کنتاکتور زیمنس کنتاکتور چیست؟

کنتاکتور زیمنس

خرید کنتاکتور زیمنس - کنتاکتور چیست؟

کنتاکتور چیست؟ کنتاکتور زیمنس چیست؟ چرا باید از کنتاکتور استفاده کنیم؟ وظیفه کنتاکتور چیست؟ قیمت کنتاکتور چقدر است؟  نصب کنتاکتور چگونه انجام می گیرد؟ انواع کنتاکتور چیست؟ کنتاکتور چیست و چگونه کار می کند؟ کنتاکتور تک فاز چیست؟ وظیفه کنتاکتور در تابلو برق چه می باشد؟ پارس اتوماسیون توانا از شما دعوت می کند تا انتهای این مطلب با ما همراه شوید.

پارس اتوماسیون توانا، نمایندگی زیمنس معتبر در ایران بوده و محصولات را به سراسر ایران ارسال می کند، این گروه با تامین نیازهای شما در خصوص قطعه های اصل شرکتی و ارائه ضمانت نامه اصالت و سلامت کالا توانسته رضایت افراد را از همکاری به دست آورد. کافیست جهت خرید، اطلاع از قیمت و نحوه پرداخت از طریق راه های ارتباطی ذکر شده در همین صفحه با اتوماسیون صنعتی زیمنس تماس بگیرید.

ما، فروشگاه کنتاکتور زیمنس، بهترین محصولات را با قیمت های مناسب و ارزان به شما ارائه می دهیم. به عنوان یکی از برندهای معتبر در صنعت برق و الکترونیک، زیمنس برای کیفیت، دوام و قابلیت اعتماد بالاش شناخته می شود و ما در نمایندگی زیمنس بر این باوریم که مشتریان ما در نمایندگی زیمنس نیز باید از همین استانداردهای بالا بهره برداری کنند.

ما تمامی نیازهای شما را در زمینه کنتاکتورهای زیمنس پوشش می دهیم. از کنتاکتورهای قدرت و مخابراتی تا کنتاکتورهای صنعتی و خانگی، شما می توانید به راحتی محصول مناسب خود را در فروشگاه ما در نمایندگی زیمنس پیدا کنید. همچنین، ما در نمایندگی زیمنس انواع لوازم جانبی و قطعات یدکی مورد نیاز نیز در اختیار شما قرار می دهیم تا تجربه خرید شما را کامل تر کنیم.

مزیت های خرید از فروشگاه کنتاکتور زیمنس عبارتند از:

  1. کیفیت عالی: ما در نمایندگی زیمنس تنها کنتاکتورهای اصلی و اورجینال زیمنس را فروخته و هیچگونه کاستی در کیفیت محصولاتمان نمی کنیم.
  2. مناسب ترین قیمت: با تلاش برای ارائه قیمت های رقابتی و منصفانه، ما در نمایندگی زیمنس می خواهیم به شما کمک کنیم تا بتوانید بهترین محصول را با بهترین قیمت بخرید.
  3. پشتیبانی فوق العاده: تیم ما، از جمله کارشناسان فنی ماهر، آماده اند تا به شما در هر مرحله ای از خرید و استفاده از محصولات کمک کنند. هر گونه سوال یا نیازی که دارید، ما در نمایندگی زیمنس همیشه در دسترس هستیم.
  4. ارسال سریع: ما در نمایندگی زیمنس به سرعت سفارش شما را پردازش کرده و محصول را به آدرس مورد نظرتان ارسال می کنیم. همچنین، تحویل درب منزل و امکان بازگشت کالا نیز در اختیار شماست.

اگر به دنبال کنتاکتورهای زیمنس با کیفیت و قیمت مناسب هستید، به ما در نمایندگی زیمنس بپیوندید و از مزیت های خرید از فروشگاه کنتاکتور زیمنس بهره برداری کنید. کارشناسان ما در نمایندگی زیمنس همواره در اختیار شما هستند تا به شما کمک کنند تا بهترین انتخاب را برای نیازهای خود داشته باشید.

قفل مکانیکی کنتاکتور
کنتاکتور زیمنس
r2و l1 چیست
تست اهمی کویل زیمنس
تست کنتاکتور
نویز گیر کویل چیست
نحوه تست کنتاکتور سه فاز
خرید کنتاکتور زیمنس
قیمت کنتاکتور زیمنس
بوبین زیمنس

کنتاکتور زیمنس

آنچه در این مطلب می خوانید:

      • کنتاکتور چیست؟ صفر تا صد کنتاکتور 
      • کنتاکتور چیست و چگونه کار می کند؟
      • انواع کنتاکتور چیست؟
      • کنتاکتور زیمنس
      • مزیت های کمک گرفتن از کنتاکتور نسبت به کلید
      • مفهوم علایم و شماره های روی کنتاکتور چیست؟
      • ساختمان کنتاکتور و بررسی نمای ظاهری کنتاکتور چیست؟
      • اجزاء داخلی کنتاکتور چیست؟
      • تعویض لامپ تخلیه الکتریکی کنتاکتور AC5-a
      • تعویض لامپ های رشته ای کنتاکتور DC6
      • لوازم جانبی کنتاکتور چیست؟
      • نحوه تست کنتاکتور

 

کنتاکتور چیست؟ صفر تا صد کنتاکتور 

کنتاکتور برق نوعی کلید الکترومغناطیسی است كه جهت قطع و وصل كردن مدار با کمک سیم پیچ مغناطیسی بكار برده می شود. در واقع با تحریک یا وصل شدن این سیم پیچ مغناطیسی یا بوبین کنتاکتور وصل و مدار سه فاز یا تکفاز را وصل کرده و برعکس با قطع شدن ولتاژ بوبین، کنتاکتور قطع می شود. یکی از مهم ترین و پركاربردترین تجهیزات در برق صنعتی و سیستم های قدرت، کنتاکتور می باشد.

