رگباری زدن کنتاکتور

رگباری زدن کنتاکتور

رگباری زدن کنتاکتور چه دلیلی دارد؟ علت صدا دادن کنتاکتور چیست؟ نشانه‌های خرابی کنتاکتور چیست؟ یکی از پرمصرف ترین تجهیزات در صنعت برق، کنتاکتور می باشد.  ما در این مقاله سعی بر این داریم تا به شکل خاص دلیل رگباری زدن کنتاکتور زیمنس را مورد بررسی قرار دهیم ولی با توجه به اینکه طریقه كارکرد و این خطا در کنتاکتور ها به شکل کلی یکسان است شما می توانید از دستور العمل های این مقاله برای سایر کنتاکتور ها هم کمک بگیرید.

رگباری زدن کنتاکتور

قبل از این که به رگباری زدن کنتاکتور بپردازیم، شما را با پارس زیمنس شرکت بزرگ و مجموعه معتبر تامین کنتاکتور زیمنس اصل آشنا می کنیم. این مجموعه سعی دارد با تامین محصولات اصل و با کیفیت رضایت شما عزیزان را به دست آورد. برای خرید و اطلاعات بیشتر از طریق راه های ارتباطی ذکر شده با ما تماس بگیرید.

رگباری زدن کنتاکتور

کنتاکتور چیست؟

کنتاکتور يک کلید کنترل شده الکتریکی بوده كه برای کلید زنی مدارهای قدرت استفاده می شود. کنتاکتور به صورتمعمول توسط مداری كه قدرت بسیار پایین تری نسبت به مدار کلید زده شده دارد کنترل می شود، مثل آهنربای الکتریکی سیم پیچ 24 ولتی كه سوییچ موتور 230 ولتی را کنترل می کند.

به عبارت دیگر، کنتاکتور وسیله ای بوده كه در آن با کمک خاصیت الکترومغناطیس تعدادی کنتاکت به یکدیگر وصل یا از یکدیگر جدا می شوند. از این خاصیت برای قطع و وصل و یا تغییر اتصال مدار استفاده می شود. هر کنتاکتور به طور معمولً دارای سه کنتاکت اصلی برای مدار است.

کنتاکتور از دو هسته E شکل تشکیل می شود كه یکی ثابت و دیگری متحرک می باشد. در میان هسته ثابت يک سیم پیچ قرار دارد كه با عبور جریان از آن نیرویی ایجادم شود كه هسته متحرک را به هستۀ ثابت متصل می کند. با حرکت هسته متحرک، تعدادی از کنتاکت های باز، بسته و تعدادی از کنتاکت های بسته، باز می شوند.

برای خرید کنتاکتور زیمنس با ما در مجموعه قدرتمند نمایندگی زیمنس تماس بگیرید، در کنار شما هستیم تا با بهترین قیمت، کیفیت اصل را در اختیار داشته باشید.

وظیفه کنتاکتور چیست؟

کنتاکتور در دستگاه هایی استفاده می شود كه باید به صورت مکرر با قطع و وصل مدار خاموش و روشن شود. در این دستگاه های الکتریکی، کنتاکتور خطوط تغذیه توان كه به بار ختم می شوند را قطع و وصل می کند.

در کنتاکتور يک قسمت از هسته متحرک بوده و توسط فنری از قسمت ثابت جدا نگه داشته می شود و يک سری کنتاکت عایق شده از یکدیگر به آن متصل اند و با آن حرکت می کنند. در قسمت ثابت هسته هم يک سری کنتاکت دیگر، ثابت می باشند. در حالت وصل، تیغۀ متحرک کنتاکتور تحت نیروی دائم الکترومغناطیسی بوده و با کنتاکت ثابت در تماس می باشد.

جریان برق به صورت دائم در سیم پیچ تولید کننده نیروی مغناطیسی برقرار بوده و تیغه محرک کنتاکتور را با فشار مناسب در حالت وصل و تماس با کنتاکت ثابت حفظ می کند. در صورت کاهش ولتاژ و یا قطع جریان در بوبین، نیروهای فنرها موجب می شود كه کنتاکت متحرک به صورت اتوماتیک در موقعیت قطع قرار بگیرد و جریان برق قطع شود.

وقتی به خاطر فقدان ولتاژ، جریان قطع شود، تیغه ها تحت تأثیر نیروی فنر از کنتاکت های ثابت جداشده، جریان تغذیه موتور را قطع می کند كه به این وضعیت، آزاد شدن کنتاکتور گفته می شود. به عبارت دیگر، تعدادی از کنتاکت های باز، بسته و از کنتاکت های بسته، بازخواهند شد. چرا كه لازم بوده كه از تمام کنتاکت های کنتاکتور جریان یکسانی عبور کند، کنتاکتورهای استانداردشده به طور معمولً سه کنتاکت اصلی برای مدار فرمان دارند.

