صفحه نمایش صنعتی - HMI چیست؟

صفحه نمایش صنعتی – HMI چیست؟

HMI چیست؟ صفحه نمایش صنعتی چیست و چه کاربردی دارد؟ در دنیای امروزی، صفحه نمایش های لمسی در فرآیندهای روزمره کاربردی هستند؛ طوری که در تلفن، تبلت، لپ تاپ، رایانه و…، قابل مشاهده اند. علاوه بر این ظهور صفحه نمایش های لمسی، تحولی نوآورانه در صنایع مختلف هم ایجاد کرده و باعث پیدایش سیستم هایی از جمله Hmi شده.  با اتوماسیون صنعتی توانا همراه شوید.

پنل Hmi زیمنس

HMI چیست؟

HMI (اچ ام آی) مخفف عبارت Human Machine Interface است و به معنای ارتباط بین انسان و ماشین می باشد. از آن برای مانیتور کردن و مشاهده و تنظیم پارامترهای دستگاه های صنعتی مثل PLC و اینورتر و…. استفاده میشود.  HMIدر واقع یک مانیتور LCD است که می توان آن را برنامه ریزی نمود و همچنین به کمک آن می توان پارامترهای مختلف را تغییرداد و سیستم را کنترل نمود.

Hmi رابط کاربری است که با ارائه ترکیبی از خصوصیات سخت افزار و نرم افزار، امکان تعامل آسان بین انسان و ماشین را فراهم می کند. هدف اصلی ایجاد این تعامل ها، کنترل و نظارت بر فرآیندهای در حال جریان در فرآیندهای صنعتی، بدون حضور فیزیکی در موقعیت دقیق آن هاست. هم اکنون صفحه نمایش های لمسی Hmi دقت و کارایی قابل اطمینانی را ایجاد کرده و پیشرفت بالایی را نسبت به تنظیمات آنالوگ قدیمی، ارائه می کنند.

درواقع سیستم های Hmi دارای تنوع بیشتری در کنترل و کاربردهای مختلف دارند و بر اساس موقعیت قرارگیری، خصوصیات خاصی را برای افزایش احتمال موفقیت پروژه و عملیات، ارائه می کنند.

پیش از تولید سیستم های اچ ام آی، برای مشاهده هرگونه پیشرفت مکانیکی در فرآیند، لازم به حضور فیزیکی اپراتور در موقعیت مورد نظر بود تا پیشرفت پروژه را به طور دقیق ثبت کرده و در صورت بروز هر نوع تغییر در فرآیند و یا در موقعیت های اضطراری، اقدامات لازم را انجام دهد.

Hmi از نرم افزاری منحصر به فرد برخوردار است که توسط مهندسان و با توجه به منطقه ای که مورد استفاده قرار می گیرند، طراحی و برنامه ریزی می شود. نحوه طراحی این سیستم با توجه به اطلاعاتی که در آینده روی صفحه مانیتور نمایش خواهد داد، صورت می گیرد؛ درواقع با دریافت اطلاعات لازم باید تعیین شود که به چه کلید و دکمه هایی برای دریافت بهترین نتایج در عملیات، نیاز می باشد.

نرم افزار سیستم اچ ام ای کاملاً به منطقه عملکرد و سیستم و یکپارچگی مورد نیاز و بودجه آن بستگی دارد؛ در این شرایط امکانات متنوعی برای دریافت بهترین نتایج و عملکردها ارائه می کند.

مثلا برای محافظت از سیستم در مقابل دسترسی های غیرمجاز، کنسول Hmi به کنترل های امنیتی دسترسی مبتنی بر نقش ادغام می شود. در این شرایط Hmi به عنوان بخش حیاتی سیستم SCADA، تنها با کمک شناسه و رمز عبور قابل دسترسی می باشد. علاوه بر این، اچ ام آی باید طوری طراحی شده باشد که اطلاعات مربوط به واحد نیرو و پارامترهایی همانند ولتاژ، جریان، فرکانس و… را با دقت و کیفیت بالایی انجام دهند.

خرید اچ ام ای صنعتی را به چه کسانی پیشنهاد می کنیم؟

هم اکنون تقریباً هر سازمان صنعتی به فناوری Hmi نیاز دارد تا با بهره وری از آن بتواند عملکرد ماشین و تعامل انسانی را به حداکثر برسانند.   رابط انسان و ماشین hmi جزء حیاتی از فرآیندهای صنعتی خودکار بوده و در سیستم های SCADA از اهمیت قابل توجهی برخوردار می باشد.

