کارایی کنتاکتور زیمنس در صنایع بهترین کنتاکتورهای بازار ایران

کارایی کنتاکتور زیمنس در صنایع

در این مطلب قصد داریم به کارایی کنتاکتور زیمنس در صنایع بپردازیم، کارایی کنتاکتور زیمنس در صنایع برای پروژه های آمپر بالا ضروری ست. با استفاده از کنتاکتور می توان باعث قطع و وصل شدن یک جریان بزرگ شد.

کنتاکتور یک جریان الکتریکی کوچک است که و به عنوان کنترل از راه دور شناخته می شود. زمانی جریان الکتریکی به کنتاکتور برسد، تشخیص روشن کردن جریان بزرگ با آن بوده و در صورتی که جریان قطع می شود جریان داخلی هم خاموش می گردد.

درون مدار الکتریکی کنتاکتور ها قطعات اصلی می باشند، که با کمک یک قطعه فنر از اجزای ثابت جدا می شود و با کنتاکت های موجود حرکت می کند.

در قسمت ثابت مدار هم چندین کنتاکت وجود دارد که بعد از عبور جریان، کنتاکت های متحرک به کنتاکت های ثابت فشار وارد می کند. این کش مکش ها در صورت کم بودن جریان باعث باز شدن کنتاکت ها از یکدیگر می شود.

معمولا در مدار فرمان چندین کنتاکتور فرعی وجود دارد به همراه سه عدد کنتاکتور اصلی که برای مدار تغذیه می باشد. این چیدمان مختص کنتاکتور زیمنس می باشد.

کارایی کنتاکتور زیمنس در صنایع

کارایی کنتاکتور زیمنس در صنایع
کارایی کنتاکتور زیمنس در صنایع

کارایی کنتاکتور زیمنس در صنایع

کارایی کنتاکتور زیمنس در صنایع

کنتاکتور زیمنس از جمله تجهیزات بسیار پرکاربرد در حوزه اتوماسیون صنعتی و حتی اتوماسیون خانگی است. کنتاکتورها پرکاربردترین وسایل کلیدزنی در صنعت، مهندسی مکانیک و ساخت تابلو برق هستند. پیشرفت های اتوماسیون در کارخانه ها و خطوط تولید بر اهمیت کنتاکتورها افزوده است.

یک سیستم تولید خودکار در مقایسه با سیستم های دستی به میزان قابل توجهی نسبت به خطاهای عملیاتی حساس تر است. بروز عیب در یک دستگاه الکتریکی به معنای توقف عملکرد دستگاه، توقف تولید و اغلب تحمیل هزینه های قابل توجه برای راه اندازی مجدد سیستم است.

به همین دلیل، در توسعه سری کنتاکتورهای SIRIUS زیمنس، قابلیت اطمینان عملیاتی به عنوان یک اصل در نظر گرفته شده است.

عمر مفید بالا، قابلیت اطمینان بالای کنتاکت ها و امکان استفاده از کنتاکتورها در دمای بالاتر از جمله عوامل موثر در این امر است. کنتاکتورهای زیمنس را می توان تا دماهای بیش از 60 درجه سانتیگراد بدون ایجاد کوچکترین مشکلی در عملکرد، حتی در کنار هم نصب و استفاده کرد. کارایی کنتاکتور زیمنس در صنایع

عملکرد پایدار و طول عمر زیاد از جمله ویژگی های اصلی محصولات زیمنس است که آن ها را برای استفاده در صنعت مناسب کرده است. هماهنگی کنتاکتورها با دیگر محصولات هم رده، امکان نصب راحت و همچنین تنوع بالای محصول دیگر مزایای این رده محصولی زیمنس است. کارایی کنتاکتور زیمنس در صنایع

کنتاکتورهای تولیدی زیمنس نسخه هایی برای کاربردهای خاص مانند کلیدزنی بارهای مقاومتی و خازنی و همچنین سری های اصلی 3RT20 و 3RT10 برای کنترل موتورهای الکتریکی را شامل می شود. کنتاکتورهای زیمنس در گروه محصولات SIRIUS و زیر دسته SIRIUS CONTROL دسته بندی می شوند.