هرگونه اشکال در عملکرد هایی كه در این بخش گفته شده موجب بروز خطا در مدار خواهد شد درباره این علایم و خطا هایی كه می توان از کنتاکتور دریافت كرد.

اگر می‌خواهید عملیات کنترل و فرمان دهی به ماشین آلات را از راه دور انجام دهید، پیشنهاد ما به شما کنتاکتور زیمنس است؛ به این دلیل که بسیار مقرون به صرفه تر و ایمن تر نسبت به سایر تجهیزات می‌باشد.

 

کنتاکتور از چه اجزایی تشکیل شده ؟

تمام کنتاکتورها از سه بخش اصلی تشکیل شده اند كه عبارت اند از: تیغه یا کنتاکت، بوبین یا سیم پیچ یا رله و محفظه یا قاب عایق بندی این موارد دارای يک سری لوازم جانبی مانند کنتاکت های کمکی می باشند؛ كه در ادامه به هرکدام از این اجزا می پردازیم.

تیغه کنتاکتور

تیغه های کنتاکتور به دو نوع قدرت و فرمان تقسیم می شوند. تیغه های قدرت یا همان کنتاکت های اصلی، كه جریان بخش قدرت از آن ها عبور می کند و تیغه های فرمان یا همان کنتاکت های فرمان، كه برای بخش فرمان استفاده می شوند. کنتاکت های فرمان به دو صورت در حالت عادی باز و در حالت عادی بسته بر روی بدنه کنتاکتور قرار دارند. این تیغه ها بعد از هر بار تحریک سیم پیچ، به حالت عکس خود تغییر وضعیت می دهند.

محفظه عایقی کنتاکتور

عایق بندی کنتاکت ها به وسیله مواد عایق مانند باکالیت و نایلون انجام می شود. این عایق بندی به عنوان ایزوله و همینطور قاب محافظ و نگهدارنده برای حفاظت كاربر در برابر برق گرفتگی و همینطور ایجاد محفظه ای برای حفاظت از غبار، چربی، آب و گردوخاکی كه امکان دارد در هوا موجود باشد، طراحی شده می باشد.

عایق هایی كه در کنتاکتور زیمنس مورد استفاده قرار گرفته از مناسب ترین مواد اولیه تهیه شده و به صورت کلی یکی از ویژگی های کنتاکتور های زیمنس كه موجب وجه تمایز این برند کنتاکتور با سایر کنتاکتور ها می شود همین کیفیت مواد اولیه و تکنولوژی ساخت این محصول است.

کویل یا بوبین کنتاکتور

کویل یا بوبین یا سیم پیچ، يک هسته مغناطیسی سیم پیچی شده كه وظیفه باز و بسته شدن کنتاکت ها را با ایجاد نیروی مغناطیسی لازم برای اتصال فیزیکی تیغه های هادی بر عهده دارد.

در مقاله این با عنوان علائم معیوبی کنتاکتور به شکل کامل این مورد كه معیوبی بوبین چگونه می تواند موجب بروز اشکال در كارکرد کنتاکتور شود توضیح داده ایم .

رگباری زدن کنتاکتور

برای خرید کنتاکتور Siemens با ما در مجموعه قدرتمند پارس اتوماسیون توانا تماس بگیرید، در کنار شما هستیم تا با بهترین قیمت، کیفیت اصل را در اختیار داشته باشید.

رگباری زدن کنتاکتور

مزیت های کمک گرفتن از کنتاکتور نسبت به کلید چیست؟

  • قابلیت قطع و وصل در دفعات زیاد را داد.
  • با کمک کنتاکتور، پس از رفتن برق و وصل مجدد آن، برای راه اندازی نیاز به استارت است درصورتی كه با کمک کلید، خطرات ناشی از وصل ناگهانی وجود دارد.
  • امکان کنترل مصرف کننده از راه دور و از چندین محل و برای مراحل مختلف كار مصرف کننده دارد.
  • قابلیت اتوماتیک كردن مدار فرمان با کمک کنتاکتورها را دارا است.
  • قابلیت اتصال به پی آل سی را دارد.
  • سرعت قطع و وصل با طراحی مدار فرمان مناسب بالا می رود.
  • عمر مکانیکی کنتاکتور بیشتر از کلیدها می باشد.
  • حفاظت دستگاه ها توسط کنتاکتور، مناسب تر و مطمئن تر و ایمن تر بوده و ازلحاظ اقتصادی به صرفه تر می باشد.