درواقع Hmi به عنوان ایستگاهی متمرکز برای نمایش داده های فرآیندهای در حال انجام و ارائه کنترل های لازم به اپراتور، عمل می کند و نظارت بر فرآیند را تا حدود زیادی سریع و آسان تر نموده می باشد.  به طور کلی از سیستم اچ ام آی می توان در واحدهایی که در ادامه به معرفی بعضی از آن ها خواهیم پرداخت؛ بهره برد:

  • آب و فاضلاب
  • واحدهای نیرو و انرژی
  • صنایع بازیافتی
  • واحدهای حمل و نقل
  • صنایع مواد غذایی و نوشیدنی
  • تولیدی ها

کاربرد اچ ام آی چیست؟

هدف اصلی سیستم اچ ام ای، اطمینان از عملکرد مؤثر با استفاده از ارائه کنترل های لازم برای نظارت بر فرآیندهای مختلف می باشد. این سازوکار توسط اپراتور انسانی صورت می گیرد که کنترل های لازم را در طول انجام عملیات، اجرا کرده و در شرایط اضطراری هم کنترل خودکار را اعمال می کند. در ادامه می توانید با بعضی از مهم ترین کاربردهای Hmi آشنایی پیدا کنید.

  • تجسم و نمایش داده ها به صورت گرافیکی
  • نظارت بر ورودی و خروجی ماشین آلات صنعتی
  • پیگیری زمان تولید، فرآیند و…
  • اعمال تغییرات مورد نیاز
  • سیستم های مدیریتی
  • نظارت بر شاخص های کلیدی عملکرد

تفاوت hmi و plc

Hmi

معمولا دارای صفحه لمسی بوده و المان های خطوط صنعتی با گرافیک مختلف در آن نشان داده میشود. از طریق hmi میتوان بر کل فرایند نظارت داشت، الارم ها، خطاها و … را میتوان دید و به نمایش گذاشت.

HMI در دو حالت اتوماتیک و دستی قابل استفاده است. این ابزار مهم دارای المان های مختلف برای کنترل فرایند است که برای روشن و خاموش کردن، تغییر مقادیر مختلف و تنظیمات مربوطه میتوان از آن ها استفاده کرد. وظیفه hmi مانیتورینگ است و توانایی کنترل و اجرای فرایندها را به تنهایی ندارد.

Plc

بیشتر پی ال سی ها فاقد صفحه نمایش هستند و اگر هم صفحه نمایش داشته باشند، قابلیت های بسیار محدودی دارند. بیشتر دارای led های مختلف هستند. از طریق پی ال سی نمیتوان نظارتی روی فرایند انجام داد.

اگر خطایی در پی ال سی ایجاد شود، فرایند متوقف میشود و تا زمانی که مشکل برطرف نشود برنامه اجرا نمیشود. همچنین برای تغییر مقادیر از طریق پی ال سی باید نرم افزار باشد و تغییرات روی plc دانلود شود.

مزایای استفاده از اچ ام ای

به طور کلی با کمک سیستم Hmi زیمنس می توانید عملیات در حال جریان در موقعیت های مختلف را با کمک سخت افزار و نرم افزار مناسب، مدیریت کنید. به این صورت سیستم های اچ ام آی، اطلاعات را با پی ال سی زیمنس و سنسورهای ورودی و خروجی مبادله کرده و نتایج را برای مطالعه و بررسی واحدهای نظارتی، نمایش می دهند.

  • کاهش هزینه ها با جلوگیری از بروز خطاهای احتمالی
  • مشاهده و مدیریت فرآیندهای صنعتی
  • عدم نیاز به یادداشت برداری مداوم از پیشرفت پروژه
  • کاهش خطای نیروی انسانی
  • برقراری ارتباط با استفاده از سیستم های EPR، SCADA و MES
  • عدم نیاز به حضور فیزیکی مداوم در موقعیت عملیات

انواع Hmi کدامند؟

در سطوح پایه، هر HMI، عملکرد مشابهی را ارائه می دهد که بر محوریت کمک به اپراتور برای اجرای یک فرآیند یا عملیات می باشد. با این حال در سطوح فراتر از پایه، مدل هایی از اچ ام ای وجود دارند که برای بعضی کاربردهای خاص، طراحی شده اند. در ادامه می توانید با نمونه هایی از این سیستم ها آشنایی پیدا کنید.

  • Hmi ناظر

درواقع با قرارگیری واحدهای نظارتی Hmi در کنار سیستم جمع آوری اطلاعات اسکادا یا سیستم های اجرایی تولید، مزایای زیادی برای کنترل انواع پروژه فراهم خواهد شد. به طور کلی این نوع اچ ام آی، فرآیندهای تولید را نظارت و عیب یابی می کند.