استفاده از کنتاکتورها به راحتی می توانند جای کلیدها را بگیرد که البته این جایگزینی مزایای زیادی دارد. کارایی کنتاکتور زیمنس در صنایع با مزیت های زیر همراه است.

  • قابلیت کنترل از راه دور را فراهم می سازد. کارایی کنتاکتور زیمنس در صنایع
  • فرمان مدار الکتریکی با قابلیت قطع و وصل را می توان بدون دخالت انسان طراحی کرد.
  • قطع و وصل شدن را می توان بیشتر از دیگر کلیدها انجام داد با این که طول عمر بیشتری هم نسبت به موارد دیگر دارد.
  • می تواند تعداد بیشماری قطع و وصل را پشتیبانی کند.

کارایی کنتاکتور زیمنس در صنایع

مشخصات کنتاکتور زیمنس
مشخصات کنتاکتور زیمنس

کنتاکتور چکونه کار می کند؟

وقتی سیم پیچ الکترومغناطیسی انرژی را دریافت می کند، میدان الکترومغناطیسی ایجاد می شود. هنگامی که یک میدان الکترومغناطیسی ایجاد می شود، آرمیچر نیرو را دریافت می کند و به سمت تماس ثابت می کشد. نیروی تولید شده توسط سیم پیچ بیشتر از نیروی فنر است. هر دو کنتاکت در این موقعیت باقی میمانند تا زمانی که سیم پیچ برق قطع نشود.

هنگامی که سیم پیچ برق را دریافت کرد، نیروی الکترومغناطیسی صفر می شود و آرمیچر در اثر نیروی فنر به عقب کشیده می شود و در حالت عادی (وضعیت OFF) به جای خود برمی گردد. کنتاکتورهای زیمنس برای عملیات ON-OFF سریع طراحی شده اند.

ورودی سیم پیچ کنتاکتور ممکن است AC یا DC باشد یا در بعضی موارد از سیم پیچ اصلی به عنوان سیم پیچ الکترومغناطیسی استفاده می شود. کویل های جهانی هر دو در AC و DC کار می کنند. مقدار کمی تلفات برق در کنتاکت ها اتفاق می افتد از این رو برای کاهش این تلفات از مدار اکونومایزر استفاده می شود.

در حین ایجاد و شکستن کنتاکت ها، یک قوس بین کنتاکت ها ایجاد می شود. این قوس ممکن است عمر کنتاکتور را کاهش دهد زیرا دمای کنتاکت ها را افزایش می دهد. به دلیل قوس الکتریکی، گازهای مضر مانند مونو اکسید از کنتاکتور تولید می شود. از این رو روش های مختلفی برای کنترل و خاموش کردن کمان ها استفاده می شود.

کنتاکتورها بر اساس جریان و ولتاژ بار، محدوده کنترل ولتاژ و کاربرد بر اساس دسته استفاده انتخاب می شوند. اگر می خواهید باز یا بسته بودن اتصال کنتاکت ها را بررسی کنید، می توانید آن را با کمک اهم متر بررسی کنید.

اهم متر را بین کنتاکت های ورودی و خروجی وصل کنید، در صورتی که اهم سنج عدد بی نهایت را نشان دهد کنتاکت ها باز هستند و اگر اهم سنج عدد صفر را نشان دهد کنتاکت ها بسته هستند.

کارایی کنتاکتور زیمنس در صنایع

انواع کنتاکتور زیمنس

کنتاکتورهای زیمنس به دودسته AC و DC تقسیم می شوند که هرکدام از این دودسته تیپ های مختلفی دارند؛ که در ادامه به معرف آن ها و کاربردهای آن ها می پردازیم.