این تجهیز یکی از اجزای لازم جهت تابلو برق بوده و به آن کلید الکترومغناطیسی هم گفته می شود. این مزیت باعث می شود كه بتوان مدار را از راه دور و از هر نقطه ای قطع و وصل كرد. این محصول با تحریک بوبین داخل کنتاکتور با کمک ولتاژ AC یا DC، جهت قطع و وصل كردن مدارهای قدرت از راه دور بكار گرفته می شود. کنتاکتور با بهره گیری از عملکردی مشابه عملکرد رله، در آمپراژ بالا بكار برده می شود. همینطور می توان گفت به دلیل استفاده در آمپراژ بالا، سرعت قطع و وصل کنتاکت های آن در مقایسه با رله کمتر می باشد.

کنتاکتور زیمنس

برای خرید کنتاکتور زیمنس با ما در ارتباط باشید، بهترین کیفیت را با بهترین قیمت ارائه می کنیم، کافیست از طریق راه های ارتباطی ذکر شده با ما در پارس اتوماسیون تماس بگیرید.

کنتاکتور چیست و چگونه کار می کند؟

کنتاکتورها به دلیل ظرفیت عبوری جریان بالا، بیشتر در مدارات قدرت استفاده می شوند. کنتاکتورهای برق بر خلاف رله ها توان و ظرفیت عبور جریان بالاتری دارند و جهت ظرفیت تحمل جریان بالاتری ساخته می شوند. رله ها ظرفیت عبوری جریان پایینی دارند و به همین دلیل، بیشتر در مدارهای فرمان بكار می روند.

در داخل کنتاکتور برق دو عدد فنر موجود بوده كه زمان قطع بودن بوبین کنتاکتور، وظیفه برگرداندن قسمت متحرک به حالت عادی را بر عهده دارند. وقتی اختلاف پتانسیل به دو سر بوبین کنتاکتور اعمال می شود، بوبین یا سیم پیچ بر اثر عبور جریان دارای میدان مغناطیسی می شود و مثل آهنربا قسمت متحرک هسته را به خود جذب می کند. در محل جذب کنتاکت هایی وجود دارند كه با قطع و وصل شدن هسته، قطع و وصل می شوند و به شکل کلید عمل می کنند.

پارس اتوماسیون نمایندگی رسمی زیمنس از شما دعوت می کند برای خرید هر نوع کنتاکتور زیمنس از طریق راه های ارتباطی ذکر شده با ما تماس بگیرید تا به بهترین شکل شما را راهنمایی کنیم.

کنتاکتور زیمنس

انواع کنتاکتور چیست؟

انواع کنتاکتور به این صورت است:

  • کنتاکتور سه فاز
  • کنتاکتور تکفاز

کنتاکتور زیمنس

انواع کنتاکتورهای DC با توجه به تیپ

تیپ های مختلف کنتاکتور DC و انواع كاربرد آنها جهت مصرف کننده های مجاز طبق استاندارد بین المللی IEC / EN 61095 به شرح زیر است:

  1. کنتاکتور DC1: بار اهمی، بار غیر اندیکتیو یا اندیکتیویته ضعیف، گرمکن برقی با ضریب توان 95%
  2. کنتاکتور DC2: جهت راه اندازی موتور شنت، قطع كردن موتور زمان كار
  3. کنتاکتور DC3: جهت راه اندازی موتور شنت با تعداد دفعات قطع و وصل زیاد در فاصله زمانی کوتاه، مدار ترمز
  4. کنتاکتور DC4: راه اندازی موتور سری ، قطع موتور زمان كار
  5. کنتاکتور DC5: راه اندازی موتور سری با تعداد دفعات قطع و وصل زمانی اندک تغییر جهت گردش موتور و ترمز

کنتاکتور زیمنس

انواع کنتاکتور AC با توجه به تیپ

تیپ های مختلف کنتاکتور AC و انواع كاربرد آنها جهت مصرف کننده های مجاز طبق استاندارد بین المللی IEC / EN 61095 مطابق آیتم های زیر است:

  1. کنتاکتور AC5: جهت راه اندازی موتور آسنکرون روتور قفسه ای با بكار بردن ترمز جریان مخالف تغییر جهت گردش الکتروموتور روتور قفسه ای با تعداد دفعات قطع و وصل زمانی اندک
  2. کنتاکتور AC4: جهت روشن خاموش كردن های متناوب موتورهای قفس سنجابی، توانایی قطع كردن جریان های زیاد راه اندازی مانند جریان وصل كردن یا قطع كردن در حین كار را دارند. مثال: جرثقیل
  3. کنتاکتور AC3: جهت راه اندازی موتورهای قفس سنجابی یا خاموش كردن موتور در حین كار بكار می روند، به این معنا كه در برابر جریان پیوسته بالا مقاوم می باشند. مثلا بالابرها، آسانسور ها و …
  4. کنتاکتور AC2: جهت راه اندازی موتورهای آسنکرون روتور سیم پیچی بدون ترمز و جریان مخالف، جریان راه اندازی بستگی به مقاومت مدار روتور دارد.
  5. کنتاکتور AC1: بار اهمی، بار غیر اندیکتیو یا اندیکتیویته ضعیف، گرمکن برقی با ضریب توان 95%

کنتاکتورها جهت رنج جریان های مختلف و در ابعاد و اندازه های متفاوت ساخته می شوند. از پر كاربردترین آمپرهای کنتاکتورها می توان به 9 تا 800 آمپر اشاره كرد. روی هر کنتاکتور يک الی دو کنتاکت باز و بسته فرمان وجود دارد كه می توان از آن ها در مسیر فرمان و تحقق بخش های فرمانی مدار بهره مند شد.

