کاربرد پی ال سی

کاربرد پی ال سی

کاربرد پی ال سی چیست؟ چرا از پی ال سی استفاده می شود؟ در این مطلب قصد داریم به کاربردهای پی ال سی و مزایای استفاده از آن بپردازیم. با ما همراه باشید و از مطلب کاربردی و مفیدی که در اختیارتان قرار داده ایم به بهترین شکل استفاده کنید.

 

تعریف و معرفی پی ال سی

پی ال سی در لاتین مخفف Programmable Logic Controller است که به معنی کنترل کننده منطقی قابل برنامه ریزی است. یعنی یک قطعه کنترل کننده که برنامه پذیر است و می توان برنامه های مختلف و متنوع کنترلی را بر روی آن نوشت. کاربرد پی ال سی

می توان گفت پی ال سی یک نوع کامپیوتر خاص است که برای کارکردی قابل اطمینان در شرایط صنعتی خاص طراحی شده است. شرایطی مثل دماهای بسیار بالا، رطوبت، خشکی و گرد و خاک. پی ال سی ها طراحی شده اند تا بتوانند فرآیندهای صنعتی را اتوماتیک کنند. کارهایی مثل خط مونتاژ در یک کارخانه تولیدی، فرآیندهای موجود در کارخانه های سنگ معدن یا تصفیه خانه های فاضلاب و …

 

کاربرد پی ال سی چیست؟ کارآیی پی ال سی

پی ال سی در صنایع مختلف کاربردهای بی شماری دارد؛ بخش نفت و گاز، نیروگاههای برق، صنعت فولاد، صنعت خودرو، صنایع شیمیایی و بخش انرژی و بهینه سازی مصرف، صنعت شیشه، صنعت کاغذ و حتی صنعت تولید سیمان تنها بخشی از کاربردهای فراوان پی ال سی هاست. حتی در صنایع هوایی و مسافرتی، پی ال سی به کار گرفته می شود تا سیستم کنترل امنیتی را مانیتور کرده و به عملکرد بهینه تر آسانسورها و پله برقی ها کمک کند. کاربرد پی ال سی

کاربرد پی ال سی در مواردی مثل نیروگاهها، بخش انرژی و نفت و گاز احتمالاً برای شما شناخته شده تر و قابل درک تر باشد. در ادامه به بعضی از کاربردهای پی ال سی می پردازیم که شاید برای شما ناشناخته تر باشد!

پی ال سی در صنعت شیشه

جالب است بدانید که کنترلرهای پی ال سی دهه ها است که در صنعت شیشه استفاده می شوند. تولید شیشه یک فرآیند پیچیده است که کمپانی های زیادی به دنبال استفاده از پی ال سیها برای اتوماسیون کردن این فرآیند بوده اند. مثلاً برای تولید شیشه، پی ال سی به طور گسترده به کار می رود تا نسبت مواد را کنترل و شیشه های تخت را بررسی کند. تکنولوژی پی ال سی در طول سالها در صنایع شیشه، تبدیل به یک تکنولوژی پرتقاضا و پرکاربرد شده است. کاربرد پی ال سی

پی ال سی در صنعت کاغذ

پی ال سی در صنعت کاغذ به طور گسترده استفاده می شود. پی ال سی در این صنعت، ماشین آلاتی را کنترل می کند که محصولات کاغذی را با سرعت بالا تولید می کنند. مثلاً پی ال سی فرآیند تولید صفحات کتاب یا روزنامه را در چاپ آفست مانیتور و کنترل می کند.

پی ال سی در صنعت سیمان کاربرد پی ال سی

به طور ساده می توان گفت سیمان از مخلوط کردن مواد اولیه مختلف در کوره تولید می شود. کیفیت این مواد اولیه و نسبت ترکیبی آن ها با هم، به شکل قابل توجهی بر کیفیت محصول نهایی اثرگذار است. پس مشخصاً داده های دقیقی مثل سنجش کیفیت این مواد و نسبت آن ها از اهمیت و اولویت بالایی برخوردار است و این داده ها باید به دقت رصد و کنترل شوند. این وظیفه را در صنعت تولید سیمان، پی ال سیها عهده دار هستند.

 

خرید انواع پی ال سی از نمایندگی زیمنس

آیا به دنبال خرید پی ال سی زیمنس با کیفیت و قیمت مناسب هستید؟ نمایندگی زیمنس با سال‌ها تجربه در ارائه انواع پی ال سی زیمنس، آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می‌باشد. با ما تماس بگیرید و بهترین محصولات پی ال سی زیمنس را با استانداردهای بالا و قابلیت‌های منحصر به فرد برای شما ارائه دهیم.