  • کنتاکتور AC تیپ AC1:

برای بار اهمی، گرم کن برقی و بار غیر اندوکتیو و یا اندوکتیو ضعیف کاربرد دارند.

  • کنتاکتور AC تیپ AC2:

برای راه اندازی موتور آسنکرون روتور سیم پیچی با ترمز جریان مخالف و روتور سیم پیچی بدون تمرکز و جریان مخالف که جریان راه اندازی به مقاومت مدار روتور بستگی دارد.

  • کنتاکتور AC تیپ AC3:

جهت راه اندازی موتور آسنکرون روتور قفسه ای لازم به ذکر است که تحمل جریان راه اندازی توسط تیغه های کنتاکتور در هنگام قطع جریان نامی 5 تا 7 برابر جریان نامی می باشد. این گروه توان تحمل تکرار قطع و وصل زیاد را دارد.

  • کنتاکتور AC تیپ AC4:

کارایی کنتاکتور زیمنس در صنایع بسته به نوع آن متفاوت می باشد ارقام مختلف کنتاکتور زیمنس بر اساس گستره به شرح زیر می باشد.

  • کنتاکتورهایی که دارای کمترین گستره 3 کیلووات می باشند به نام 3RT10 شناخته می شوند.
  • کنتاکتور با کمترین گستره 110 کیلووات به نام 3RT1276 شناخته شده است.
  • رقم دیگر کنتاکتور زیمنس 3TB0 می باشد که کمترین گستره یعنی 4 کیلووات را پشتیبانی می کند.
  • ارقام 3 پل کنتاکتور به نام 3RT14 دارای کمترین گستره 92 کیلووات می باشد.

کارایی کنتاکتور زیمنس در صنایع

راهنمای خرید کنتاکتور زیمنس

کارایی کنتاکتور زیمنس در صنایع با توجه به هدف از خرید متفاوت است. در زمان خرید کنتاکتور باید به ولتاژ، توان، جریان و ضریب قدرت دقت نمایید.

از آنجا که هر کنتاکتور برای اتصال به یک بار خاص می باشد و طراحی آن به گونه ای نیست که بتواند برای تمامی بارها کاربرد داشته باشد. توجه داشته باشید که تیغه کنتاکتور باید بتواند جریان های لحظه ای، جریان دائمی و راه اندازی را انجام دهد.

به طور کلی دو نوع کنتاکتور وجود دارد که تفاوت در نوع جریان ورودی به آن ها می باشد. باید خرید کنتاکتور را متناسب با مصرف در نظر گرفت و حتما تحمل آن در برابر آمپر بالا را مورد بررسی قرار داد.

کنتاکتورهای تولیدی زیمنس در دو تیپ قدیم و جدید در ایران موجود می باشند که تیپ قدیم این کنتاکتورها با پسوند 3RT10 و تیپ جدید آنها با پسوند 3RT20 شروع می شود؛ رایج ترین مدل مصرفی کنتاکتور زیمنس در بازار ایران مدل های TR3، TF3، TC3 می باشد. همچنین کنتاکتور زیمنس سری 3RT و 3TB و 3TF برای سوئیچینگ موتورها که توسط نمایندگی زیمنس ارائه می شوند شامل موارد زیر هستند:

  • کنتاکتور زیمنس 3RT10 سه پل (سایز 3 تا 250 کیلووات)
  • کنتاکتور زیمنس وکیوم 3RT12 سه پل (سایز 110 تا 250 کیلووات)
  • کنتاکتور زیمنس وکیوم 3TF6 سه پل (سایز 335 تا 450 کیلووات)
  • کنتاکتور زیمنس 3TB5 با بوبین DC (سایز 55 تا 200 کیلووات)
  • کنتاکتور زیمنس 3TF2 سه پل (سایز 2.2 تا 4 کیلووات)

کنتاکتور زیمنس برای مصارف خاص هم به شرح زیر در نمایندگی زیمنس ارائه می شود:

  • کنتاکتور زیمنس 3RT14 برای سوئیچینگ بارهای مقاومتی (AC-1)، چهار پل سایز 140 تا 690 آمپر)
  • کنتاکتور زیمنس 3TK1 برای سوئیچینگ بارهای مقاومتی (AC-1)، چهار پل سایز 200 تا 1000 آمپر)
  • کنتاکتور زیمنس 34T13 برای سوئیچینگ بارهای مقاومتی (AC-1)، چهار پل سایز 18 تا 140 آمپر)
  • کنتاکتور زیمنس 3RT15 چهار پل (4 تا 18.5 کیلووات)
  • کنتاکتور زیمنس 3TK20 چهار پل (4 کیلووات)
  • کنتاکتور زیمنس 3TC (برای سوئیچینگ ولتاژ DC، یک و دو پل 32 تا 400 آمپر)
  • کنتاکتور خازنی زیمنس 3RT16 (توان 12.5 تا 50 کیلووات)

کارایی کنتاکتور زیمنس در صنایع

خرید کنتاکتور سه فاز
خرید کنتاکتور سه فاز

کارایی کنتاکتور زیمنس در صنایع

انتخاب کنتاکتور زیمنس مناسب

کنتاکتورها نقش موثری در کنترل مدار و مصرف کننده های الکتریکی دارند. انتخاب گزینه نامناسب علاوه بر عدم عملکرد صحیح مدار می تواند منجر به بروز حوادث پیش بینی نشده مانند توقف سیستم یا حتی آتش سوزی شود. از جمله مهمترین پارامترهایی که در انتخاب کنتاکتور باید مورد توجه قرار دهید عبارتند از:

  • جریان کاری
  • سیستم ولتاژی (مستقیم یا متناوب)
  • تعداد پل
  • ولتاژ خط
  • ولتاژ تغذیه بوبین کنتاکتور
  • تعداد کنتاکت های کمکی
  • نوع بار

رفتار بارهای مختلف الکتریکی به ویژه در لحظه راه اندازی متفاوت است. به عنوان مثال جریان هجومی راه اندازی موتورها ممکن است تا 10 برابر جریان نامی هم برسد. این در حالی است که یک لامپ مقاومتی ساده جریان راه اندازی ناچیزی دارد!

به منظور سهولت انتخاب، کنتاکتورها را در کلاس های کاری مختلفی دسته بندی کرده اند. این دسته بندی به کاربران کمک می کند انتخابی متناسب با مصرف کننده مورد نظر داشته باشند. در جدول زیر استانداردهای مرتبط با انواع کنتاکتور موجود در بازار بیان شده است.

کارایی کنتاکتور زیمنس در صنایع

کنتاکتور قدرت
کنتاکتور قدرت

کارایی کنتاکتور زیمنس در صنایع

کاربرد کنتاکتور زیمنس در تابلو برق صنعتی

کنتاکتورهای زیمنس به عنوان قطعات کلیدی در تابلوهای برق صنعتی استفاده می شوند. این کنتاکتورها برای کنترل و سوییچینگ بارهای بزرگ و موتورهای الکتریکی در سیستم های برق صنعتی استفاده می شوند. در زیر می توانید بعضی از کاربردهای کنتاکتورهای زیمنس در تابلوهای برق صنعتی را بیان کنم:

