مزایای اتوماسیون صنعتی برای صنایع چیست؟ اتوماسیون صنعتی استفاده از دستگاه های کنترلی مانند PC / PLCs / PACs و غیره برای کنترل فرایندها و ماشین آلات صنعتی با حذف هرچه بیشتر مداخله کارگر و جایگزینی عملیات مونتاژ خطرناک با دستگاه های خودکار می باشد. اتوماسیون صنعتی ارتباط تنگاتنگی با مهندسی کنترل دارد.
یشرفت های تکنیکی اخیر در کنترل فرایند و اندازه گیری پارامتر های مختلف صنعتی از قبیل فشار، دما، فلوی آب، جریان، ولتاژ، وضعیت کلید ها و دریچه ها و… باعث افزایش کیفیت محصولات و کاهش هزینه های تولید گردیده می باشد.
برای خرید تجهیزات اتوماسیون صنعتی می توانید با ما در نمایندگی زیمنس پارس اتوماسیون توانا در ارتباط باشید!
مزایای اتوماسیون صنعتی برای صنایع
اتوماسیون صنعتی چیست؟
اتوماسیون صنعتی برای انجام کارهایی که از نظر تاریخی به صورت دستی انجام می شدند، از سیستم ها و تجهیزات کنترلی مانند نرم افزار رایانه و روبات ها استفاده می کنند. این سیستم ها به طور خودکار تجهیزات صنعتی را کار می کنند، به طور قابل توجهی سطح درگیری اپراتور و نظارت مورد نیاز را کاهش می دهند. مزایای اتوماسیون صنعتی برای صنایع
سیستم های اتوماسیون معمولاً از حلقه های بازخورد و برنامه های حسی تشکیل شده اند که به طور خودکار شرایط عملیاتی را برای دستیابی به مقادیر مطلوب براساس داده های زمان واقعی تنظیم می کنند. فن آوری های مورد استفاده در اتوماسیون صنعتی در سال های اخیر به خاطر دیجیتالی شدن ساخت، به ویژه با اینترنت صنعتی اشیا، پیشرفت چشمگیری داشته می باشد.
بیشتر بخوانید: اتوماسیون صنعتی چیست؟
مزایای اتوماسیون صنعتی برای صنایع
مزایای اتوماسیون صنعتی برای صنایع
خط تولید مقوا را در نظر بگیرید. خمیر کاغذ، مهم ترین ماده اولیه تولید مقوا می باشد. در تولید مقوا:
- خمیر با آب ترکیب می شود مزایای اتوماسیون صنعتی برای صنایع
- مخلوط خمیر با آب در دو مرحله فشرده و خشک می شود، تا به رطوبتی 2 درصدی برسد
- نرمی و انعطاف پذیری کاغذها افزایش پیدا می کند
- کاغذهای لطیف برای انتقال به مراحل برش و بسته بندی به صورت رُل در می آیند
وجود اتوماسیون در یک کارخانه می تواند در سطح درآمد، کیفیت محصول، هزینه های تولید، سطح ایمنی و … تاثیرگذار باشد. در ادامه بعضی از مزایای اتوماسیون را بررسی می کنیم. مزایای اتوماسیون صنعتی برای صنایع
کاهش هزینه های تولید
فرض کنید می خواهید در کارخانه خود، مقوا تولید کنید. برای تولید مقوا به روش دستی:
- لازم است فضای کار بیشتری در نظر بگیرید
- به تعداد نیروی انسانی بیشتری نیاز دارید مزایای اتوماسیون صنعتی برای صنایع
مجموعه این عوامل باعث می شود که هزینه های تولید در روش دستی بسیار بالا باشد. اما اگر به روش اتوماسیون کاغذ تولید کنید، با کمترین نیروی انسانی و در کمترین فضای ممکن می توانید تولید انبوه داشته باشید.
اگر قیمت یک بسته دستمال تولید شده به روش اتوماسیون، 25 هزار تومان باشد، یک بسته دستمال تولید شده به روش دستی، 250 هزار تومان خواهد بود. این تفاوت قیمت ناشی از تفاوت در هزینه های تولید در دو روش مذکور می باشد.