بوبین کنتاکتورها قادر هستند در صورت معیوبی تعویض شوند و همینطور می توان جهت بكارگیری در ولتاژهای دلخواه مختلف، از بوبین مناسب بهره مند شد. همینطور ولتاژ بوبین کنتاکتورها قادر هستند متنوع باشند و در ولتاژهای 24 و 48 و 110 و 220 و 380 ولت AC و DC ساخته شوند. بوبین های کنتاکتور قابل تعویض می باشند.

تفاوت کنتاکتور برق با کلید  این بوده كه عملیات قطع و وصل در کنتاکتورها به وسیله يک بوبین یا سیم پیچ مغناطیسی انجام می گیرد، این بوبین مغناطیسی انرژی الکتریکی را به انرژی مغناطیسی تبدیل می نماید و با قطع و وصل شدن برق این میدان مغناطیسی هم قطع و وصل می شود و باعث قطع و وصل شدن مکانیکی کنتاکتور می شود.

وقتی بوبین کنتاکتور بدون برق است تیغه باز به شکل کلید باز و تیغه بسته به شکل کلید بسته عمل می نماید. به محض اینکه بوبین برق دار شد، تیغه باز بسته شده و تیغه بسته باز می شود. کنتاکتورهای تا 25 آمپر دارای يک کنتاکت کمکی یا به شکل باز و یا به شکل بسته می باشند و کنتاکتورهای از 32 آمپر به بالا دارای کنتاکت کمکی دو باز دو بسته است.

یکی دیگر از كاربردهای مهم کنتاکت های کمکی، ایجاد مدار خود نگهدار کنتاکتور بوده كه با یکبار تحریک بوبین، کنتاکتور توسط تیغه باز خودش به شکل خودنگهدار در می آید و در صورتی كه يک تیغه شرطی در مسیر مدار وجود داشته باشد، می تواند بوبین کنتاکتور را بدون برق نماید. از کنتاکت های کمکی در کنتاکتور در قسمت های مختلف مدار فرمان استفاده می شود.

برای خرید انواع کنتاکتور با اتوماسیون صنعتی زیمنس تماس بگیرید.

کنتاکتور زیمنس

کنتاکتور زیمنس

کنتاکتور زیمنس با پیشوند 3RT، 3RH، 3BT، 3TC،3TH و 3TK و در سایز بندی های متفاوت در دسترس هستند؛ کنتاکتور زیمنس را می توان یک رله کنترل شده دانست که وسیله ای مناسب جهت کلیدزنی در مدارات کنترل و قدرت برای کنترل الکتریکی قطعات در چند مدل تولید و به بازار عرضه می شود.

کنتاکتورهای تولیدی زیمنس در دو تیپ قدیم و جدید در ایران موجود می باشند که تیپ قدیم این کنتاکتورها با پسوند 3RT10 و تیپ جدید آنها با پسوند 3RT20 شروع می شود؛ رایج ترین مدل مصرفی کنتاکتور زیمنس در بازار ایران مدل های TR3، TF3، TC3 می باشد. همچنین کنتاکتور زیمنس سری 3RT و 3TB و 3TF برای سوئیچینگ موتورها که توسط هایپر صنعت فامکو ارائه می شوند شامل موارد زیر هستند:

  • کنتاکتور زیمنس 3RT10 سه پل (سایز 3 تا 250 کیلووات)
  • کنتاکتور زیمنس وکیوم 3RT12 سه پل (سایز 110 تا 250 کیلووات)
  • کنتاکتور زیمنس وکیوم 3TF6 سه پل (سایز 335 تا 450 کیلووات)
  • کنتاکتور زیمنس 3TB5 با بوبین DC (سایز 55 تا 200 کیلووات)
  • کنتاکتور زیمنس 3TF2 سه پل (سایز 2.2 تا 4 کیلووات)

کنتاکتور زیمنس برای مصارف خاص نیز به شرح زیر در هایپر صنعت فامکو ارائه می شود:

  • کنتاکتور زیمنس 3RT14 برای سوئیچینگ بارهای مقاومتی (AC-1)، چهار پل سایز 140 تا 690 آمپر)
  • کنتاکتور زیمنس 34T13 برای سوئیچینگ بارهای مقاومتی (AC-1)، چهار پل سایز 18 تا 140 آمپر)
  • کنتاکتور زیمنس 3TK1 برای سوئیچینگ بارهای مقاومتی (AC-1)، چهار پل سایز 200 تا 1000 آمپر)
  • کنتاکتور زیمنس 3TK20 چهار پل (4 کیلووات)
  • کنتاکتور زیمنس 3RT15 چهار پل (4 تا 18.5 کیلووات)
  • کنتاکتور خازنی زیمنس 3RT16 (توان 12.5 تا 50 کیلووات)
  • کنتاکتور زیمنس 3TC (برای سوئیچینگ ولتاژ DC، یک و دو پل 32 تا 400 آمپر)

 

مزیت های کمک گرفتن از کنتاکتور نسبت به کلید

  1. قابلیت قطع و وصل در دفعات زیاد
  2. توانایی اتوماتیک كردن مدار فرمان با کمک کنتاکتورها
  3. بالا رفتن سرعت قطع و وصل با طراحی مدار فرمان مناسب
  4. عمر مکانیکی بیشتر نسبت به کلیدها
  5. با کمک کنتاکتور، پس از رفتن برق و وصل مجدد آن، جهت راه اندازی نیاز به استارت است در صورتی كه با کمک کلید، خطرات ناشی از وصل ناگهانی وجود دارد.
  6. قابل اتصال به پی ال سی می باشد.
  7. حفاظت دستگاه ها توسط کنتاکتور، مناسب تر و مطمئن تر بوده و از لحاظ اقتصادی به صرفه تر می باشد.
  8. امکان کنترل مصرف کننده از راه دور و از چندین محل و جهت مراحل مختلف كار مصرف کننده

