شغل اتوماسیون صنعتی

شغل اتوماسیون صنعتی

شغل اتوماسیون صنعتی چیست؟ درآمد اتوماسیون صنعتی چقدر است؟ کارشناس اتوماسیون صنعتی شغل مربوط به حوزه ابزار دقیق دارد و فرایندهای مختلف صنعتی را کنترل می کند. برای اجرای این پروسه باید در برنامه نویسی کنترل کننده های صنعتی به نام پی ال سی و سخت افزار آن ها کاملا تسلط داشته باشید و با تجهیزات ابزار دقیق به صورت کامل آشنا باشید.

شغل اتوماسیون صنعتی با مشاغل دیگری مثل تکنسین های ابزاردقیق، هیدرولیک، پنوماتکی، مکانیک و مکاترونیک کاملا در ارتباط می باشد. انواع شبکه های صنعتی و مانیتورینگ از دیگر مهارت های مورد نیاز این حرفه می باشد. شغل اتوماسیون صنعتی

بازار کار و درآمد شغل اتوماسیون صنعتی در ایران

باید بدانید که درآمد شغل اتوماسیون صنعتی نسبت به کشورهای پیشرفته که تولیدات و صنایع بسیار گسترده تری دارند حدود 80 درصد کمتر است اما با این وجود هنوز هم به عنوان یکی از مشاغل فنی خوب و پر درآمد به شمار می رود.

در کشورهای پیشرفته و صنعتی P L C به شدت درآمدزا بوده و جای پیشرفت دارد چون این مهارت بیشتر در صنعت کاربرد دارد. شغل اتوماسیون صنعتی یکی از مشاغل فنی بوده که بسیار تخصصی بوده و نیازمند آموزش پی ال سی و کسب مهارت های لازم می باشد.

هم اکنون در بسیاری از صنایع و کارخانجات ایران از پی ال سی های زیمنس و دلتا استفاده می کنند و اگر در آن ها مهارت پیدا کنید می توانید درآمد خوبی به دست آورید. شما باید در یکی از آموزشگاه های خوب و معتبر دوره های لازم را بگذرانید و پس از کسب مهارت و تجربه لازم وارد بازار کار این حرفه شوید.

بسته میزان مهارت و دانش فرد متخصص درآمد متفاوت بوده و گاهی امکان دارد بنا به دلایلی درآمد کمی داشته باشید و گاهی درآمدتان از حد تصورتان هم بیشتر شود. شغل اتوماسیون صنعتی

اگر در کار خود مهارت کافی داشته باشید می توانید به صورت میانگین ماهانه بین 30 الی 50 میلیون تومان از طریق این حرفه درآمد داشته باشید. البته این مقدار درآمد ثابت نیست و یک میانگین تقریبی می باشد. شغل اتوماسیون صنعتی

هر چه توانا تر و آگاه تر باشید کارخانجات برای قرارداد بستن با شما مشتاق تر خواهند بود. این توانایی را می توانید طی چند دوره آموزش و شروع کار با برندهای ساده تر به دست آورید. به این ترتیب باید در زمان آموزش به اندازه کافی تلاش کنید و صبور باشید چون تسلط کامل بر انواع پی ال سی ها و کسب تجربه چند سال زمان لازم دارد.

اگر می خواهید همواره مشغول به کار باشید و بازار کار پر رونقی داشته باشید باید به اندازه کافی مهارت و تجربه کسب کنید و نه فقط بر یک نوع پی ال سی بلکه به انواع مختلفی از آن با برندهای متفاوت تسلط کافی داشته باشید.

 

بیشتر بخوانید: اتوماسیون صنعتی چیست؟

روش های کسب درآمد از اتوماسیون صنعتی

برای کسب درآمد از اتوماسیون صنعتی روش های مختلفی وجود دارد که در اینجا تعدادی از آن ها را به شما معرفی می کنیم.پ

