توجه به شرایط پروژه و سناریو آن سیستم مناسب را انتخاب کند.
فرض کنید یک فرایند کوچک را میخواهیم اتوماسیون کنیم که به صورت خودکار فرایند را اجرا کند. در این حالت تعدادی ورودی و سنسور داریم و تعدادی خروجی که با تحریک شدن فعال و غیر فعال می شوند. تفاوت plc و میکروکنترلر – plc بهتر است یا میکروکنترلر؟
در این حالت می توانیم با یک PLC این کار را انجام دهیم. اما سوال این است که آیا این کار مقرون به صرفه و هوشمندانه ترین کار امکان دارد؟ اگر از میکروکنترولر استفاده کنیم، آیا به همان نتیجه با همان قابلیت اطمینان خواهیم رسید؟ به همین منظور برای انتخاب درست و دقیق در هر پروژه، باید فاکتورهای مختلفی را مورد بررسی قرار دهید.
هنگامی که تعداد ورودی و خروجی موردنیاز خود را مشخص کردید، بررسی کنید که آیا میکروکنترلر مورد نظر تعداد ورودی/خروجی مورد نیاز را دارد یا خیر. به خاطر داشته باشید که نوع I/O مهم می باشد. امکان دارد بتوانید یک میکروکنترلر با تعداد مناسب ورودی/خروجی دیجیتال و آنالوگ پیدا کنید، اما امکان دارد نوع مناسبی برای برنامه شما نباشد.
در بعضی موارد، می توانید آن ها را مطابق با نیازهای خود تبدیل کنید. PLC ها برای کار با سنسورهای صنعتی طراحی شده که می توانند طیف وسیع تری از I/O را پشتیانی کنند. این موضوع نیاز به تبدیل خارجی را کاهش می دهد. تفاوت plc و میکروکنترلر – plc بهتر است یا میکروکنترلر؟
تفاوت plc و میکروکنترلر – plc بهتر است یا میکروکنترلر؟
تفاوت plc و میکروکنترلر – plc بهتر است یا میکروکنترلر؟
تفاوت های PLC با میکروکنترلر
تفاوت در قیمت
لازم به ذکر است که هزینه استفاده از میکروکنترلر های نسبت به PLC ها کمتر است. تفاوت plc و میکروکنترلر – plc بهتر است یا میکروکنترلر؟
تفاوت در استفاده آن ها برای پروژه ها
PLC دستگاهی است که برای پروژه های بزرگ از جمله کارخانه ها، نیروگاه ها و …. مورد استفاده قرار می گیرد. اما میکروکنترلر ها برای انجام پروژه های کوچک کاربرد دارند.
تفاوت در استفاده از پروتکل صنعتی
امکان استفاده از میکروکنترلر ها از پروتکل های صنعتی، محدود است. چرا که از میکروکنترلر ها فقط در زمان چیپ یا کد برنامه نویسی می توان کمک گرفت. اما در هنگام استفاده از PLC از پروتکل های صنعتی، محدودیتی وجود ندارد. چرا که PLC ها با تمامی پروتکل ها سازگارند و می توان از آن ها در مکان هایی از جمله پالایشگاه ها، مکان های نظامی و … کمک گرفت. تفاوت plc و میکروکنترلر – plc بهتر است یا میکروکنترلر؟
تفاوت در زبان برنامه نویسی
یکی از تفاوت های دیگر PLC و میکروکنترلر ها در زبان برنامه نویسی است. زبان برنامه نویسی PLC ها Lad، CSF و STL است و زبان برنامه نویسی میکروکنترلر ها، سی و بیسیک است. تفاوت plc و میکروکنترلر – plc بهتر است یا میکروکنترلر؟
تفاوت در تعداد ورودی و خروجی
به صورت کلی می توان گفت که تعداد ورودی و خروجی های PLC نسبت به میکروکنترلر ها بیشتر می باشد. اما افراد می توانند با توجه به نیاز خود، PLC متفاوت با پردازنده های بیشتر را انتخاب کنند. تفاوت plc و میکروکنترلر – plc بهتر است یا میکروکنترلر؟
تفاوت در کاربر پسند بودن
منظور از کاربر پسند بودن، یعنی میزان سختی یا آسانی کار کردن با دستگاه و میزان محبوبیت آن در میان کاربران است. باید گفت که از آنجایی که استفاده از PLC ها آسان تر است، به همین دلیل PLC، سخت افزاری کاربر پسند می باشد. مثلا برای استفاده از PLC ها شما می توانید ماژول ها را به کار گذاشته و برنامه نویسی را شروع کنید اما برای استفاده از میکروکنترلر ها باید دانش طراحی مدار، خطا یابی و FCB داشته باشد. تفاوت plc و میکروکنترلر – plc بهتر است یا میکروکنترلر؟
تفاوت در ساختار
PLC ها دارای ساختار ثابتی می باشند ولی میکروکنترلر ها می تواند ساختار ثابتی نداشته باشد.
تفاوت در تولید مدار
مدار هایی که در PLC تولید می شوند قابلیت این را دارند که ولثاژ های بالایی را تحمل کنند اما مدار هایی که توسط میکروکنترلر ها تولید می شوند با ولتاژ پایین کار می کنند.
تفاوت plc و میکروکنترلر – plc بهتر است یا میکروکنترلر؟
برای پروژه خود از PLC استفاده کنیم یا میکروکنترلر؟
CPU PLC ها در یک محفظه قرار گرفته و ورودی خروجی ها به صورت ماژول های افزایشی در کنار آن قرار میگیرند و به راحتی این مجموعه در جای مناسب داخل تابلو برق ها نصب می شود. اما میکروکنترلرها در واقع یک برد خالی با تعدادی پین برای اتصالات می باشند. این موضوع نصب و محافظت را برای کاربر دشوارتر می کند.