کنتاکتور زیمنس

مفهوم علایم و شماره های روی کنتاکتور چیست؟

  • + و – : علامت + كه همان ورودی A1 است، ورودی مثبت بوبین و علامت – نشانگر ورودی A2 یا همان ورودی منفی بوبین هستند كه A1فاز و A2 نول است.
  • A1 و A2: ورودی بوبین کنتاکتور / قسمت فرمان دهنده سیم پیچ
  • T1 و T2 و T3 یا پیچ های شماره 2 و 4 و 6: خروجی سه فاز
  • L1 و L2 و L3 یا پیچ های شماره 1 و 3 و 5: ورودی سه فاز
  • حروف L و T مربوط به استاندارد IEC بوده و در استاندارد VDE ورودی ها را با حروف R و S و T و خروجی ها را هم با حروف U و V و W علامت گذاری می کنند.
  • NC: کنتاکت های Normally Close، کنتاکت هایی كه قبل از عملکرد، بسته می باشند.
  • NO: کنتاکت های Normally Open، کنتاکت هایی كه قبل از عملکرد، باز می باشند.

اعداد دو رقمی کنار پیچ های NO و NC:

اعداد دو رقمی، نشانگر کنتاکت های کمکی کنتاکتور بوده و در قسمت فرمان بكار می روند.

  • هرزمان رقم دوم عدد دو رقمی ای كه در کنار پیچ ها نوشته شده، اعداد 3 و 4 بودند، همه آنها نشان دهنده کنتاکت های باز یا همان NO ها می باشند. مانند: 13، 14، 23، 24، 33 و 34
  • هرزمان رقم دوم عدد دو رقمی ای كه در کنار پیچ ها نوشته شده، اعداد 1 و 2 بودند، همه آنها نشان دهنده کنتاکت های باز یا همان NC ها می باشند. مانند: 21، 22، 31، 32، 41 و 42

* امکان دارد همه اعداد ذکر شده همزمان روی يک کنتاکتور وجود نداشته باشند.

کنتاکتور زیمنس

ساختمان کنتاکتور و بررسی نمای ظاهری کنتاکتور چیست؟

روی ساختمان کنتاکتور تعدادی پیچ وجود دارد كه در قسمت ورودی با حروف R1 و S1 و T1 و در قسمت خروجی یا پایینی با حروف R2 و S2 و T2 نمایش داده شده اند و جهت اتصال سیم های ورودی و خروجی بكار می روند. يک زائده هم در بالای کنتاکتور وجود دارد كه با قطع و وصل کنتاکتور جابجا می شود. این قطعه به قسمت متحرک بوبین وصل بوده و نشان دهنده قطع یا وصل بودن کنتاکتور برق می باشد.

در آمپرهای بالاتر از 32 آمپر، به طور معمول تعداد کنتاکت های فرمان دو عدد می باشند.  همینطور يک کنتاکت باز و يک کنتاکت بسته بر رو و یا بغل کنتاکتور جهت استفاده در مدار فرمان قرار گرفته می باشد.

کنتاکتور زیمنس

اجزاء مختلف کنتاکتور

تمام کنتاکتورها دارای سه بخش اصلی تیغه، بوبین و قاب عایق هستند و با این موارد دارای يک سری لوازم جانبی مثل کنتاکت های کمکی و …می باشند.

  1. تیغه: تیغه های کنتاکتور به دو نوع قدرت و فرمان تقسیم می شوند؛ تیغه های قدرت یا همان کنتاکت های اصلی، كه جریان بخش قدرت از آنها عبور می کند و تیغه های فرمان یا همان کنتاکت های فرمان، كه جهت بخش فرمان استفاده می شوند. کنتاکت های فرمان به دو صورت در حالت عادی باز و در حالت عادی بسته روی بدنه کنتاکتور قرار دارند. این تیغه ها بعد از هربار تحریک سیم پیچ، به حالت عکس خود تغییر وضعیت می دهند.
  2. محفظه عایقی: عایق بندی کنتاکت ها بوسیله مواد عایق مانند باکالیت و نایلون انجام می شود. این عایق بندی به عنوان ایزوله و همینطور قاب محافظ و نگهدارنده جهت حفاظت كاربر در برابر برق گرفتگی و هم ایجاد محفظه ای جهت حفاظت از غبار، چربی، آب و گرد و خاکی كه امکان دارد در هوا موجود باشد، است.
  3. بوبین کنتاکتور: کویل یا بوبین یا سیم پیچ، يک هسته مغناطیسی سیم پیچی شده كه وظیفه باز و بسته شدن کنتاکت ها را با ایجاد نیروی مغناطیسی لازم جهت اتصال فیزیکی تیغه های هادی بر عهده دارد. کنتاکتور زیمنس

برای خرید کنتاکتور زیمنس همین حالا با ما در اتوماسیون صنعتی زیمنس تماس بگیرید، در کنار شما هستیم تا به بهترین شکل، راهنمایی تان کنیم!