  • در این روش شما به تبلیغات احتیاج دارید و می توانید با انجام تبلیغات در کانال های پر بازدید تلگرامی یا سایت هایی نظیر دیوار و شیپور خود را به مسئولان کارخانه ها معرفی کنید و اطمینان آن ها را برای بستن قرار داد جلب کنید. می توانید به صورت آزاد پروژه های مربوطه را قبول کنید و درآمد بیشتری داشته باشید. این روش درآمد بیشتری دارد اما ریسک آن بیشتر بوده و گرفتن پروژه برای خود سخت تر می باشد. شغل اتوماسیون صنعتی
  • اگر دوست دار درآمد ثابت و استخدام در شرکت هستید این روش می تواند برایتان روش مناسبی باشد. از طریق سایت ها یا کانال های شغل یابی، شرکت هایی که خواستار نیروی ماهر در این زمینه می باشند را پیدا کنید و با ارسال رزومه خود و پذیرفته شدن در آن جا به عنوان پی ال سیman مشغول به کار شوید. در این صورت یک درآمد ثابت و مشخص خواهید داشت و این مبلغ تقریباً بین 5 الی 10 میلیون تومان خواهد بود.
  • آموخته ها و تجربیاتی که در زمینه انواع P L C دارید در داخل آموزشگاه های فنی به دیگران آموزش دهید. این کار را می توانید همزمان با کارهای دیگر هم انجام دهید اما اگر از راه های دیگر موفق به کسب درآمد در این زمینه نشدید، آموزش دادن مباحث مربوط به این حرفه در آموزشگاه های تحت نظر فنی و حرفه ای می تواند گزینه خوبی برای درآمدزایی باشد.

برای وارد شدن به بازار کار اتوماسیون صنعتی چه باید کرد؟

به یاد داشته باشید که پروژه های بزرگ و پردرآمد فقط نصیب کسانی می شود که اطلاعات، تجربه ورزومه خوبی دارند. از کارهای کوچک شروع کنید و اعتماد به نفس خود را بالا ببرید چون بدون انجام کارهای کوچک و کار با انواع P L C نمی توانید در این زمینه تجربه کافی را به دست آورید. شغل اتوماسیون صنعتی

برای این که بتوانید وارد این حرفه شوید باید همه مباحث نرم افزاری و سخت افزاری مربوط را به صورت کامل از مبتدی تا پیشرفته یاد بگیرید. هر چه اطلاعات و مهارت بیشتری داشته باشید در این عرصه موفق تر خواهید بود.

اولین قدم برای یادگیری و کسب مهارت انتخاب یک آموزشگاه مناسب بوده که بدون هیچ کم و کاستی تمامی مباحث مربوط به پی ال سی را به شما آموزش دهد.

در بین روش هایی که در بالا گفته شد روش اول راحت ترین و مطمئن ترین روش برای درآمد زایی است اما اگر به دنبال ریسک و درآمد بیشتر هستید می توانید دومین روش را انتخاب کنید و به دنبال پروژه های بزرگ تر باشید.

مهارت های مورد نیاز برای یک اتوماسیون کار صنعتی چه چیزهایی می باشند؟

بنا بر گفته نمایندگی زیمنس داشتن مهارت در برنامه نویسی هم از دیگر مهارت هایی بوده که برای ورود به شغل اتوماسیون صنعتی و موفقیت در آن لازم می باشد. افرادی که خواهان کار در این زمینه می باشند باید بتوانند سیستم های پی ال سی را طراحی، محاسبه و پیاده سازی کنند.

از آن جا که این کنترل کننده ها بیشتر مصارف صنعتی دارند یک تکنسین باید در زمینه های تابلو برق صنعتی، هیدرولیک، پنوماتیک و سایر مفاهیم اصلی تابلو برق صنعتی اطلاعات داشته باشد.

شغل اتوماسیون صنعتی

ویژگی های شخصیتی برای شغل کارشناس اتوماسیون صنعتی

بخش اعظمی از این فرایند از طریق برنامه نویسی کنترل میشود. هرچند که زبان های برنامه نویسی پی ال سی ساده و کاربر پسند می باشند. اما پیش نیاز یادگیری برنامه نویسی داشتن مهارت های اولیه کار با کامپیوتر می باشد.

قدرت تحلیل مهم ترین فاکتوری بوده که در شغل اتوماسیون صنعتی مورد نیاز می باشد. شخص باید بتواند کل سیستم بررسی کرده و ارتباطات و تعامل بین بخش های مختلف از یک فرایند را درک کند. قدم بعدی توانایی کار با کامپیوتر می باشد.

شغل اتوماسیون صنعتی علاوه بر این که بسیار خاص و جذاب بوده و درامد بسیار خوبی دارد. اما برای کار در این حوزه باید توانایی های خاصی داشته باشید که در این زمینه موفق شوید. قبل از هر چیزی دقت و تمرکز بخش اصلی ورود به این کار می باشد. چون امکان دارد کوچک ترین اشتباه ها هم خسارت های جبران ناپذیر مالی یا جانی را به بار بیاورد.