از مزایای خرید از ما عبور از واسطه‌های مختلف، تضمین اصالت محصولات و خدمات پس از فروش با کارشناسان ما می‌باشد. با خرید پی ال سی زیمنس از نمایندگی زیمنس، از بهترین تکنولوژی و کیفیت برتر لذت ببرید. با ما تماس بگیرید و خرید خود را آغاز کنید.

 

کاربرد پی ال سی

نحوه کارکرد و کاربرد پی ال سی

پی ال سی ها به نحوی طراحی شده اند که در محیط ها و شرایط خشن صنعتی، دوام بیاورند و در برابر گرما، سرما، گرد و غبار و رطوبت محافظت شده اند. پی ال سی دارای یک میکروپروسسور است که با استفاده از زبان کامپیوتر برنامه نویسی می شود. برنامه در یک کامپیوتر نوشته شده و از طریق یک کابل به پی ال سی منتقل می شود.

برای اولین بار از پی ال سی در صنعت اتومبیل سازی استفاده شد و این دستگاه جایگزین رله ها و تایمرها شد. در سیستتم پی ال سی، نتایج خروجی در پاسخ به شرایط ورودی، باید در یک زمان محدود تولید شود. درصورت عدم پاسخ مناسب در زمان تعریف شده، عملکرد ناخواسته در سیستم اتفاق می افتد. کاربرد پی ال سی

رنج پی ال سی های تولید شده، از پی ال سی های کوچک با حدود ده ها I/O که بصورت کامپکت با پروسسور هستند، شروع می شود تا پی ال سی های ماجولار قابل نصب بر روی رک، که هزاران I/O دارند و اغلب به شبکه، به پی ال سی های دیگر و به SCADA متصل می شوند. پی ال سی ها مشخصه های فراوانی دارند ولی پرکاربردترین آن ها عبارتند از:

  1. تعداد ورودی و خروجی دیجیتال و آنالوگ کاربرد پی ال سی
  2. تعداد تایمر
  3. تعداد شمارنده
  4. تعداد رله های کمکی
  5. حجم حافظه قابل برنامه ریزی
  6. سرعت اجرای دستورات

معمولا پی ال سی ها دارای پورت های ارتباطی صنعتی هستند که به کمک آن می توانند با سایر دستگاه ها ارتباط برقرار کنند. این امر باعث تسریع در امر تبادل اطلاعات می گردد و امکان کنترل دقیق تر را به پی ال سی می دهد. امروزه استفاده از از پی ال سی در صنایع و کارخانه ها رو به افزایش است و بایستی برق کاران صنعتی طرز استفاده از آن را بدانند. در واقع هر سیستم نیاز به کنترل دارد. در سیستم های صنعتی 2 نوع کنترل وجود دارد. کاربرد پی ال سی

  1. سخت افزاری (مدارات فرمان الکتریکی)
  2. سیستم های PL (که خود به 2 بخش تقسیم می شوند):
    1. سیستم های کنترلی DCS
    2. کامپیوترهای شخصی IPC

 

یک مثال از عملکرد پی ال سی

برای مثال فکر کنید یک دکمه فشاری قرار است عملکرد یک موتور را کنترل کند. در یک سیستم کنترل سنتی، دکمه فشار مستقیم به موتور متصل می شود. با این حال، در یک سیستم پی ال سی ، هم دکمه فشار و هم موتور به جای آن به پی ال سی متصل می شود. سپس، برنامه کنترل پی ال سی مدار الکتریکی بین این دو را کامل می کند و به دکمه اجازه می دهد موتور را کنترل کند.

مزیت سیم کشی توسط کنترل کننده های قابل برنامه ریزی فوق العاده است. یکی دیگر از مزایای استفاده از سیستم فرمانپی ال سی ، سیم کشی آسان و راحت تر نسبت به مدارات فرمان و کنتاکتوری است. در واقع یکی از مهمترین ویژگی های پی ال سی، سیم کشی توسط کنترل کننده هاست که تغییرات را برای کنترل سیستم آسان و ارزان می کند. کاربرد پی ال سی

زمانی که بخواهیم یک دستگاه، در یک سیستمپی ال سی رفتار متفاوتی داشته باشد یا یک فرآیند متفاوت را کنترل کند، باید برنامه کنترل را تغییر دهیم. در حالی که در یک سیستم سنتی، ایجاد این نوع تغییر مستلزم تغییر در سیم کشی بین دستگاه ها است که یک تلاش پرهزینه و زمان بر است. برای مثال فرض کنید دو دکمه فشاری به پی ال سی متصل است. دو چراغ pl1 و pl2 نیز به پی ال سی متصل هستند.