کنتاکتور زیمنس

اجزاء داخلی کنتاکتور چیست؟

بدنه / پایه کنتاکتور
پیچ ترمینال
حامل و پوشش کنتاکت ها
حلقه اتصال کوتاه / حلقه نگهدارنده هسته آهنی ثابت کنتاکتور زیمنس
سیم پیچ / بوبین
صفحه فلزی انتهایی / پوشش فوقانی
فنر کنتاکتور
قاب سیم پیچ
کنتاکت ثابت
کنتاکت متحرک کنتاکتور زیمنس
محفظه / قاب عایقی
مغناطیس ثابت / آهنربا

تعویض لامپ تخلیه الکتریکی کنتاکتور AC5-a

کنتاکتور AC11: کنتاکتور کمکی فرمان بدون داشتن کنتاکت قدرت، بوبین مغناطیسی، استفاده فقط در مدار فرمان
کنتاکتور AC12: کنترل بارهای مقاومتی و بارهای حالت جامد با جداسازی اپتوکوپلر
کنتاکتور AC13: کنترل بارهای حالت جامد با جداسازی ترانسفورماتور
کنتاکتور AC14: کنترل بارهای الکترومغناطیسی کوچک
کنتاکتور AC140: کنترل بارهای الکترومغناطیسی کوچک با جریان نگهدارنده ≤ 0.2 A؛ مثلا رله های کنتاکتور
کنتاکتور AC15: کنترل بارهای الکترومغناطیسی AC
کنتاکتور AC20: اتصال و قطع اتصال تحت شرایط بدون بار
کنتاکتور AC21: تعویض بارهای مقاومتی، از جمله اضافه بارهای متوسط کنتاکتور زیمنس
کنتاکتور AC22: تعویض بارهای مقاومتی و القایی مخلوط، از جمله اضافه بارهای متوسط
کنتاکتور AC23: تعویض بارهای موتور یا سایر بارهای بسیار القایی
کنتاکتور AC31 a , b: بارهای غیر القایی یا القایی ضعیف
کنتاکتور AC33 a , b: بارهای موتور یا بارهای مخلوط شامل موتور، مقاومت و تا 30٪ بار لامپ رشته ای
کنتاکتور AC35 a , b: بار لامپ تخلیه گاز
کنتاکتور AC36 a , b: بار لامپ رشته ای کنتاکتور زیمنس
کنتاکتور AC40: مدارهای توزیع بارهای مقاومتی و القایی مخلوط
کنتاکتور AC41: بارهای غیر القایی یا القایی ضعیف، کوره های مقاومت
کنتاکتور AC42: موتورهای حلقه ای لغزنده: شروع، خاموش شدن
کنتاکتور AC43: موتورهای قفس سنجابی: شروع، خاموش زمان كار
کنتاکتور AC44: موتورهای قفس سنجابی: شروع، ترمز ضد جریان یا معکوس، تایپ كردن
کنتاکتور AC45-a: تعویض لامپ های تخلیه گاز
کنتاکتور AC45-b: تعویض لامپ های رشته ای
کنتاکتور AC5-b: تعویض لامپ های رشته ای
کنتاکتور AC51: کوره های مقاومتی بدون بار القایی یا کمی القایی
کنتاکتور AC52-a: کنترل سیم پیچ استاتور موتور لغزنده حلقه: كار 8 ساعته با جریان های شروع جهت شروع فرآیندها، مانور و كارکرد
کنتاکتور AC52-b: کنترل سیم پیچ استاتور موتور حلقه لغزش: عملکرد متناوب
کنتاکتور AC53-a: کنترل موتور قفس سنجابی: كار 8 ساعته با جریان های شروع جهت شروع فرآیندها، مانور و كار
کنتاکتور AC53-b: کنترل موتور قفس سنجابی: عملکرد متناوب کنتاکتور زیمنس
کنتاکتور AC55-a: تعویض کنترل های الکتریکی لامپ های تخلیه
کنتاکتور AC55-b: تعویض لامپ های رشته ای
کنتاکتور AC56-a: ترانسفورماتورهای سوئیچینگ کنتاکتور زیمنس
کنتاکتور AC56-b: تعویض باتری های خازن
کنتاکتور AC58-a: کنترل موتور کمپرسور تبریدی مهر و موم شده با تنظیم مجدد خودكار تخلیه های اضافه بار: كار 8 ساعته با جریان های شروع جهت شروع، مانور و كار
کنتاکتور AC58-b: کنترل موتور کمپرسور تبریدی مهر و موم شده با تنظیم مجدد خودكار سفرهای اضافه بار: عملکرد متناوب
کنتاکتور AC6-a: سوئیچینگ ترانسفورماتورها
کنتاکتور AC6-b: تعویض بانک های خازنی
کنتاکتور AC7-a: بارهای کمی القایی در لوازم خانگی: مثال: میکسر، مخلوط کن
کنتاکتور AC7-b: بارهای الکتریکی جهت لوازم خانگی: نمونه ها: فن ها
کنتاکتور AC8-a: کنترل موتور کمپرسور مبرد هرمتیک با تنظیم مجدد بار اضافی دستی
کنتاکتور AC8-b: کنترل موتور کمپرسور مبرد هرمتیک با بارگیری مجدد اتوماتیک

تعویض لامپ های رشته ای کنتاکتور DC6

  1. کنتاکتور DC11: کنتاکتور کمکی فرمان بدون داشتن کنتاکت قدرت، بوبین مغناطیسی، استفاده فقط در مدار فرمان
  2. کنتاکتور DC12: کنترل بارهای مقاومتی و بارهای حالت جامد با جداسازی اپتوکوپلر کنتاکتور زیمنس
  3. کنتاکتور DC13: کنترل الکترومغناطیس DC
  4. کنتاکتور DC14: کنترل بارهای الکترومغناطیسی DC با مقاومت های اقتصادی در مدار
  5. کنتاکتور DC20: اتصال و قطع اتصال تحت شرایط بدون بار
  6. کنتاکتور DC21: تعویض بارهای مقاومتی، از جمله اضافه بارهای متوسط کنتاکتور زیمنس
  7. کنتاکتور DC22: تعویض بارهای مقاومتی و القایی مخلوط، از جمله اضافه بارهای متوسط
  8. کنتاکتور DC23: تعویض بارهای بسیار القایی
  • کنتاکتورهای نوع a: محافظت از مدارات، بدون جریان مقاومت در کوتاه مدت
  • کنتاکتورهای نوع b: محافظت از مدارات، با جریان مقاومت در کوتاه مدت کنتاکتور زیمنس