رگباری زدن کنتاکتور

دلیل قطع و وصل شدن و رگباری زدن کنتاکتور چیست؟

وقتی کنتاکتور ها به علل مختلف عملکرد صحیحی نداشته باشند و قطع و وصل شوند، پیدا كردن دلیل خطا و رفع آن از اهمیت ویژه ای برخوردار می شود. علل مختلف معیوبی و قطع و وصل شدن کنتاکتور یا به عبارتی رگباری زدن کنتاکتور عبارت اند از:

جذب نکردن کنتاکتور

این مشکل كه باعث رگباری زدن کنتاکتور می شود، می تواند ناشی از موارد زیر باشد:

  1. قطع شدگی در مدار فرمان
  2. کاهش ولتاژ تغذیه کنتاکتور
  3. عمل نکردن تایمر یا کلید اتوماتیک
  4. صحیح نبودن عملیات اتصال کنتاکت های شستی یا میکروسوئیچ

راه حل برای جذب نکردن کنتاکتور و رگباری زدن

  • برای رفع قطعی مدار باید چند فاکتور را کنترل كرد، ازجمله فیوز مدار فرمان و سیم های رابط.
  • در راستای رفع عمل نکردن تایمر کنتاکتور باید دو فاکتور را کنترل کنید، یکی مدار تغذیه تایمر و دیگری کنتاکت تایمر.
  • برای رفع کم شدن ولتاژ تغذیه کنتاکتور، از بویین با ولتاژ مناسب کمک بگیرید.
  • برای رفع مشکل اتصال نادرست کنتاکت های شستی باید کنتاکت ها را تمیز و یا تعویض کنید.

رگباری زدن کنتاکتور

 


کنتاکتور زیمنس یکی از اجزای مهمی است که باید فقط از مراکز معتبر خریداری شود تا بتواند از نظر کیفیت، رضایت شما عزیزان را جلب کند. برای خرید کنتاکتور پیشنهاد می کنیم همین حالا با اتوماسیون صنعتی زیمنس 02136610801 تماس بگیرید و درخواست خود را ثبت کنید، همچنین مشاوره خرید نیز از سوی کارشناسان این امر به شما ارائه می گردد. 


 

جذب موقت کنتاکتور و سپس قطع شدن آن

این مشکل می تواند ناشی از موارد زیر باشد:

  1. نگه نداشتن مدار توسط کنتاکت کمکی
  2. قطع شدگی مقاومت ترمز در جریان مستقیم کنتاکتور

راه حل برای جذب موقت کنتاکتور

  • در صورتی كه مقاومت ترمز قطع شده است باید در فکر تعمیر یا در حد لزوم تعمیر كردن باشید.
  • برای نگه داشتن مدار باید اتصالات را کنترل کنید و کنتاکت ها را تمیز کنید.

رگباری زدن کنتاکتور

قطع مدار فرمان در زمان وصل فیوز

این مشکل می تواند ناشی از موارد زیر باشد:

  1. وجود اتصال کوتاه در مدار فرمان یا شستی ها
  2. سوختگی پیچ کنتاکتور

در زمان بروز اتصال کوتاه در مدار باید این اتصال را برطرف کنید و در زمان سوخته شدن بویین تنها راه رفع تعویض كردن بویین است.

رگباری زدن کنتاکتور

برای خرید کنتاکتور زیمنس با ما در اتوماسیون صنعتی زیمنس تماس بگیرید، در کنار شما هستیم تا با بهترین قیمت، کیفیت اصل را در اختیار داشته باشید.

رگباری زدن کنتاکتور

سوختن بویین کنتاکتور

این مشکل می تواند ناشی از موارد زیر باشد:

  1. وجود فاصله هوایی در مدار هسته
  2. اتصالی كردن مقاومت ترمز در جریان مستقیم
  3. تغذیه نشدن بویین کنتاکتور با ولتاژ نامی
  4. دارا بودن اتصال حلقه در بویین کنتاکتور
  5. صحیح بسته نشدن مدار هسته
  6. باز نشدن مقاومت ترمز کنتاکت کمکی در جریان مستقیم

راه حل و علت سوختن بوبین و رگباری زدن کنتاکتور

  • در صورتی كه در جریان مستقیم، کنتاکت کمکی مقاومت ترمز باز نمی شود، کنتاکت های کمکی را کنترل، تعمیر یا حتی تعویض کنید.
  • استفاده كردن از بویین مناسب کنتاکتور از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
  • برای مطمئن شدن از نبودن هیچ فاصله ای در میان هسته ها باید مسیر حرکت قطب ها را تمیز کنید. برای این كار می توانید از بنزین کمک بگیرید.
  • تنها راه برای از بین بردن اتصال حلقه تعویض بویین است.
  • اتصالی كردن مقاومت ترمز با تعویض آن رفع می شود.