نحوه اتصال این تجهیزات به این صورت است که با فشار دادن دکمه فشاری اول چراغ pl1 و با فشار دادن دکمه فشاری دوم چراغ pl2 روشن می شود. حال می خواهیم برنامه قبل به طور برعکس کار کند.
در یک سیستم سنتی باید مدار را دوباره سیم کشی کرد تا برنامه بالا اجرا شود. ولی با اتصال تجهیزات به پی ال سی، انجام این تغییر به سادگی ایجاد یک تغییر در برنامه کنترل آن است.

کاربرد پی ال سی

کاربرد پی ال سی

 

پی ال سی زیمنس چیست؟

خوشبختانه شرکت زیمنس با ایران رابطه خوبی داشته و دارد به همین دلیل از همان ابتدای حضور پی ال سی در صنایع، محصولات شرکت زیمنس نیز در دهه های گذشته وارد ایران شدند و به عنوان تنها برند تاپ کشور تاکنون فعالیت می کند. کاربرد پی ال سی

در حال حاضر درصد بسیار بالایی از سهم پی ال سی کشور در اختیار این برند می باشد، علت حضور و بی رقیب بودن آن هم به دلیل کیفیت جهانی این برند می باشد که سبب شده صنایع کوچک و سنگین بدون هیچ دغدغه ای آن را انتخاب نمایند. مسئله دیگر قطعات و لوازم آن است که به دلیل فراوانی جهانی به راحتی قابل تهیه می باشد.

پی ال سیهای زیمنس می توانند بدون خاموش شدن به راحتی به بازه کاری 12 تا 15 سال برسند، این درحالیست که برندهای چینی در بهترین حالت می توانند 4 سال عمر مفید داشته باشند. بازار زیمنس در ایران تنها به پی ال سی محدود نمی شود چرا که بسیاری از ادوات کنترلی و قدرتی ساخته شده توسط این شرکت آلمانی، در صنایع ایران مورداستفاده قرار گرفته اند، باتوجه به موارد یاد شده مسلماً گزینه شماره یک یادگیری پی ال سی در ایران، زیمنس می باشد. کاربرد پی ال سی

مسئله دیگر پشتیبانی از استانداردهای جهانی و خدمات نرم افزاری این شرکت می باشد که توانسته ویژگی های رقابتی مانند شبیه ساز نرم افزاری و کدنویسی استاندارد را برای کاربران مهیا سازد (این سبک کاری سبب شده که یادگیری این پی ال سی به عنوان مرجع آموزش پی ال سی برای سایر برندها درنظر گرفته شود.)

 

پارس اتوماسیون توانا، بزرگترین مجموعه فروش انواع پی ال سی زیمنس و .. است و در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر می توانید از طریق راه های ارتباطی ذکر شده در وب سایت با ما تماس حاصل فرمایید.

کاربرد پی ال سی

کاربرد پی ال سی

انواع پی ال سی زیمنس

  1. مینی پی ال سی (لوگو زیمنس) کاربرد پی ال سی
  2. پی ال سی های کمپکت (Compact پی ال سی)
  3. پی ال سی های ماژولار (Modular پی ال سی)
  4. پی ال سی های رک (Rack پی ال سی)

کاربرد پی ال سی

مینی پی ال سی – Mini پی ال سی ( لوگو زیمنس )

کوچک ترین پی ال سی خانواده زیمنس را لوگو (LOGO) می نامند. بزرگترین تفاوت آن با سایر پی ال سیها در توان پردازشی و تعداد ورودی – خروجی آن (نهایت ورودی خروجی 40) می باشد. لوگو زیمنس مناسب پروژه های کوچک می باشد. مینی پی ال سی ها دارای یک صفحه کوچک با تعدادی دکمه می باشند و از طریق نرم افزارها می توان بروی آن ها برنامه نویسی کرد.

در اغلب مینی پی ال سی ها یک صفحه کوچک با تعدادی دکمه وجود دارد که علاوه بر برنامه ریزی با کامپیوتر توسط همین صفحه کوچک می توان به پی ال سی برنامه داد. از دید عملکرد و قدرت سخت افزاری، پی ال سی لوگو در پایین ترین سطح قرار می گیرد به همین دلیل گزینه خوبی برای آغاز یادگیری جهت کار با پی ال سیهای شرکت زیمنس نمی باشد. این پی ال سی در دسته ی مینی ها قرار می گیرد!.

پی ال سی S7-200 کاربرد پی ال سی

پی ال سی S7 سری 200 اولین محصول از سری S7 می باشد. پی ال سی S7-200 به صورت کامپکت (Compact) یا یکپارچه می باشد. کامپکت بودن به این معنا می باشد که هر سه بخش تغذیه، سی پی یو یا پردازنده و بخش ورودی خروجی ها درون یک باکس قرار گرفته اند.