کنتاکتور زیمنس

مزایای استفاده از کنتاکتور زیمنس چیست؟ چرا باید برند زیمنس را انتخاب کنیم؟

  1. عملکرد قوی: کنتاکتورهای زیمنس دارای قدرت عملکرد بالا هستند و می توانند با بارهای سنگین و پیچیده کار کنند.
  2. قابلیت تحمل بار بالا: کنتاکتورهای زیمنس قادر به تحمل بارهای بالا هستند و به طور مداوم قابلیت اجرای بارهای سنگین را دارند.
  3. طول عمر بالا: به دلیل کیفیت ساخت بالای خود، کنتاکتورهای زیمنس دارای طول عمر طولانی هستند و می توانند برای مدت زمان طولانی کار کنند.
  4. عملکرد قابل اعتماد: کنتاکتورهای زیمنس با استفاده از تکنولوژی پیشرفته، عملکرد قابل اعتمادی دارند و از خطرات مربوط به خرابی و اشکال در کارکرد جلوگیری می کنند.
  5. اندازه گیری دقیق: کنتاکتورهای زیمنس با امکانات اندازه گیری دقیقی همراه هستند و می توانند برای کنترل و مانیتورینگ دقیق بارها استفاده شوند.
  6. مقاوم در برابر شرایط سخت: کنتاکتورهای زیمنس مقاوم در برابر شرایط سخت مانند رطوبت، گرد و غبار و دمای بالا هستند و می توانند در محیط های صنعتی سخت کار کنند.
  7. قابلیت اتصال به سیستم های کنترل: کنتاکتورهای زیمنس قابلیت اتصال به سیستم های کنترل مختلف را دارند و می توانند به راحتی با دیگر قطعات و تجهیزات الکتریکی متصل شوند.
  8. قابلیت برنامه ریزی و کنترل: کنتاکتورهای زیمنس دارای قابلیت برنامه ریزی و کنترل پیچیده هستند و می توانند با استفاده از نرم افزارهای مربوطه مدیریت شوند.
  9. قابلیت تعمیر و نگهداری آسان: کنتاکتورهای زیمنس دارای ساختار ساده ای هستند و قابلیت تعمیر و نگهداری آسانی دارند.
  10. استانداردهای بین المللی: کنتاکتورهای زیمنس بر اساس استانداردهای بین المللی ساخته شده اند و به طور گسترده در صنایع مختلف استفاده می شوند.

 

لوازم جانبی کنتاکتور چیست؟

از تجهیزات جانبی کنتاکتور می توان به تیغه ها یا کنتاکت های کمکی نصب از رو و نصب از بغل، تایمر الکترونیکی و پنوماتیکی، اینترلاک مکانیکی، نویز گیر، قفل الکترومکانیکی یا لچ و پلاتین ها اشاره كرد: کنتاکتور زیمنس

  • کنتاکت کمکی

این تیغه ها هم به مانند تیغه های اصلی کنتاکتور، با هربار تحریک بوبین تغییر وضعیت می دهند. این کنتاکت ها به منظور افزایش تعداد کنتاکت های فرمان به شکل نصب از بغل و یا نصب از رو و در ترکیب های مختلف باز و بسته موجود می باشند. حداکثر 4 کنتاکت به شکل “4 کنتاکت باز” یا “4 کنتاکت بسته” یا “1 کنتاکت باز/ 3 کنتاکت بسته” و … می توان روی کنتاکتورها نصب كرد.

  • اینترلاک مکانیکی

این نوع تجهیزات در صنایع گوناگون استفاده می شوند به عنوان مثال از این محصولات در شیرآلات کنترلی و صنایع الکترونیکی، کنتاکتور و آسانسور استفاده می شوند.  اینترلاک مکانیکی ایمنی قابل توجهی دارند. درواقع عملکرد اینترلاک مکانیکی نظیر قفل کردن مکانیسم قطع و وصل یک کلیک از طریق ادواتی مانند ضامن و غیره برای افزایش ایمنی است. این تجهیزات مکانیکی در حوزه شیرآلات استفاده زیادی شده و سبب ایجاد امنیت در آن ها می شوند و به این صورت به افرادی که از شیرآلات استفاده می کنند هیچ گونه آسیبی نرسانده و از آسیب رسیدن به خود شیر نیز جلوگیری به عمل می آوردند.

فشار آب موجود در شیرآلات در بعضی از موارد ممکن است سبب ایجاد خسارات زیادی شود. بنابراین کنتاکتور از این اتفاق جلوگیری می کند. این تجهیزات دارای ویژگی های بسیار زیادی هستند به عنوان مثال به این تجهیزات می توانید تجهیزات دیگری اضافه کنید به عنوان نمونه نی توانید کنترل تردد را به این سیستم اضافه کنید هرچند که این تجهیزات دارای کنترل امنیتی هستند. کنتاکتور زیمنس

  • تایمر الکترونیکی و پنوماتیکی

تایمرهای پنوماتیکی کنتاکتور به شکل کنتاکت کمکی و از روبروی کنتاکتور نصب می شوند و مکانیکی می باشند و نیاز به تغذیه الکتریکی جهت شروع بكار كردن ندارند و به محض عمل كردن کنتاکتور فعال می شوند. این تایمرها به دو صورت تاخیر در وصل و تاخیر در قطع وجود دارند. تایمرهای متصل به کنتاکتور به دو گروه پنوماتیکی و الکترونیکی تقسیم می شوند، كه خود تایمرهای الکترونیکی هم به دو دسته نصب از روبرو و نصب روی بوبین تقسیم می شوند. تایمر های پنوماتیک جزو ساده ترین تایمرهای متصل به کنتاکتور می باشند.