رگباری زدن کنتاکتور

 شنیده شدن صدا پس از جذب کنتاکتور

  1. بسته نشدن مدار هسته
  2. قطع شدن اتصال کوتاه بر روی هسته
  3. گذاشتن اشتباهی حلقه اتصال کوتاه بر روی سطح قطب ها در زمان مونتاژ

راه حل

  • حلقه اتصال کوتاه هسته را کنترل، تعمیر یا تعویض کنید تا قطعی اتصالی کوتاه رفع شود.
  • با بنزین یا تری کلراتین سطح قطب ها و مسیر حرکت هسته ها تمیز را کنید تا مدار هسته بسته شود.
  • در صورتی كه در زمان اتصال حلقه آن را اشتباه گذاشتید، دوباره هسته را خارج كرده و دوباره جا بزنید.

رگباری زدن کنتاکتور

سیم پیچ کنتاکتور بیش از حد داغ می کند یا می سوزد

  • ولتاژ مورد استفاده بیش از حد زیاد است
  • کنتاکتور زیاد استفاده می شود
  • دمای محیط خیلی بالاست؛ سطح انتهایی هسته آهنی کنتاکتور، صیقلی نیست
  • یک عیب مکانیکی در هسته آهنی متحرک کنتاکتور وجود دارد که نمی گذارد هسته آهنی یاد شده حرکت کند؛ بروز اتصال کوتاه در حلقه داخلی (اتصال کوتاه دور-به-دور)

راه حل

  • چک کنید که آیا ولتاژ کاری روی کنتاکتور با ولتاژ نامی سیم پیچ کنتاکتور مطابقت دارد یا خیر؛ در صورتی که بیش از حد بالا یا پایین باشد آن را تا میزان ولتاژ عادی تنظیم کنید
  • دمای محیط کار را بهتر کنید؛ دفع حرارت را تقویت نمایید
  • سطح انتهایی هسته آهنی را تمیز و پاک کنید؛ در صورت لزوم، هسته آهنی را تعویض نمایید
  • چک کنید که قسمت مکانیکی کنتاکتور به راحتی حرکت کند؛ اگر سیم پیچ سوخته است آن را با یک سیم پیچ از همان نوع تعویض کنید

دلایل بروز عیب مکانیکی برای سیم پیچ کنتاکتور را برطرف کنید؛ سیم پیچ را تعویض نمایید

 

 

قطع نشدن کنتاکتور

  1. اتصالی كردن کنتاکت های تایمر
  2. به شکل تصادفی قطعات اتصال کنتاکتور به یکدیگر جوش خورده باشند.
  3. پایان عمر کنتاکتور
  4. در سیم های رابط المان های مدار، اتصال کوتاه و یا در چند نقطه اتصالی زمین رخ داده می باشد.
  5. باز شدن کنتاکت تایمر

راه حل پیشنهادی برای رفع مشکل قطع نشدن کنتاکتور

  • با پایان عمر کنتاکت ها باید آن را بازکرده و کنتاکت های جدیدی جایگزین کنید.
  • کنتاکت های تایمر را تمیز کنید تا دیگر باز نشوند.
  • سیم ها را کنترل کنید و اتصالی های رابط المان های مدار را برطرف کنید.

رگباری زدن کنتاکتور

این هم از مقاله رگباری زدن کنتاکتور که سعی کردیم مهمترین علل رگباری زدن و صدا دادن کنتاکتور را به همراه راه حل های رفع آن ارائه دهیم. نظر شما درباره راه حل های ارائه شده چیست؟ در بخش نظرات تجربیات خود را با ما و خوانندگان دیگر این مقاله پارس اتوماسیون توانا به اشتراک بگذارید. در ضمن برای خرید کنتاکتور زیمنس می توانید همین حالا با ما تماس بگیرید و جزئیات بیشتر در خصوص مدل های موجود، قیمت و نحوه ارسال را از کارشناسان ما دریافت کنید.

Siemens کنتاکتور, اتوماسیون صنعتی زیمنس, پارس اتوماسیون, پارس اتوماسیون توانا, تست سالم بودن کنتاکتور, تعمیر کنتاکتور, حلقه اتصال کوتاه در کنتاکتور, رفع صدای کنتاکتور, علت رگباری زدن کنتاکتور, علت سوختن بوبین کنتاکتور, علت صدا دادن کنتاکتور, علت صدا دادن کنتاکتورها, علت صدا دادن کنتور برق, علت صدای ویز ویز کنتاکتور, قیمت کنتاکتور زیمنس, کنتاکتور Siemens, کنتاکتور برند زیمنس, کنتاکتور زیمنس, کنتاکتور کم صدا, کنتاکتور مارک زیمنس, معایب کنتاکتور, نمایندگی زیمنس

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up