  1. ایمنی و حفاظت: کنتاکتورهای زیمنس به عنوان قطعات ایمنی هم عمل می کنند. آن ها مجهز به ویژگی های حفاظتی مانند حفاظت در برابر اضافه جریان، حفاظت ترمیک و حفاظت در برابر تورم جریان هستند که برای جلوگیری از خطرات ناشی از بارهای بیش از حد و اتصال های نادرست استفاده می شوند.
  2. کنترل بارهای الکتریکی: با استفاده از کنتاکتورها، بارهای الکتریکی مانند چراغ ها، پمپ ها، وسایل گرمایشی و سردایشی و دیگر دستگاه های الکتریکی قابل کنترل و سوییچ شدن هستند.
  3. راه اندازی و قطع موتورها: با استفاده از کنتاکتورها، می توان موتورهای الکتریکی را راه اندازی و قطع کرد. این کاربرد بسیار مهم در صنایع مختلف از جمله صنایع تولیدی، صنعت خودروسازی، صنایع نفت و گاز و دیگر صنایع بزرگ است.
  4. سیستم های کنترل صنعتی: در سیستم های کنترل صنعتی پیچیده، کنتاکتورهای زیمنس به عنوان قطعات کلیدی استفاده می شوند تا سیگنال ها و جریان های متنوع را مانتیتور و در صورت نیاز کنترل (قطع و وصل) کنند.
  1. اتصال و قطع سریع: با استفاده از کنتاکتورهای زیمنس، می توان به صورت سریع و مطمئن اتصال و قطع بارها را انجام داد. این اتصال و قطع سریع می تواند در عملیات تعمیر و نگهداری تجهیزات مفید باشد.
  2. توزیع بار: کنتاکتورهای زیمنس به منظور توزیع بارهای الکتریکی در سیستم های توزیع برق صنعتی استفاده می شوند. آن ها قادر به کنترل و توزیع جریان بین مدارها و بخش های مختلف سیستم برق هستند.
  3. استفاده در تجهیزات اضطراری: کنتاکتورهای زیمنس می توانند در تجهیزات اضطراری مانند سیستم های آتش نشانی، سیستم های امداد و نجات و دیگر تجهیزات امنیتی استفاده شوند. آن ها قادر به کنترل و سوییچینگ سریع بارها در صورت بروز وقوع حوادث و اضطراب هستند.
  4. اتوماسیون صنعتی: کنتاکتورهای زیمنس قابلیت اتصال به سیستم های کنترل صنعتی و اتوماسیون را دارند. این اتصال به سیستم های برنامه ریزی پذیر و PLC امکان کنترل هوشمند بارها و سیستم های الکتریکی را فراهم می کند.

کارایی کنتاکتور زیمنس در صنایع

6 مزیت کنتاکتور نسبت به کلید دستی :

  1. امکان کنترل کنتاکتور توسط مدار فرمان و کنترل از راه دور
  2. ایمن بودن کنتاکتور نسبت به کلید خصوصا در جریان های بالا
  3. کم بودن استهلاک مکانیکی کنتاکتور نسبت به کلید
  4. جلوگیری از ایجاد جرقه و آرک در بعضی مدل های کنتاکتور برای صنایع پتروشیمی
  5. سرعت قطع و وصل بیشتر نسبت به کلید
  6. کاهش حجم سیم کشی و تابلو برق

کارایی کنتاکتور زیمنس در صنایع

5 مزیت کنتاکتور زیمنس

از مهمترین و بارزترین مزایای مربوط به استفاده از کنتاکتورهای زیمنس می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. قیمت بسیار مناسب کنتاکتور های زیمنس
  2. طول عمر بسیار بالای کنتاکتورهای زیمنس
  3. طراحی مناسب و کم حجم
  4. تنوع بالای کنتاکتورهای زیمنس
  5. قابلیت تعمیر و تعویض بوبین
  6. نصب ساده و آسان

کارایی کنتاکتور زیمنس در صنایع

اجزای تشکیل دهنده کنتاکتور

اجزای تشکیل دهنده کنتاکتور ها در برند های مختلف مشابه می باشد. اما کیفیت مواد ساخت کنتاکتور زیمنس و طراحی حرفه ای آن باعث شده تا جزو شناخته شده ترین کنتاکتور ها در بازار باشد. از اجزای کنتاکتور ها می توان موارد ذکر شده در زیر را نام برد.