در نوع On Delay با وصل شدن کنتاکتور تایمر فعال شده و پس از گذشت زمان تعیین شده کنتاکتور قطع می شود، ولی در تایمر OFF DELAY با برق دار شدن بوبین کنتاکتور، تایمر به میزان مدت زمان تعیین شده قطع می ماند و پس از اتمام زمان تعیین شده کنتاکتور وصل می شود.

  • نویزگیر

علت نویز یا صدا دادن کنتاکتور ازجمله مشکلاتی است که بعضی مواقع به علت ایراداتی که در کنتاکتور وجود دارد ایجاد می شود. این صداها در کنتاکتور زمانی اتفاق می افتد که، میزان نیروی کششی کنتاکتور از میزان نیروی مقاوم فنرهای آن بیشتر باشد که در این صورت هسته کنتاکتور جذب می شود و در کنار آن گاهی میزان نیروی کششی کنتاکتور از میزان نیروی مقاوم فنرهای آن کمتر می شود که در این حالت هسته آزاد می شود. کنتاکتور زیمنس

این نقایص وقتی به وضوح به چشم می آیند که مدت زمانی از به کار بردن دستگاه ها گذشته باشد و به علت فرسوده شدن، عوامل فیزیکی و مواردی دیگر در ویژگی های مکانیکی آن ها تغییراتی به وجود بیاید. مجموعه ی جابجایی هسته باعث ایجاد لرزش و صدا در کنتاکتور می شود.

این مدار را با يک واریستور بكار می برند و گاهی هم هر دوی این مدارات را در يک مجموعه می بندند. واریستور قطعه ای بوده كه در صورتی كه ولتاژ از يک حد مشخصی بیشتر شود، مقاومت آن کاهش پیدا كرده و با ایجاد مسیر عبور جریان، موجب تثبیت ولتاژ بوبین در يک حد مشخص می شود. کنتاکتور زیمنس

به دلیل وجود خاصیت سلفی در بوبین موجود در کنتاکتور، با قطع و وصل کنتاکتورها، نویز در سیستم خواهیم داشت كه جهت رفع این مشکل از قطعه ای به نام نویزگیر استفاده می کنیم. نویزگیر به شکل موازی با بوبین قرار می گیرد. جهت رفع نویزها، از يک مدار RC بهره مند می شوند. واریستور ولتاژ زیاد ایجاد شده در دو سر سیم پیج بوبین در زمان قطع را در يک محدوده مشخص نگه می دارد و مدار RC هم تغییرات ولتاژی را خنثی و کم می کند. به این صورت نویز کاهش پیدا می کند.

  • پلاتین کنتاکتور

پلاتین کنتاکتور درصورت استفاده اشتباه و قطع و وصل زیاد کنتاکتور دچار خرابی و فرسودگی می شود. در صورت انتخاب صحیح کنتاکتور و متناسب با مصرف کننده می توان از خرابی پلاتین کنتاکتور جلوگیری کرد. یکی از عوامل دیگر خرابی پلاتین کنتاکتور، جریان کشی بیش از حد جریان قابل تحمل کنتاکتور (جریان نامی) از کنتاکتور می باشد که باعث خرابی پلاتین کنتاکتور می شود. کنتاکتور زیمنس

آلیاژ پلاتین ها را طوری می سازند كه در عین رسانایی بالا در عبور جریان برق، دارای پوسته محکم بوده كه تحمل ضربات زیادی كه در اثر قطع و وصل به وجود می آید را داشته باشد و آسیبی نبیند. پلاتین در کنتاکتور نقش بسیار مهمی دارد و از دو بخش تشکیل شده كه به دو بخش ثابت و متحرک تقسیم می شود. بخش ثابت از 6 قطعه پلاتین و بخش متحرک از 3 قطعه پلاتین تشکیل می شود. پلاتین ها در کنتاکتور ها قابل تعویض می باشند. پلاتین کنتاکتور زیمنس کیفیت عالی دارد و می توانید برای تامین و خرید آن با ما در اتوماسیون صنعتی زیمنس تماس بگیرید. 

  • قفل الکترومکانیکی یا لچ

از آنجا كه کنتاکتور بعد از قطع شدن، توسط نیروی فنر داخلی خودش، به حالت اول برمی شود و به اصطلاح يک کلید برگشت پذیر است، این وصل باقی ماندن بوبین کنتاکتور در ساعات طولانی و به مرور زمان موجب ایجاد مشکلاتی از قبیل مصرف انرژی بیشتر، کاهش عمر بوبین، ایجاد حرارت در محل کنتاکتور، معیوبی و استهلاک قسمت های دیگر، قطع و وصل های کوتاه و آسیب زننده در افت ولتاژهای لحظه ای و … می شود. کنتاکتور زیمنس

جهت رفع مشکل وصل باقی ماندن بوبین کنتاکتور، قطعه ای با نام قفل مکانیکی ساخته شده است، كه کنتاکتور را به يک کلید قابل قطع و وصل با پالس تبدیل می کند و توسط آن می توان با ارسال يک فرمان الکتریکی، قفل را آزاد كرد و به دنبال آن کنتاکتور را به حالت قطع برگرداند و از اتلاف انرژی ها و آسیب های بعدی جلوگیری كرد.