امکان دارد یک میکروکنترلر ارزان تر از PLC باشد، اما قطعا کاربر به همان میزان که هزینه می کند می تواند مزیت دریافت کند و با توجه به چیزی که از پروژه دریافت می کند باید هزینه پرداخت کند.
هر چند که زبان برنامه نویسی با PLC ساده تر از زبان برنامه نویسی میکروکنترلر ها می باشد. اما PLC قابلیت های بسیار زیاد و فوق العاده ای دارد که در داخل آن می باشند و نه کاربر و نه برنامه نویس آن ها را نمی بینند.
مانند سیستم watchdogs که اگر زمان اسکن، برنامه کوچکترین تغییری داشته باشد سیستم هشدار فعال شده و مانع از آسیب PLC و سایر تجهیزات می شود.
آیا می توانید این قابلیت را به یک میکروکنترلر اضافه کنید؟ پاسخ “بله” است با این که آسان نیست، اما کاربران باید این برنامه ها را از ابتدا بنویسند یا از ماژول های نرم افزار موجود مجددا کمک بگیرند که هیچ یک از این دو مرحله ساده نیست. تفاوت plc و میکروکنترلر – plc بهتر است یا میکروکنترلر؟
تفاوت plc و میکروکنترلر – plc بهتر است یا میکروکنترلر؟
تفاوت PLC و میکروکنترلر ها در نمایندگی زیمنس
- زبان برنامه نویسی : یکی از تفاوت PLC و میکروکنترلر ها زبان برنامه نویسی آن ها است. زبان برنامه نویسی میکروکنترلر ها سی و بیسیک است. این زبان ها کاربر پسند نیستند و کار کردن با این زبان ها آسان ناست. زبان برنامه نویسی PLC ها Lad, CSF و STL است که دو روش Lad و CSF طرفدار بیشتری دارند.
- تعداد ورودی و خروجی : قاعدتا تعداد ورودی و خروجی PLC ها به مراتب بیشتر از میکروکنترلر ها است. در صورت اینکه نیاز به تعداد ورودی و خروجی بیشتر باشد می توان با توجه به نوع PLC و پردازنده های آن افزایش داد. تعداد ورودی و خروجی در میکروکنترلر ها بسته به نوع آن است. برای افزایش تعداد می توان چیپ یا مالتی پلکسر را قوی تر کرد.
- پروژه های کوچک و بزرگ : PLC ها مناسب پروژه های بزرگ همچون نیروگاه ها، کارخانه ها و … می باشند. این در حالی است که میکروکنترلر ها به لحاظ ابعاد کوچک آن می توان در پروژه های کوچک به کار گرفت. تفاوت plc و میکروکنترلر – plc بهتر است یا میکروکنترلر؟
- استفاده پروتکل صنعتی : میکروکنترلر ها را فقط تحت شرایطی که بتوان از چیپ یا کد برنامه نویسی کمک گرفت امکان پذیر است. این موضوع باعث می شود که در استفاده از پروتکل های صنعتی محدودیت به وجود آید. ما با کمک PLC ها این محدودیت را از میان بر میداریم چون PLC ها با تمامی پروتکل های صنعتی سازگار می باشند و در محیط های مختلف از جمله نظامی، پالایشگاه و … پاسخگو می باشند
- تولید مدار : مدارهای ساخته شده توسط PLC هابه این صورت می باشند که مبدل ولتاژ ایزوله شدند و می توانند بر اساس ماژول های مختلف در رک خود ولثاژ های بالایی را تحمل کنند. اگر مدار توسط کنترلر ها تولید شوند با ولتاژ پایین کار می کنند. این امر هم تفاوت PLC و میکروکنترلر ها محسوب می شود.
- قیمت : هزینه خرید PLC ها بیشتر است و میکرو کنترلرها کمتر است. تفاوت plc و میکروکنترلر – plc بهتر است یا میکروکنترلر؟
- کاربری آسان تر : برای استفاده از PLC ها کافیست ماژول ها را کار گذاشته و شروع به برنامه نویسی کنید. کاربرانی که می خواهند که با میکروکنترلر ها کار کنند باید دانش طراحی مدار، خطا یابی و FCB داشته باشد.
تفاوت plc و میکروکنترلر – plc بهتر است یا میکروکنترلر؟
برای خرید پی ال سی زیمنس از طریق راه های ارتباطی ذکر شده با ما تماس بگیرید.
شباهت PLC و میکروکنترلر
هر دو قابل برنامه ریزی مجدد می باشند و به صورت دیجیتال کار می کنند. تفاوت plc و میکروکنترلر – p
lc بهتر است یا میکروکنترلر؟
نتیجه گیری تفاوت PLC و میکروکنترلر ها
میکرو کنترلرها کاربرد بیشتری در دستگاه ها و پروژه ها دارند. در واقع در تمامی اهداف کاربر را همراهی می کنند. در نهایت، در میکروکتترولر ها کاربر از هنر طراحی و برنامه نویسی و در plc از هنر اطمینان، صحت، سالمی صنعتی و برنامه نویسی بهره مند می شود. می توانید انواع PLC S7 را به صورت اورجینال از نمایندگی زیمنس ثبت سفارش کنید.
2 دیدگاه. Leave new
سلام روز خوش شما اتوماسیون صنعتی زیمنس ارائه می کنید؟
سلام دوست عزیز. بله. برای تماس با اتوماسیون صنعتی زیمنس و نمایندگی زیمنس با 02136610801 تماس بگیرید.