کنتاکتور چیست و چگونه کار میکند

کنتاکتور چیست و چگونه کار میکند

کنتاکتور چیست و چگونه کار میکند ؟ یکی از قطعاتی که میتوان در مدار های الکتریکی به منظور قطع و وصل مدار الکتریکی با توان بسیار نام برد کنتاکتور می باشد. در حقیقت یک کلید مغناطیسی می باشد که از سه کنتاکت قدرت برخوردار می باشد. از این کنتاکت ها به منظور ارتباط با لوازم و البته سیستم های الکتریکی به شبکه و همچنین  در کنار آن از کنتاکت های کمکی برای استفاده در مدار های فرمان می باشد. در یک تعریف ساده یک تجهیز کلید زنی می باشد که به منظور روشن و خاموش کردن یک مدار الکتریکی کاربرد دارد. در ادامه در این مطلب از پارس زیمنس همراه ما باشید تا در رابطه با کنتاکتور چیست و چگونه کار میکند گفتگو نماییم.

کنتاکتور چیست؟

این تجهیز را میتوان نوعی خاصی از رله دانست ولیکن دارای یک تفاوت پایه ای با رله می باشد. به این طریق که کنتاکتور در دستگاه های کارایی دارد که از ظرفیت تحمل بسیاری برخوردار می باشد. این در حالی است که رله برای دستگاه های با جریان پایین کاربرد دارد. این تجهیز دارای ساختار به هم پیوسته می باشد به سهولت قابل نصب و اجرا می باشد. اکنون به احتمال بسیار پی برده اید که کنتاکتور را میتوان یک کلید الکترو مغناطیس دانست که به وسیله ویژگی الکترومغناطیس، برخی از کنتاکت به هم دیگر متصل می باشند و برخی از آنها از هم دیگر گسسته می باشد.  این ویژگی را برای قطع و اتصال و یا تغییر اتصال مدار بکار می برند. در حقیقت کنتاکتور واسطه ای بین مدار قدرت و فرمان می باشد.

کنتاکتور ها در کجا کاربرد دارند؟

از متداول ترین آنها میتوان به راه اندازی موتور اشاره نمود.

برای استفاده در مصارف روشنایی تجری، صنعتی و مسکونی کاربرد دارد.

کنتاکتور های تک پل در خودرو ها برای کار با بار 12 DC کارایی دارد.

و…

در حالت کلی در سیستم به منظور کنترل موتور های الکتریکی، تهویه، نورپردارزی، تبخیر کننده های حرارتی و دیگر بار های الکتریکی کاربرد دارد.

 


کنتاکتور زیمنس یکی از اجزای مهمی است که باید فقط از مراکز معتبر خریداری شود تا بتواند از نظر کیفیت، رضایت شما عزیزان را جلب کند. برای خرید کنتاکتور پیشنهاد می کنیم همین حالا با اتوماسیون صنعتی زیمنس 02136610801 تماس بگیرید و درخواست خود را ثبت کنید، همچنین مشاوره خرید نیز از سوی کارشناسان این امر به شما ارائه می گردد. 


 

انواع کنتاکتور

بر طبق نوع جریان کنتاکتور در دو نوع AC  و AD تولید می گردند؛ که تنها وجه تمایز آنها  در نوع AC یک حلقه اتصال کوتاه به منظور ممانعت از لرزش به وجود آمده از فرکانس برق بکار گرفته می شود.

قاعده کلی عملکرد کنتاکتور

چگونگی عملکرد این تجهیز بسیار ساده می باشد که در ادامه برای شما آن را شرح خواهیم نمود. جریانی که در درون این قطعه جریان دارد بوبین را برق دار می نماید. پس از آن این بوبین که اکنون برق دار می باشد. میدان مغناطیسی به وجود می آورد. این میدان موجب حرکت جوشن گشته، سپس در نهایت مدار میان کنتاکت های ثابت و متحرک به وسیله یک کنتاکت بسته کامل می گردد؛ و این شرایط را فراهم می سازد تا جریان به وسیله کنتاکت ها به بار انتقال داده گردد.

هنگامی که جریان کنتاکتور قطع می گردد بوبین دیگر برق نداشته و مدار باز می گردد. در یک تعریف ساده هنگامی که جریان الکتریکی از کنتاکتور عبور می نماید. سبب تشکیل یک میدان مغناطیسی قوی می گردد. این میدان آرمیچر را به سمت بوبین می برد. که سبب یک قوس الکتریکی گشته و بعد از آن جریان الکتریکی به وسیله یک کنتاکت به سمت دستگاهی که کنتاکتور در درون آن قرار گرفته است هدایت می شود. با این تفاسیر این نتیجه حاصل می گردد که کارایی مهم و اساسی کنتاکتور روشن و خاموش نمودن مدار الکتریکی است.

نکته

مقدار کمی از جریان که در کنتاکتور جریان دارد به وسیله بوبین مصرف می گردد. به منظور کم نمودن برق مصرفی؛ از مدارات اقتصادی استفاده شده تا بدین طریق علاوه کاهش استفاده از برق؛ هزینه برق را نیز کم نمایند.

کلام پایانی

ما در این مطلب از پارس زیمنس تلاش خود را نمودیم تا اطلاعات کاملی را در رابطه با کنتاکتور چیست و چگونه کار میکند گفتگو نماییم. همانگونه که مشاهده کردید کنتاکتور ها دارای انواع متعددی می باشند. هر کدام از آنها دارای ویژگی و قابلیت های خاصی می باشد. یکی از رایج ترین این قطعه میتوان به کنتاکتور مغناطیسی اشاره نمود که در مقایسه با مدل های قبلی پیشرفته تر می باشد. این نوع از کنتاکتور به نیروی انسانی به منظور تنظیمات و یا فرمان نیازی نداشته، حتی میتوان به کمک فناوری پیشرفته از راه دور آن را کنترل نمود.

 

 

Related Posts

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up