کنترلر S7-200 را برای سیستم های ساده تر به کار می روند. در حال حاضر پی ال سی S7 سری 200 توسط شرکت زیمنس دیگر تولید نمی شود و پی ال سی S7 سری 300 جایگزین این کنترلر شده است. این نوع پی ال سی ها (S7-200) ورودی و خروجی های بیشتری نسبت به مینی پی ال سی ها دارند (تا 300 ورودی خروجی بیشتر) و در پروژه های متوسط استفاده می شوند.

پی ال سی S7-300

کاملاً ماژولار (امکان شخصی سازی و قابلیت توسعه) می باشد و از قابلیت های بسیار خوبی جهت شبکه کردن و توسعه اتوماسیون بهره می گیرد. به این معنا که سه بخش اصلی آن از هم جدا می شوند و می توان ماژول های تغذیه، CPU، ورودی و خروجی ها را در کنار هم قرار داد، این مدل بیشترین قابلیت توسعه را به متخصص پی ال سی می دهد. کاربرد پی ال سی

مدل S7-300 محبوب ترین پی ال سی ساخته شده توسط شرکت زیمنس می باشد که در بسیاری از کشورها همچنان در حال انجام وظیفه است، این پی ال سی به دلیل کاربرد فراوان انتخاب شماره یک مهندسین جهت یادگیری و البته انجام کارهای صنعتی می باشد. توسعه پذیری به قدری در این مدل افزایش یافت که شما می توانید حدود 2000 ورودی و خروجی داشته باشید. این مدل با نرم افزار سِمَتیک مَنِجِر قابل برنامه نویسی است.

پی ال سی S7-400

درباره مشخصات و ویژگی های پی ال سی s7-400 بیشتر بدانید!

جز پی ال سی های رک می باشد (در این مدل رک دارای شخصیت بوده و می تواند به عنوان یک ماژول عمل نماید). این مدل قدرتمند دارای تنوع بالای CPU می باشد. در این پی ال سی ماژول های بسیار زیادی وجود دارد که سبب شده گزینه خوبی برای کارهای صنعتی سطح بالا تلقی گردد. در این پی ال سی ماژول ها به صورت عمودی نصب می شوند و توانسته تعداد i/o (ورودی و خروجی) را به 5000 عدد برساند. این مدل نیز با نرم افزار سِمَتیک مَنِجِر قابل برنامه نویسی است. کاربرد پی ال سی

پی ال سی S7-1200

در سال 2008 تولید پی ال سی S7 سری 1200 آغاز شد. اگر از تفاوت CPU با سری S7-300 بگذریم تفاوت بزرگ آن را در تعداد ورودی و خروجی می توان یافت، این پی ال سی نیز در دسته ی ماژولار قرار گرفته و با نرم افزار سِمَتیک مَنِجِر قابل برنامه نویسی است.

پی ال سی S7-1500

سری 1500 آخرین مدل و درواقع جدیدترین پی ال سی ساخت شرکت زیمنس می باشد، در این نسخه شاهد پیشرفت های بسیار زیادی بوده ایم که درنهایت سبب ساده سازی مراحل کلی کار با پی ال سی شده است.

این مدل، حداکثر عملکرد را برای دستگاه هایی با سایز متوسط تا بالا با نیازهای عملکردی سطح بالای ارتباطاتی، انعطاف پذیری و توابع تکنولوژی فراهم می کند. واحد پردازش مرکزی پی ال سی های سری S7-1500، برنامه کاربر را اجرا کرده و کنترلر را با سایر بخش های اتوماسیون، شبکه می کند. کاربرد پی ال سی

پی ال سی های سری S7-1500 در مقایسه با سری S7-300/400 دارای مزایایی همچون سرعت بالاتر (حدوداً 40 برابر)، کارایی و کیفیت بالاتر، نرم افزار برنامه نویسی باقابلیت های بیشتر، دارای نمایشگر و خطایابی ساده تری می باشد. این مدل صرفاً با نرم افزار TIA Portal قابل برنامه نویسی است.

کاربرد پی ال سی

خرید انواع پی ال سی زیمنس از پارس اتوماسیون توانا

پیشنهاد می کنیم برای خرید انواع پی ال سی زیمنس و همینطور دیگر تجهیزات اتوماسیون صنعتی با رقابتی ترین قیمت ممکن همین حالا با ما در اتوماسیون توانا تماس بگیرید. در کنار شما هستیم و مشاوره فروش نیز برای ارائه بهترین محصول ارائه خواهیم کرد.

Related Posts

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up