  • Hmi کنترل کننده

این نمونه می تواند برای عملیات و فرآیندهایی که به بازخورد ثابت و مداوم همانند پرینت اطلاعات و… نیاز دارد، مفید باشد. Hmi کنترل کننده در ذخیره و نمایش اطلاعات مختلف از روند ورود به سیستم، اجرای دستورالعمل ها و…، عملکرد قدرتمندی را ارائه می کند.

  • Hmi جایگزین کننده

این مدل از سیستم های Hmi، از طراحی ساده و متمرکز برخوردار بوده و تمام عملکرد و کنترل ها را به صورت یک جا در اختیار اپراتور قرار می دهد. درواقع این نمونه اچ ام آی، دکمه هایی را که با استفاده از صفحه کلید قابل دسترسی اند، با صفحات لمسی جایگزین می کند.

بهترین برندهای Hmi

برای خرید Hmi باید نمونه ای را انتخاب کنید که از طراحی کاربرپسند برخوردار باشد و با کاربری ساده و قابل درک، فرآیندهای جاری را مانیتور کرده و کنترل های لازم را برای انجام اقدامات لازم در فرآیندهای صنعتی، ارائه دهد. در این شرایط انتخاب سیستم اچ ام آی از مشهورترین برندهای بازار می تواند راهی مؤثر برای دستیابی به کیفیت های بالا باشد.

در ادامه به معرفی بعضی از بهترین برندهای اچ ام آی موجود در بازار، خواهیم پرداخت:

  • زیمنس
  • دلتا
  • ای بی بی
  • آلن بردلی
  • عمران
  • ال اس

معرفی Hmi زیمنس

Hmi زیمنس یکی از بهترین و پرقدرت ترین نمونه های سیستم اچ ام آی است که با پردازش قدرتمند خود می تواند کیفیت بالایی را در اتوماسیون صنعتی ارائه دهد. Hmi زیمنس به نحوی عمل می کند که اطلاعات به دست آمده، بعد از برقراری ارتباط با PCL ها و سنسورهای ورودی و خروجی، روی صفحه دستگاه نمایش داده می شوند. اطلاعات نمایش داده شده برای نظارت یا ردیابی و حتی عملیات های اجرایی همانند خاموش کردن دستگاه، افزایش سرعت عملیات و…، کاربرد دارند.

به طور کلی، اچ ام آی زیمنس، به دسترسی آسان به اطلاعات کمک می کند و در صورت نیاز نمودارها، داشبورد اطلاعات دیجیتال و… را در اختیار کاربران قرار می دهد. اچ ام آی زیمنس از اجزای مختلفی تشکیل شده که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت:

  • دیالوگ باکس

این بخش به عنوان پل ارتباطی بین اپراتور و سیستم عمل می کند و هر زمان که اطلاعاتی برای ارائه وجود داشته باشد را نمایش می دهد. درواقع مهندسان باید بخش دیالوگ باکس سیستم اچ ام آی را به ساده ترین شکل ممکن طراحی کنند تا به این صورت دستورات ارسال شده برای اپراتور ساده و قابل درک باشد. علاوه بر این کلیدهای عملکرد موجود در صفحه کلید دیالوگ باکس طوری برنامه ریزی شده اند که اعمال هرگونه تغییرات، با حداقل میزان تلاش توسط اپراتور صورت بگیرد.

  • کنسول اپراتور

کنسول اپراتور به دلیل برخورداری از واحدهای مختلفی از جمله واحد نمایش بصری، موس، صفحه کلید، امکانات ارتباطی و…، به عنوان مهم ترین بخش Hmi شناخته می شود.

در سیستم های SCADA زیمنس، یک اپراتور تنها حدود 3 الی 4 مانیتور را کنترل می کند تا با ارائه گرافیک کامل، برنامه ریزی و نظارت صحیح سیستم را تسهیل کند. علاوه بر این، آلارم های مختلفی هم در کنسول اپراتور وجود دارد که وظیفه اطلاع رسانی از رویدادهای مختلف برای اقدام و تغییر رویداد را به انجام می رسانند. به طور کلی کنسول اپراتور باید به اندازه کافی متناسب باشد تا امکان عملکرد آسان و نظارت دقیق برای اپراتور فراهم شود.

  • سیستم های جانبی

بخش عمده سیستم های جانبی مرتبط با HMI، پرینترهایی می باشند که اطلاعات مختلفی را چاپ می کنند. این پرینترها عمدتاً 3 نوع می باشند که از یکی از آن ها برای چاپ آلارم ها مورد استفاده قرار می گیرد. از دومین پرینتر برای چاپ اسکرین شات های سیستم به صورت رنگی، استفاده شده و سومین چاپگر هم از نوع سیاه و سفید لیزری بوده و برای چاپ آخرین گزارش ها، مورد استفاده قرار می گیرد.