  • بوبین : بوبین یک هسته مغناطیسی سیم پیچی شده با تعداد دور مشخص است که نیروی لازم را برای اتصال فیزیکی کنتاکتهای هادی الکتریسته فراهم می سازد.
  • تیغه اصلی : تیغه های هر کنتاکتور به دو بخش تقسیم می شود. تیغه های قدرت و تیغه های فرمان. وظیفهٔ اصلی تیغه های قدرت هدایت جریان اکتریکی پس از هر بار تحریک شدن بوبین از خود است. تیغه های فرمان هم همانطور که از نامشان مشخص است برای استفاده در مدار فرمان به کار می رود.
  • تیغه های فرمان به دو صورت نرمالی باز و نرمالی بسته بر روی بدنه کنتاکتور تعبیه شده اند. این تیغه ها پس از هر بار تحریک شدن بوبین، تغییر وضعیت داده و به حالت عکس تغییر وضعیت می دهند. یعنی از 0 به 1 و از 1 به صفر تبدیل می شوند.
  • محفظه : این بخش، برای ایزوله کردن قسمت های هادی و فلزی کنتاکتور به منظور حفاظت و ایمنی بیشتر، به کار می رود. جنس محفظه معمولاً از مواد عایق الکتریسیته مانند Bakelite، Nylon 6 و پلاستیکهای سفت شونده (باکالیت) در برابر حرارت است.
  • ترمینال های ورودی و خروجی : ترمینال های ورودی خروجی برای اتصال سیم و رابط ها به کنتاکتور استفاده می شود. بعضی کنتاکتور های زیمنس ترمینال های پیچی و بعضی دیگر ترمینال فیشی دارند.
  • تیغه کمکی: تیغه های کمکی، تیغه های فرمان (آمپر پایین) نرمالی باز 1NO و نرمالی بسته 1NC می باشند که روی بدنه کنتاکتور و یا در بعضی از مدل های آن در کنار بدنه کنتاکتور نصب می شوند و بدین ترتیب با هر بار تحریک شدن بوبین کنتاکتور، این تیغه ها تغییر وضعیت می دهند.

کارایی کنتاکتور زیمنس در صنایع

قیمت خرید کنتاکتور زیمنس

اگر توجه کرده باشید، کنتاکتور نوعی از رله می باشد که تحمل جریان با آمپر بالا را دارد. یکی از اجزای ضروری برای تابلوهای برق محسوب می شود. کارایی کنتاکتور زیمنس در صنایع

همان طور که بیان شد کارایی کنتاکتور زیمنس در صنایع تعیین کننده هدف خرید می باشد از جمله مواردی که تاثیر مستقیم روی قیمت این دستگاه دارد می تواند به شرکت یا برند تولید کننده اشاره کرد.

شرکت های معتبری در ساخت کنتاکتور هستند که واردات به ایران دارند، یکی از برندهای معتبر در این زمینه اشنایدر الکتریک می باشد که با توجه به غربی بودن شرکت و ارزش بالای ارز آن ها قیمت فوق العاده زیادی دارند.

اما در این بین هستند برندهایی که با وجود کیفیت بسیار بالا قیمت کمتری روی محصول گذاشته اند مانند شرکت زیمنس که با توجه به کارایی کنتاکتور زیمنس در صنایع و آسیایی بودن شرکت می توان با هزینه ای کمتر کیفیت فوق العاده کنتاکتورها را تجربه کرد. کارایی کنتاکتور زیمنس در صنایع

قیمت کنتاکتورها با توجه به ولتاژ و آمپر تفاوت هایی دارد اما اگر بخواهیم این دستگاه را از نظر قیمت نسبت به کیفیت در نظر بگیریم و مورد بررسی قرار دهیم، زیمنس بهترین کنتاکتور موجود در بازار می باشد.

با این حال به دلیل نوسانات قیمت ارز بهتر است قبل از خرید متناسب با کارایی کنتاکتور زیمنس در صنایع، برای اطلاع از قیمت اصلی با مشاورین فروش در ارتباط باشید.

کنتاکتور Siemens, کنتاکتور زیمنس

Related Posts

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up