آشنایی با سیستم های قدرت و برق صنعتی میتواند یکی دیگر از پیش نیازهای شغل اتوماسیون صنعتی باشد. شناخت تجهیزات، نحوه کار با آنها، اصول سیم بندی و وایرینگ از جمله اطلاعاتی می باشند که کارشناس اتوماسیون صنعتی به آن ها نیاز دارد. شغل اتوماسیون صنعتی

ویژگی خاص دیگری که باید یک مهندس ابزار دقیق داشته باشد، توانایی رفع چالش می باشد. قطعا در طول مسیر چالش ها و مشکلات زیادی به وجود می آید. شخص باید تلاش و استمرار بالایی داشته باشد تا در طول این مسیر بتواند به نتیجه مطلوب برسد.

ویژگی های جذاب حوزه اتوماسیون صنعتی

شغل اتوماسیون صنعتی نیاز به افراد متخصص دارد. پس هر چه قدر شخص در شغل اتوماسیون صنعتی حرفه ای تر شده و تجربه بیشتری داشته باشد، جایگاه بهتری خواهد داشت.

اتوماسیون صنعتی شغلی بوده که هرگز اشباع نشده و از بین نمی رود. چون تمام کشور های صنعتی دنیا در حال به روز کردن دانش خود و تجهیزات صنعتی می باشند تا به بالاترین کیفیت و دقت در اتوماتیک کردن فرایند ها برسند. در نتیجه هیچ وقت شغل اتوماسیون صنعتی از رده خارج نمیشود. بلکه مشاغلی مثل باربری، دسته بندی و… را که نیاز به تخصص ندارند حذف کرده.

درآمد شغل اتوماسیون صنعتی با توجه به توانایی هر شخص متفاوت می باشد. امکان دارد کارشناس اتوماسیون در یک شرکت باشید. در این صورت دارای یک درآمد ماهانه ثابت هستید و پروژه های مختلفی که توسط شرکت دریافت میشود را انجام میدهید. از طرفی امکان دارد خودتان پروژه را پیدا کرده و درامد کامل پروژه را برای خودتان داشته باشید. معمولا افراد پروژه های مختلف را در کنار شغل اول خود تقبل میکنند تا کمک درامد داشته باشند.

نکته جالب توجه دیگر در مورد شغل اتوماسیون صنعتی ، تکراری نشدن آن می باشد. با توجه به این که برند های مختلف تجهیزات خود را به روز میکنند و هر روز روش ها و متدهای جدیدتری ارائه میشود، شما هرگز از کار کردن در این حوزه خسته نخواهید شد. در کنار این موضوع این مساله هم مطرح میشود که برای حضور در این عرصه به روز بودن اطلاعات از ملزومات شغل اتوماسیون صنعتی بوده و اگر دانش خود را آپدیت نکنید به سرعت از دور خارج میشوید.

شغل اتوماسیون صنعتی امکان دارد خطرات مالی و جانی سنگینی داشته باشد. خطراتی مثل آسیب دیدن شخص در زمان کار با دستگاه ها، برق گرفتگی افراد و یا آسیب دیدن تجهیزات که در نتیجه خرابی های سنگین و ضرر مالی فراوان برای کارفرما امکان دارد به بار آورد. در نتیجه در این حرفه رعایت کردن ایمنی بسیار مهم و ضروری بوده و همیشه حرف اول را میزند.

وظایف اصلی یک کارشناس در شغل اتوماسیون صنعتی

برنامه نویسی و پیکربندی شبکه های صنعتی

اصول برنامه نویسی شبکه های صنعتی و نحوه پیکربندی آن ها بخش مهم این حرفه می باشد. شبکه های صنعتی پرکاربردی از جمله مدباس، پروفیباس، پروفینت، اترنت ، اترکت و … این شبکه ها میتوانند ارتباط بین تجهیزات مختلف را برقرار کنند تا هدف نهایی پروژه حاصل شود. شغل اتوماسیون صنعتی

برنامه نویسی و پیکربندی سخت افزار پی ال سی شغل اتوماسیون صنعتی

مرحله اول آشنایی با سخت افزار پی ال سی، ماژول های مختلف و نحوه آدرس دهی آن ها است. سپس بحث نرم افزار و برنامه نویسی مطرح میشود. تسلط بر زبان های برنامه نویسی مختلف (STL,LAD,FBD) و آشنایی با منطق دیجیتال و آنالوگ، دستورات Bit Logic ،Timer ، Counter ، Comparator ، Converter، Integer Function ، Floating Point Function ، Move ، Word Logic ، و … بخش اصلی برنامه نویسی است. ارتباط با پی ال سی و نحوه دانلود و آپلود برنامه در پی ال سی هم یکی از مهم ترین بخش ها می باشد.