  • نمودار مقلد

در ایستگاه مرکزی اچ ام آی، نمودار مقلد یا میمیک دیاگرام، یکی از مهم ترین اجزای سیستم به شمار می آید که با استفاده از آن، نمای کلی فرآیندهای تحت کنترل برای اپراتور نمایش داده می شود. نمایش این نمودارها به نمایشگرهای چندگانه بزرگ همانند LCD یا LED نیاز دارد که از امکان SCADA برخوردار باشند.

قیمت Hmi زیمنس

به طور کلی قیمت Hmi زیمنس با توجه به پارامترهای مختلفی همانند خروجی و ورودی آنالوگ یا دیجیتال، نوع شبکه، منبع تغذیه و… بستگی دارد. در این شرایط توجه داشته باشید که کارایی بالا و مزایایی که سیستم Hmi در فرآیندهای مختلف ارائه می کند، اطمینان از دقت انجام عملیات را تا حدود زیادی بالا برده و به تعامل سریع و مؤثر نیروی کار کمک می کند.

به همین دلیل سیستم اچ ام آی ارزش سرمایه گذاری قیمت های اختصاص داده شده را داشته و حتی به سودآوری کلی پروژه هم کمک می کند. علاوه بر این سیستم Hmi زیمنس به سرعت مشکلات و عیوب احتمالی را شناسایی می کند و از بروز زیان ها و اشکالات هزینه بر در اتوماسیون صنعتی هم جلوگیری می کند.

نمایندگی رسمی زیمنس
نمایندگی رسمی زیمنس

انواع Hmi زیمنس

زیمنس، مدل های متنوعی از انواع Hmi را با خصوصیات منحصر به فرد ارائه می کند که هر یک از آن ها، عملکرد پروژه های خاصی را بهبود می بخشند. در ادامه می توانید با بعضی از مهم ترین سیستم های اچ ام آی زیمنس و خصوصیات هر نمونه آشنایی پیدا کنید.

  • HMI زیمنس –Basic DP/PN

این نمونه از انواع سیستم های اچ ام آی زیمنس، از پانل های پایه ای PN یا DP برخوردارند و هر دو صفحه کلیدهای لمسی یا دکمه ای را پشتیبانی می کنند. این مدل Hmi می تواند یکی از بهترین انتخاب ها با قیمت های مناسب و عملکرد عالی باشد که فرآیندهای صنعتی ساده را به خوبی کنترل می کند.

  • HMI زیمنس –Comfort Touch

اچ ام آی کامفورت تاچ هم از دیگر سیستم هایی است که با صرف هزینه های معقول، عملکرد و رابط یکپارچه ای را برای اجرای کنترل های متعدد، در اختیار کاربران قرار می دهد. این سیستم امکانات نظارتی مختلف را با کمک صفحه کلید لمسی ارائه می کند و از ساختاری کاربرپسند و ساده برخوردار می باشد.

  • HMI زیمنس –Comfort Key

Hmi های کامفورت کی نمونه ای از انواع سیستم های رابط بین انسان و ماشین در اتوماسیون صنعتی می باشند که برای شبیه سازی و کارایی بالا طراحی شده اند. این مدل اچ ام آی کنترل توسط صفحه کلید را فراهم می کنند و

مرکز و نمایندگی فروش Hmi زیمنس در ایران

به دلیل اهمیت بالایی که در انتخاب تجهیزات اتوماسیون صنعتی وجود دارد، لازم است که حتماً مراجع معتبری را برای خرید مدل های Hmi زیمنس انتخاب کرده و اصالت کالای انتخابی خود اطمینان حاصل کنید.

در این شرایط پارس اتوماسیون توانا به عنوان یکی از باتجربه ترین مراجع تخصصی فروش انواع تجهیزات اتوماسیون صنعتی آماده ارائه خدمات خود در حوزه فروش انواع مدل های Hmi زیمنس، به شما عزیزان می باشد. به این منظور جهت دریافت هرگونه راهنمایی درباره خرید انواع مدل های اچ ام آی زیمنس با کیفیت اوریجینال و قیمت مناسب، می توانید با مشاوران باتجربه پارس اتوماسیون توانا، در ارتباط باشید.

HMI چیست؟, Hmi مخفف چیست, Plc چیست, آموزش hmi, انواع hmi, برنامه نویسی hmi, تفاوت plc و hmi, صفحه نمایش صنعتی, قیمت hmi ایرانی, قیمت hmi زیمنس

Related Posts

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up