مهم‌ترین روش‌های تست تابلو برق

مهم‌ترین روش‌های تست تابلو برق

مهم‌ترین روش‌های تست تابلو برق کمک می‌کند تا بعد از نصب تابلو بتوان به سادگی دستگاه را از نظر درجه حرارت، نحوه کار اجزا، ‌ایستادگی در برابر اتصالات مختلف و به طور کلی نحوه عملکرد کلی بررسی‌های مورد نیاز را انجام داد.
مهم‌ترین روش‌های تست تابلو برق

مهم‌ترین روش‌های تست تابلو برق

برای این منظور می‌توان از دو روش معمول و پایه استفاده کرد.

آزمایش معمول را بر روی دستگاه‌های خراب انجام می‌دهند تا بتوانند علت را جویا شوند و مورد دیگر که آزمایش پایه می‌باشد بر روی تجهیزات سالم اعمال می‌گردد. در این حالت می‌توان به طور قطع اعلام کرد که دستگاه سالم است یا خیر.

تست نوع اول (معمول)

مهم‌ترین روش‌های تست تابلو برق را بعد از تکمیل مقاله در می‌یابید از این رو لازم است تا در ادامه با پارس زیمنس همراه باشید.
آزمایش ولتاژ ایمپالس که نشان دهنده سوئیچ زنی‌ها در دستگاه می‌باشد.
به منظور این تست برای ولتاژ‌های نامی و برای ۱۲ کیلو ولت معمولاً ۷۵ کیلو ولت ولتاژ ایمپالس می‌باشد.
تست مقاومت که به معنای این است که تابلو برق باید در برابر اتصال کوتاه جریان تحمل داشته باشد.
تست دما در این آزمایش تابلو برق باید در برابر اتصلات و جریان دریافتی تحمل افزایش دما را داشته باشد و این میزان باید مطابق با مقادیر درج شده در استاندارد باشد.
تحمل جرقه زنی ممکن است بنابر دلایل مختلف به دلیل وجود بار‌ها و فاز‌های مختلف جرقه‌ای ایجاد شود که اگر در تجهیزات برای این اتفاق روندی انجام نشود بار درون سلولی افزایش یافته و باعث کنده شدن در سلول شده و تمام قطعات به بیرون پرتاب می‌شوند. به طور کلی کمتر از این آزمایش برای تست استفاده می‌کنند.

تست نوع اول (معمول) 

آزمایش دژنکتور و سکسیونر‌ها یکی از مهم‌ترین روش‌های تست تابلو برق می‌باشد. به منظور تست سوئیچینگ و دژنکتور‌ها معمولاً جریان اتصال کوتاه قابل قطی ایجاد می‌شود که لازم است از نظر تحمل جریان مورد تست قرار گیرد. ممکن است در زمان قطع کلید یک اتصال کوتاه ایجاد شود و در این شرایط باید کلید بتواند این انرژی ایجاد شده را تحمل نماید. بار تولید شده در این آزمایش معمولاً ۲ و نیم برابر جریان معمولی می‌باشد.

تست نوع دوم (پایه)

مهم‌ترین روش‌های تست تابلو برق در تست پایه مواردی ست که در زیر ذکر می‌شوند.

کنترل وضعیت عمومی

در این تست معمولاً وضعیت عمومی دستگاه مانند رنگ، ضخامت رنگ، سلامت و وضعیت قفل‌ها، فاصله درب‌ها، درجه حفاظت تابلو برق، انتخاب صحیح پیچ و مهره‌ها و به کارگیری صحیح آن‌ها و مواردی از این قبیل مورد آزمایش و بازدید فرار می‌گیرد.

کنترل مکانیکی تجهیزات

در این مورد باید تجهیزات مکانیکی مانند عایق‌ها، عملکرد کلید‌ها، نحوه صحیح حرکت ارابه‌ها، عملکرد صحیح کشو‌ها و دیگر اجرای متحرک دستگاه، پیوستگی سیستم اتصال به زمین مورد بررسی قرار گیرد.

کنترل الکتریکی دستگاه تابلو برق

مهم‌ترین روش‌های تست تابلو برق مشخص می‌کند که دستگاه با استاندار‌های بیان شده سازگاری دارد یا خیر.
از این رو لازم است تا از نظر الکتریکی هم مورد آزمایش و بررسی قرار گیرد. در این تست ولتاژ نامی، جریان اتصال کوتاه، عملکرد کلید‌های اصلی، تست فرکانس قدرت برای مدار قدرت و مواردی از این دست سنجیده می‌شوند.

تست عایق بودن تابلو برق

زمانی که تجهیزات الکتریکی با تست عایقی می‌سنجند تمام نواقص احتمالی را تشخیص می‌دهند. این نواقص ناشی از ارتعاشات الکتریکی، صدمات مکانیکی، رطوبت، تغییرات بسیار شدید ولتاژ، حرارت اضافی آلودگی و موارد مشابه می‌باشد.
برای انجام این تست از دستگاه‌های مشخصی استفاده می‌کنند مانند دستگاه عایقی ۵ کیلو وات دیجیتال.
آزمایش دیگری که انجام می‌شود آزمایش حفاظتی و اندازه‌گیری می‌باشد.
در این آزمایش سیستم عملکرد حفاظتی ترانس جریان، دژنکتور و ترانس ولتاژ مورد بررسی قرار می‌گیرد.
اندازه‌گیری نیز توسط دستگاه تزریق جریان اولیه انجام می‌شود و با آمپر متر مشخص می‌گردد. این آزمایش برای مشخص شدن عملکرد سیستم اندازه‌گیری انجام می‌شود.

تست عایق بودن تابلو برق 

تست‌های اساسی تابلو برق

مهم‌ترین روش‌های تست تابلو برق را می‌توانید بر اساس کارایی هر یک انتخاب نمایید‌.
از اساسی‌ترین تست‌های تابلو برق می‌توان به تست ولتاژ با فرکانس قدرت روی مدار اصلی، تست می‌گر تابلو برق، تست دی الکتریک، تست مقاومت، تست عملکرد مکانیکی تابلو برق اشاره کرد.
مقاله های مرتبط:

آیا استفاده از تکنولوژی سبب پیشرفت در کسب و کارها می شود؟

Related Posts

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up