کنترل و مانیتورینگ دقیق پارامترها
روش اتوماسیون، امکان کنترل و مانیتورینگِ (Monitoring) پارامترهای سیستم را فراهم می کند. در کارخانه تولید مقوا، می توانید به صورت لحظه ای تمام پارامترهای فیزیکی سیستم را کنترل و مانیتور کنید. زمانی را در نظر بگیرید که می خواهید مخلوط خمیرِ کاغذ با آب را خشک کنید.
میزان رطوبت، دما و دیگر پارامترهای فیزیکی، قابل اندازه گیری و کنترل می باشند؛ اما در کارخانه ای که فرایند تولید دستی است، کنترل دقیقی روی پارامترها نخواهید داشت. رابط انسان و ماشین یا HMI یکی از مشهورترین تجهیزاتی است که برای کنترل و مانیتورینگ پارامترهای مختلف به کار می رود. مزایای اتوماسیون صنعتی برای صنایع
تولید انبوه
اگر کارخانه مقوا شما روزانه 1000 جعبه مقوا به روش دستی تولید کند، با اتوماسیون کردن کارخانه تعداد تولید روزانه شما می تواند به بیش از 10 برابر افزایش پیدا کند. سرعت تولید محصول بیشتر شده و تولید انبوه میسر خواهد شد.
بهبود عملکرد سیستم و افزایش کیفیت محصول
اتوماسیون با کنترل پارامترهای مختلفی که بر کیفیت محصول تاثیر می گذارند، به بهبود عملکرد سیستم و تولیدِ با کیفیت کمک می کند. در مثالِ کارخانه مقوا، هر چه فرایندهای مختلف را بهتر کنترل کنید، کیفیت محصول تولیدی خود را افزایش داده اید. دستیابی به این کیفیت فقط با اتوماسیون امکان دارد. مزایای اتوماسیون صنعتی برای صنایع
افزایش ایمنی
خطاهای انسانی سالانه تعداد زیادی از سوانح را در صنعت رقم می زنند. اکثر آتش سوزی ها، قطع عضوها و حتی مرگ، بر اثر خطاهای انسانی رخ می دهند. با کمتر شدن نیروی انسانی، خطای انسانی هم کاهش پیدا می کند. اتوماسیون از طریق کاهش دخالت انسان در فرایند تولید، وضعیت ایمنی در صنعت را بهبود می بخشد.
افزایش درآمد
کیفیت مطلوب یکی از پارامترهای موثر در افزایش درآمد می باشد. بنابراین، اتوماسیون به افزایش درآمد کارخانه شما از طریق تولید انبوه و با کیفیت کمک خواهد کرد.
جمع آوری اطلاعات مفید از خطوط تولید
اگر از سیستم اتوماسیون استفاده کنید، می توانید اطلاعات لحظه ای و دوره ای خطوط تولید را جمع آوری و ذخیره کنید. استخراج الگوی عملکردِ مکاهمم ها و نقاط ضعف و قوت آن ها به شما کمک می کند که برنامه ریزی های آینده را با دقت بیشتری انجام دهید.
اتوماسیون صنعتی در ایران
همانطور که می دانیم در ایران و در سال های اخیر، اتوماسیون صنعتی نقش به سزایی در انواع فرایندهای تولید داشته است، تا جایی که قاطعانه می توان گفت، صنعتی را نمی توان یافت که بهره ور و روبه رشد باشد اما از اتوماسیون صنعتی استفاده نکرده باشد.