مانیتورینگ

ارتباط بین ماشین و کاربر از طریق مانیتورینگ می باشد. پنل های مختلفی وجود دارند به نام HMI که قابل برنامه ریزی اند. از طریق آن ها میتوان روی فرایند نظارت داشت. یعنی اپراتور با ماشین ها در ارتباط باشد. در این راستا مهارت هایی مثل اصول طراحی صفحات گرافیکی بر اساس پروژه، ثبت تگ های مختلف، ثبت آلارم ها و رخدادها ، ارتباط بین نرم افزار پی ال سی و نرم افزار مانیتورینگ ایجاد نمودار و آرشیو کردن داده ها از جمله این مهارت ها بوده که کارشناس اتوماسیون باید در آن ها تسلط داشته باشد.

کار با انواع سنسور های دیجیتال و آنالوگ شغل اتوماسیون صنعتی

شناخت انواع سنسورهای دیجیتال مثل سنسور های نوری، خازنی، القایی ،فتوالکتریک یا انواع سنسورهای آنالوگ مثل سنسور فشار، لودسل ها، ترانسمیتر ها، ترموکوپل، RTDها و … بخش مهمی از اتوماسیون می باشد. کارشناس اتوماسیون باید انواع این سنسور ها را شناخته و با توجه به نیاز پروژه تشخیص دهد چه سنسورهایی مورد نیاز می باشد.

در ادامه باید با تنظیم سخت افزاری و کالیبره کردن سنسورهای آنالوگ و نحوه اتصال آن ها به پی ال سی ها و ماژول های آنالوگ آشنا باشد. اصول مقیاس کردن یا اسکیل کردن مقادیر ورودی آنالوگ و از مقیاس خارج کردن اعداد حقیقی یا آنسکیل کردن برای خروجی آنالوگ در نرم افزار بسیار مهم می باشد.

کار با سیستم های حلقه بسته و حلقه باز

کنترل حلقه بسته یا PID یکی از مباحث پرکاربرد و مهمی بوده که در اتوماسیون استفاده میشود. اطلاعاتی که شخص باید در این حوزه داشته باشد توابع اصلی در کنترل کننده های حلقه بسته، اصول اندازه گیری کمیت های مختلف با سنسور های مخصوص، اصول اندازه گیری حرارت با استفاده از روشهای الکتریکی، اصول اندازه گیری سطح مایعات به روش مستقیم و غیر مستقیم، کنترل کننده های صنعتی (دو وضعیتی، تناسبی، انتگرالی، مشتق گیر، تناسبی انتگرالی PI، تناسبی مشتق گیر PD، تناسبی انتگرالی مشتق گیر است.

راه اندازی انواع الکتروموتورها، موتورهای خطی، سروو موتورها و استپرموتورها

اصول راه اندازی و کنترل سرعت موتور های مختلف، نحوه پلاک خوانی و شناسایی کامل موتور از دیگر مهارت های مهم در شغل اتوماسیون صنعتی می باشد. بعلاوه این که اتصال موتور به تجهیزات کنترلی مثل پی ال سی، درایو و یا آشنایی با سروموتورهای مختلف و نحوه را اندازی آن ها با سرو درایو و تنظیم پارارمترهای آن را هم باید به صورت تخصصی کار کرده باشد.

عیب یابی و رفع ارورها در پی ال سی شغل اتوماسیون صنعتی

توانایی پیدا کردن دلیل خطا و تشخیص ارور از جمله وظایف اصلی شغل اتوماسیون صنعتی می باشد. بعضی از این خطا ها نرم افزاری می باشند و بعضی سخت افزاری. اما این وظیفه مهندس اتوماسیون بوده که خطا را تشخیص داده و ان را برطرف کند. اگر خطا های مربوط به پی ال سی برطرف نشود، نمیتواند برنامه مورد نظر را اجرا کند. رفع عیب و برطرف کردن خطاهای یک پروسه به منظور بهینه سازی فرایند و کاهش هزینه ها مهم است.