نمایندگی زیمینس پارس اتوماسیون توانا ارائه کننده انواع کنتاکتور زیمنس است، شما می توانید جهت خرید و اطلاع از قیمت روز با ما تماس بگیرید.

کنتاکتور زیمنس

نحوه تست کنتاکتور

کنتاکتورها، دارای ورودی و خروجی می باشند كه کنتاکت های ورودی یا خط یا L ، جهت اتصال به منبع تغذیه و کنتاکت های خروجی یا ترمینال یا T ، جهت اتصال به دستگاه برقی ای كه توسط کنتاکتور کنترل می شود، استفاده می شوند. کنتاکت های کنتاکتور عمدتاً باز می باشند و هر زمان كه سیم پیچ کنتاکتور برق دار شود، کنتاکت ها بسته شده و جریان را به بار منتقل می کنند. کنتاکتور زیمنس

مراحل زیر به شما کمک می کنند تا بتوانید يک کنتاکتور تک فاز را تست کنید:

  1. پیش از هرچیزی تمامی توان الکتریکی را از سمت ورودی کنتاکتور یا همان L را قطع کنید.
  2. سیم هایی كه به پیچ های L وارد شده اند را توسط پیچ گوشتی خارج كرده و با يک قلم یا نوار شفاف آنها را علامت گذاری کنید. مثلا روی سیم اول L1 ، روی سیم دوم L2 و روی سیم سوم L3 بنویسید و علامت ها را روی سیم مربوطه بچسبانید. کنتاکتور زیمنس
  3. مثل مرحله قبل، سیم های متصل به پیچ های T را خارج كرده و آن ها را هم علامت گذاری کنید. این علامت گذاری ها باعث عدم اشتباه در خواندن و اتصال بعدی سیم ها می شود. کنتاکتور زیمنس
  4. کلید کنترل را به سمت وضعیت روشن بچرخانید تا بتوانید به سیم پیچ کنتاکتور انرژی بدهید.در این مرحله باید همزمان با اتصال کلید، حتما صدایی مانند صدای کلیک و یا تق به گوش شما برسد و سپس صدای كارکرد زمزمه وار از کنتاکتور پخش شود. صدای کلیک نکته بسیار مهمی بوده و می تواند نشان دهنده قطعی سلامت و یا معیوبی سیم پیچ باشد. در بعضی کنتاکتورها يک چراغ نشانگر هم روی آنها نصب بوده كه با وصل بودن برق، آن چراغ هم روشن می شود. کنتاکتور زیمنس
  5. اهم متر یا مولتی متر را در وضعیت تست اهم قرار دهید. پراب قرمز را به ترمینال اهم مولتی متر و پراب مشکی را به ترمینال ~ مولتی متر وصل کنید.
  6. حالا گیره قرمز را به پیچ L1 و گیره مشکی را به پیچ T1 وصل کنید. عدد نشان داده شده باید صفر باشد. همین روال كاری را تا تست پیچ های قسمت 3 انجام دهید. در صورتی كه هر مجموعه ای عدد غیر از صفر نشان دهد، یعنی تماس آن کنتاکت ها برقرار نیست و باید تعویض شوند.
  7. در صورتی كه مقادیر اهم خوانده شده، عددی غیر از صفر باشد، امکان دارد سیم پیچ، ورودی ها و خروجی ها را درست به هم متصل نمی کند. سوئیچ کنترل را جهت سیم پیچ بچرخانید. در صورتی كه صدای کلیک نشنیدید، باید ولتاژ به سیم پیچ را بررسی کنید. در این مرحله تست شما هنوز ادامه دارد.
  8. مولتی متر را روی رنج ولت قرار دهید. پراب قرمز را ازترمینال اهم خارج كرده و به ترمینال ولت وصل کنید. سپس پراب قرمز را به ورودی و پراب مشکی را به همان خروجی وصل کنید. عدد خوانده شده روی مولتی متر/ ولت متر باید عیناً برابر با عدد ولتاژارایه شده باشد. کنتاکتور زیمنس
  9. در صورتی كه مقدار ولتاژ صحیح بوده ولی سیم پیج هم چنان باز می ماند، برق سیم پیچ را قطع کنید.
  10. سیم ها را توسط پیچ گوشتی از سیم پیچ باز كرده و مانند مرحله 6 مجددا اندازه گیری اهم را انجام دهید. در این مرحله باید مولتی متریا همان اهم متر مقداری مابین 10 تا 100 اهم را نشان بدهد. در صورتی كه غیر از این مقدار باشد، سیم پیچ معیوب بوده و باید عوض شود.

با انجام مراحل بالا تست کنتاکتور به پایان می رسد و به این صورت می توان فهمید کنتاکتور تک فاز شما سالم است یا خیر.

کنتاکتور زیمنس

به پایان مطلب کاربردی کنتاکتور زیمنس رسیدیم. شما می توانید هم اکنون برای اطلاعات بیشتر از طریق راه های ارتباطی ذکر شده با ما در نمایندگی زیمنس تماس بگیرید تا به بهترین شکل از کارشناسان در خصوص خرید و قیمت انواع کنتاکتور راهنمایی دریافت کنید. در صورت بروز هر سوالی پیشنهاد می کنیم در بخش پایانی همین مقاله نظر بگذارید تا ما به آن ها پاسخ دهیم.

02136610801

آخرین دیدگاه‌ها

Related Posts

نتیجه‌ای پیدا نشد.
keyboard_arrow_up