لذا طبق شواهد، واضح است که اتوماسیون صنعتی در ایران به سرعت در حال پیشرفت بوده و صنایع بسیاری زیادی وجود دارد که اتوماسیون صنعتی مستقیما وارد آن ها شده و یا می تواند وارد شود، لیست این صنایع عبارت است از:
- صنایع پوشاک مزایای اتوماسیون صنعتی برای صنایع
- صنایع غذایی
- صنایع ساختمانی و عمرانی
- صنایع چوب
- صنایع هوایی
- صنایع نفت
- صنایع گاز مزایای اتوماسیون صنعتی برای صنایع
- صنایع خودرو سازی
- صنایع فولاد
- صنایع چاپ و نشر
- صنایع پتروشیمی
- صنایع کشتیرانی
- صنایع سدسازی
- صنایع دفاع
- صنایع کشاورزی
- صنایع نساجی
- صنایع دارویی
- طلا، جواهر، زیور آلات
- رایانه و لوازم جانبی
- لوازم صوتی تصویری
- نرم افزار
- فناوری اطلاعات
- ابزار و یراق آلات
- مواد شوینده
- انرژی اتمی
- تاسیسات مکانیکی
- تاسیسات الکتریکی
- صنایع شیمیایی
- الکترونیک و اپتیک
- مخابرات و شبکه
- حمل و نقل
- رنگ و رزین
- نانو تکنولوژی
- لوازم یدکی خودرو
- لوازم خانگی
- لوازم ورزشی
- لوازم اداری
- بلور و چینی
پس با گسترش اتوماسیون صنعتی در ایران، مشاغل بسیار زیادی در حال ایجاد است که با افزایش و ارتقا مهارت ها، و شناخت دقیق اتوماسیون صنعتی می توان وارد این مشاغل شد.
تاثیر اتوماسیون صنعتی بر مشاغل
از طلوع عصر صنعت، به طور مداوم ترس از اینکه تغییر تکنولوژی باعث بیکاری انبوه می شود، وجود داشته می باشد. اقتصاد دانان پیش بینی کردند که این اتفاق نخواهد افتاد، زیرا افراد با ارتقا مهارت های خود می توانند مشاغل دیگری پیدا کنند. لذا بهتر است بگوییم که گسترش فناوری و اتوماسیون باعث تغییر وظایف کارکنان و جابه جایی آن ها از محیط کار فعلی خودشان می شود نه صرفا از دست دادن شغلشان.
همانطور که می دانیم همه کارها نمی توانند به طور کامل خودکار شوند. زیرا بعضی از آن ها نیاز به انعطاف پذیری دارند، لذا باعث می شود تا در برابر اتوماسیون کمتر آسیب ببینند. مزایای اتوماسیون صنعتی برای صنایع
از طرفی، داشتن مهارت بسیار مورد توجه قرار می گیرد، پس شانس اشتغال نیروهای متخصص و دارای مهارت بسیار بالا میرود. از طرف دیگر، تحول در رباتیک، هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، ربات ها را قادر می سازد تا یکسری فعالیت های بدنی و تکراری را راحت تر و کم هزینه تر از انسان ها انجام دهند.
لذا به طور قطع می توان گفت که آسیب پذیرترین مشاغل، مشاغل کم مهارت می باشند. بنابراین بسیار مهم است که در این عصر تکنولوژی، افراد روز به روز مهارت های خودشان را ارتقا دهند. در زیر بعضی از مهارت های اصلی مرتبط با مشاغل جدید لیست شده اند:
- مهارت های سیستمی (قضاوت و تصمیم گیری)
- مهارت های حل مسئله (حل مسائل پیچیده)
- مهارت های فیزیکی (جسمی و دقت) مزایای اتوماسیون صنعتی برای صنایع
- مهارت های محتوایی (یادگیری مداوم، ذهن فعال)
- مهارت های اجتماعی (هوش هیجانی، مذاکره، خدمات رسانی و آموزش به دیگران)
- مهارت های مدیریت منابع (مدیریت زمان و افراد، مدیریت منابع مالی و مادی)
- مهارت های فنی (کنترل کیفیت، برنامه نویسی، تعمیر تجهیزات، بهره برداری و کنترل)
- مهارت های شناختی (انعطاف پذیری، خلاقیت، حساسیت به مشکلات)
- مهارت های عملکردی (گوش دادن و تفکر)
مزایای اتوماسیون صنعتی برای صنایع