کنترل سیستم های هیدرولیکی و پنوماتیکی

کارشناسان ابزار دقیق باید با منطق هیدرولیک و پنوماتیک آشنا باشند. علائم اختصاری تجهیزات هیدرولیکی و پنوماتیکی، اصول کار با انواع تجهیزات هیدرولیکی و پنوماتیکی، اصول نصب شیرها و سیلندرهای هیدرولیکی و پنوماتیکی، اصول تهیه نقشه های هیدرولیکی و پنوماتیکی – روش بستن مدارات هیدرولیکی و پنوماتیکی بر اساس نقشه – سیلندرهای یک طرفه و دو طرفه – خنثی سازی وزن به روش مکانیکی و هیدرولیکی با شیر خنثی کننده از جمله مباحث مورد نیاز در صنعت می باشد.

کنترل سرعت با درایوهای صنعتی

در کنار پی ال سی شناخت درایو ها و نحوه کار با آن ها بسیار مهم می باشد. درایو تجهیزی بوده که میتواند حرکت الکتروموتور را کنترل کند. ساختار و اصول کار با درایو های AC و سروو درایوه ، تنظیم پارامتر های درایو برای کنترل سرعت و نوع حرکت موتور بسیار مهم می باشد. گاها نیاز است درایوها با یکدیگر و یا با تجهیزات دیگر شبکه شوند که بسیار مبحث مهمی می باشد.

شغل اتوماسیون صنعتی

مزایای اتوماسیون صنعتی برای صنایع

مهارت های مورد نیاز برای ورود به بازار شغل اتوماسیون صنعتی

اولین مهارتی که در این زمینه بسیار مهم است، دانش برنامه نویسی می باشد. یک تکنسین باید بتواند سیستم های پی ال سی را طراحی وپیاده سازی کند. این سیستم ها یا کنترل کننده ها بیشتر در مصارف صنعتی کاربرد دارند و متخصص در این زمینه باید در مورد مفاهیم برق صنعتی، پنوماتیک و هیدرولیک اطلاعات لازم و کافی را داشته باشد.

فاکتورهای موفقیت در بازار کار شغل اتوماسیون صنعتی

از جمله مواردی که موجب موفقیت در بازار پی ال سی می شود، به روز بودن در این حوزه، آشنایی با سخت افزارهای مختلف و یک برنامه نویس حرفه ای در جهت به آغوش کشیدن چالش ها باشیم. این موضوع همیشه حائز اهمیت بوده که یادگیری مستمر نباید فراموش شود. در نظر باید داشت در این حوزه رقابت بسیار بالاست و هر چقدر دانش شما بالاتر باشد جایگاه و میزان درآمد شما بیشتر خواهد بود.

بازار کار شغل اتوماسیون صنعتی

بازار کار شغل اتوماسیون صنعتی در صورتی که مهارت لازم و کافی در زمینه پی ال سی داشته باشید بسیار خوب و درآمد زا می باشد. حضور پر رنگ این سیستم کنترل کننده در محیط های صنعتی و کارخانجات به وضوح دیده می شود.

اگر یک متخصص پی ال سی حرفه ای باشید به راحتی جذب شرکت های بزرگ صنعتی خواهید شد و حتی می توانید پروژه های کوچک و بزرگ را قبول کنید و کسب در آمد بالایی داشته باشید. حتی خواهید شد و حتی می توانید پروژه های کوچک و بزرگ را قبول کنید و کسب در آمد بالایی داشته باشید.

پارس اتوماسیون توانا فروشگاه بزرگ انواع تجهیزات پی ال سی و کنتاکتور در کنار شماست، برای اطلاعات بیشتر تماس بگیرید.

اتوماسیون صنعتی, اتوماسیون صنعتی pdf, اتوماسیون صنعتی plc, اتوماسیون صنعتی به انگلیسی, اتوماسیون صنعتی چیست, اتوماسیون صنعتی ویکی پدیا, تجهیزات اتوماسیون صنعتی, درس اتوماسیون صنعتی, رشته اتوماسیون صنعتی, شغل اتوماسیون صنعتی

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up